ubuntu 7.04 te dil ayıbı

sezgin35
17-03-2008, 20:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

BUGUN BILGISAYARIMA UBUNTU 7.04 KURDUM VE KILAVYESINI AYARLAMAK ISTEDIM VE KARIMA TURKCE F veya Q YERINE KURTÇE F.Q CIKTI BENDE MARDINLIYIM BENDE KURDUM DIYORUM AMA BEN ILK ONCE TURK'UM TURKIYE CUMHURIYETI KIMLIGINI TASIYORUM VE BU OLAY BENIM COK ZORUMA GITTI LUTFEN TUM TURKIYE BUNA TEPKISINI GOSTERSIM BUGUNDEN SONRA ANTI UBUNTU ANTI KUBUNTUYU KURUYORUM LUTFEN SIZLERDE TEPKINIZI GOSTERIN[img]

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 18 Mart 2008 00:44
fanatik_gs
17-03-2008, 20:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
111 mesaj

lütfen bu konular forumda açılmasın bence uygun değil

frkn_ua
18-03-2008, 00:04   |  #3  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

arkadaşım normal ubuntuda bunun olması mümkün değil ki şimdiye kadar kimseden de duymadım.senin aldığın veya indirdiğin yerdeki kişilerce değiştirilmiş olabilir sonuçta açık kaynak kodlu bir işletim sistemi...

CU_GS7
18-03-2008, 00:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
frkn_ua
arkadaşım normal ubuntuda bunun olması mümkün değil ki şimdiye kadar kimseden de duymadım.senin aldığın veya indirdiğin yerdeki kişilerce değiştirilmiş olabilir sonuçta açık kaynak kodlu bir işletim sistemi...
Katılıyorum..
Foruma bir daha uğrayacak mısın acaba sezgin35??

sezgin35
18-03-2008, 01:36   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

baskası tarafından degıstırılmıs dıyorsun buyur bılader ubuntunun resmı sıtesı  bıde sen yuklede gor

http://wubi.sourceforge.net/

bendee  bu sıtede karsılastım ve ındırmıstım

http://www.lugatsoft.com/?do=cat&category=sourceforge

CU_GS7 lafım sana bugune kadar her lafımın arkasında durmusumdur sen sen ol  kımsenın elıne koz verme bısey bıldıgını zannedıyorsun ama hıc bır şey bılmıyorsun bırıne cvp verırken arastır

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 18 Mart 2008 11:03
CU_GS7
18-03-2008, 12:05   |  #6  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
sezgin35
baskası tarafından degıstırılmıs dıyorsun buyur bılader ubuntunun resmı sıtesı  bıde sen yuklede gor

http://wubi.sourceforge.net/

bendee  bu sıtede karsılastım ve ındırmıstım

http://www.lugatsoft.com/?do=cat&category=sourceforge

CU_GS7 lafım sana bugune kadar her lafımın arkasında durmusumdur sen sen ol  kımsenın elıne koz verme bısey bıldıgını zannedıyorsun ama hıc bır şey bılmıyorsun bırıne cvp verırken arastır

Sen kimsin de bana ders verir gibi yazıyorsun??
Bir şey bilmiyorsun diye itham etmeye hakkın yok kimseyi!!
Sonuçta açık kaynak olduğundan mümkün  olabilir diyorum.. İndirdiğin yere de sürüme de bağlı tabi ki..

Peki sen söyle, ilk mesajında tepkinin tam olarak neye olduğunu, nereden indirdiğini ya da ubuntu sürümünü nasıl edindiğini belirtmiş misin??
Öyleyse önce doğru düzgün lafını eksiksiz söyle, ondan sonra arkasında dur!!
Al bak bu ilk mesajındı..:

sezgin35
BUGUN BILGISAYARIMA UBUNTU 7.04 KURDUM VE KILAVYESINI AYARLAMAK ISTEDIM VE KARIMA TURKCE F veya Q YERINE KURTÇE F.Q CIKTI BENDE MARDINLIYIM BENDE KURDUM DIYORUM AMA BEN ILK ONCE TURK'UM TURKIYE CUMHURIYETI KIMLIGINI TASIYORUM VE BU OLAY BENIM COK ZORUMA GITTI LUTFEN TUM TURKIYE BUNA TEPKISINI GOSTERSIM BUGUNDEN SONRA ANTI UBUNTU ANTI KUBUNTUYU KURUYORUM LUTFEN SIZLERDE TEPKINIZI
Foruma tek mesajda bir şeyleri kötüleyip ardından bir daha uğramayan o kadar çok kişi varken seni de kendimce onlara benzetmem de bence mantıklıydı..
Neyse geri dönüp ne diyor burdaki insanlar diye bakmışsın en azından, insanları kötüleyerek de olsa ne yazık ki..

(Bu arada hakaret ettiğin mesajını Serkan saolsun düzeltmiş.. O mesajında daha ne kötülemeler vardı kim bilir.. Neyse senin demenle olacak şeyler değil bunlar, güzel davranışlar değil.. Hitap tarzı denen bir şey var.. Bir şekilde söylersen kimse seni dikkate almazken sakin, seviyeli, bilinçli vs söylersen en umursamayan kişinin bile dikkatini çekersin.. Al bu da benden sana ders olsun; ders verir gibi yazıyosun ya sen de..)

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 18 Mart 2008 13:41
CU_GS7
18-03-2008, 13:15   |  #7  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Tepkin neye karşı??
- Kürtçenin varlığına mı
- Türkiye'de kürtçe konuşulmasına mı
- Kürtçenin yazılımlarda bulunmaması gerektiğine mi
- Ubuntu'nun kürtçe dil desteği verirken Türkçe desteği vermemesine mi (ki böyle bir şey söz konusu değil..)
- Ubuntu'da Türkiye başlığı altında Türkçe ile birlikte kürtçenin de bu başlık altında yer almasına mı??

Bu durumu ilk dile getiren sen değilsin.. Kesin araştırmışsındır ama yine de berlitiyim.. Burada daha çok ve daha başka görüşler bulabilirsin..

Bu da kürtçenin Türkçe seçeneği altındaki görüntüsü..

Sen koyduğun resimle sadece kürtçe var, Türkçe hiç yok gibi bir izlenim yaratmışsın.. Bu duruma da bir açıklama yaparsın umarım..
Sonuç olarak yine ilk başta belirttiğim yere gelebiliriz.. Açık kaynak olduğu için herkes bir şeyler ekleyebiliyor.. Kürtler de kürtçeyi eklemiş.. Sen onu kullanmazsın olur biter.. Ama kürtçeyi, Türkiye'nin altında eklemeleri konusunda ise itirazın, evet bu kısıma katılıyorum.. Çünkü kürtçe yalnızca Türkiye'de mevcut olan bir dil değil.. İran, Irak, Suriye, Lübnan gibi ülkelerde de konuşuluyor..
Yani Türkiye ülke başlığı altında bulunmasına ise itirazın haklısın..

Ama tabi ki bütün bu yazdıklarımı yine senin ilk mesajından çıkarmamız, anlamamız pek mümkün olmuyor.. Bu durumda beni bilgisiz diye itham etmene gerek yok..

Açıkça söyliyim ubuntu falan kullanmadım.. Ama insanın, bizzat kullanmadığı bir şey hakkında herkes gibi söyleyecek şeyleri olabilir.. Hatta yeri gelir, bizzat kullanan kişinin söylemediği birçok şeyi de kullanmamış biri söylemiş olabilir.. Ubuntu hakkında, hatta genel bakarsak açık kaynak hakkında bir şeyler söylemek istiyorsam söylerim.. Yanlışsa yanlış dersin, düzeltirsin, doğrusu bu dersin.. Ama ubuntu hakkında bir şeyler yazmak için illa ki ubuntu kurmak zorunda değilim..

Tekrar ilk yazdığım, hatta yazmayıp katılıyorum dediğim şeyi belirtiyim.. Açık kaynak olduğu için eklenmiştir.. Bu kadar basit.. Yanlışsa yanlış demeni bekliyorum.. Bilgisizliğime bu doğru sözümden mi yola çıkarak kanaat getirdin?? Açıklama yaparsın umarım!!

Sen o seçeneği kullanmayarak bu duruma müdahale edersin.. Ya da oturup pardus kullanırsın, tepkini böyle de gösterebilirsin..
Ama tepkin Türkiye alt dilinde kürtçe bulunmasıysa bu konuda hak veriyorum..(ki bunu yazdığın yazılardan çıkarımsamak mümkün değil, ayrıca koyduğun resim de Türkiye altında tek dil var o da kürtçe diye gösterir nitelikte)Bunun dışında kürtçe seçeneği zaten Google'da da var, firefox'ta da var.. Daha birçok yazılımda da olabilir muhakkak, çünkü kürtçe de bir dil.. Kabul etsek de etmesek de dünya üzerinde mevcut ve Türkiye'de de konuşanlar, bilenler var.. Ama Türkiye'nin alt dili olarak lanse edilmesi benim hoşuma gitmeyen bir durum.. Çünkü Türkiye'nin resmi dili Türkçedir..
Sonuçta tepkin neye karşı??
- Kürtçenin varlığına mı
- Türkiye'de kürtçe konuşulmasına mı
- Kürtçenin yazılımlarda bulunmaması gerektiğine mi
- Ubuntu'nun kürtçe dil desteği verirken Türkçe desteği vermemesine mi (ki böyle bir şey söz konusu değil..)
- Yoksa benim de katıldığım durum, Ubuntu'da Türkiye başlığı altında Türkçe ile birlikte kürtçenin de bu başlık altında yer almasına mı??

Demek ki önce açılan konunun ilk mesajında tepkinin neye olduğunu belirtmek gerekiyor.. (Konu başlığın bile saçma bir şeydi, konuya bakmayan vatan hainidir tarzı bir şeydi, yanlış hatırlamıyorsam.. Başlığını bile Serkan düzeltti..) Sen daha ne demek istediğini tam anlatamadan gelip burada insanlara bilgisiz, hiçbir şey bilmiyorsun diye hitap etmeyi uygun görmüşsün..

Umarım yine konuya bakarsın ve cevap yazarsın, uygun davranışı sergilersin..

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 18 Mart 2008 13:37
CU_GS7
18-03-2008, 14:34   |  #8  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
ozerr
bir şey merak ediyorum. CU_GS7 kullanmamışsın ama baya araştırmış gibi duruyorsun neyse kürtçe klavye üretiliormu abaca merak ettim aklıma takıldı.
Bilmiyorum açıkçası.. Ama üretiliyor olmalı.. Sonuçta  tuşun üzerinde farklı bir karakter basılmasından ibaret mantıken..

sezgin35
18-03-2008, 21:08   |  #9  
OP Taze Üye
3 mesaj

--hıc bır zaman kurtcenın varlıgını kınamıyorum bır lısan bır ınsan demektır

--turkıyede tabıkı kurtce konusulcak ben bıle ılk kurtce ogrendım

--evt bu yazılımda kurtcenın  bulunmaması gerekıyor cunku resmı olarak kurtce dıye bı dıl yok

bırde soyle bırsey var bunlar zemın hazırlamaktır tum turkıye bılır orta doguda bır kurt devletı kurulmasını ısteyen devletler var kucuk bı yazıyla baslar bır ulkeye malolur

-- Verdıgı dıl destegı turkce altında kurtce dıye gecıyor ama klavyesı turkce Q klavyeyle uyusmıyor.

-- evet kurtceyle kurtce aynı dıl altında olması benım zoruma gıttı turkıye cumhurıyetının bır tek dılı var oda turkce. ozmaman turkıyede bussuru dıl konusuluyor arap, ıngılızce, farsca , vs. bu dıllerıde eklesınler. neden kurtce

CU_GS7
18-03-2008, 21:15   |  #10  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
sezgin35
--hıc bır zaman kurtcenın varlıgını kınamıyorum bır lısan bır ınsan demektır
--turkıyede tabıkı kurtce konusulcak ben bıle ılk kurtce ogrendım
--evt bu yazılımda kurtcenın  bulunmaması gerekıyor cunku resmı olarak kurtce dıye bı dıl yok
bırde soyle bırsey var bunlar zemın hazırlamaktır tum turkıye bılır orta doguda bır kurt devletı kurulmasını ısteyen devletler var kucuk bı yazıyla baslar bır ulkeye malolur
-- Verdıgı dıl destegı turkce altında kurtce dıye gecıyor ama klavyesı turkce Q klavyeyle uyusmıyor.
-- evet kurtceyle kurtce aynı dıl altında olması benım zoruma gıttı turkıye cumhurıyetının bır tek dılı var oda turkce. ozmaman turkıyede bussuru dıl konusuluyor arap, ıngılızce, farsca , vs. bu dıllerıde eklesınler. neden
Demek ki önce açılan konunun ilk mesajında tepkinin neye olduğunu belirtmek gerekiyor.. (Konu başlığın bile saçma bir şeydi, konuya bakmayan vatan hainidir tarzı bir şeydi, yanlış hatırlamıyorsam.. Başlığını bile Serkan düzeltti..) Sen daha ne demek istediğini tam anlatamadan gelip burada insanlara bilgisiz, hiçbir şey bilmiyorsun diye hitap etmeyi uygun görmüşsün..

Yazdıklarımda yanlışlık olsa yine anlarım bilgisiz demeni, gerçi yine bu şekilde söylenmez orası ayrı konu..
En azından 1 özür beklerdim ama neyse önemi kalmadı artık..

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 18 Mart 2008 21:18
gru
01-04-2008, 23:51   |  #11  
Taze Üye
16 mesaj

bununla ilgli bende pardus forumlarına yazmıstım hakarete ugradım daha sonra kapatıldı forum.Sorulması gereken şu arkadaşımızın dediği gibi (evet Türkçeyle kurtce aynı dıl altında olması benım zoruma gıttı turkıye cumhurıyetının bır tek dılı var oda turkce. ozmaman turkıyede bussuru dıl konusuluyor arap, ıngılızce, farsca , vs. bu dıllerıde eklesınler. neden kurtce?

gru
01-04-2008, 23:51   |  #12  
Taze Üye
16 mesaj

pardus forumlarını kotulemıyorum kımse yanlıs anlamasın her gun ziyaret ederim

mytheka
20-08-2008, 17:59   |  #13  
Taze Üye
16 mesaj

Arkadaşım sadece Türkiye değil başka ülkelerdede Kürtçe konuşuluyor.Neden Kürtçe'ye karşı yanlış düşünüyorsunuz.Bir dilin siyasete kurban gitmesine göz yumuyorsunuz.Yazık çok yazık kardeşi kardeşe düşman edenlerin ekmeğine yağ sürenler var!!!

XemreG
31-08-2008, 14:38   |  #14  
Taze Üye
4 mesaj

Yani mantık değişik okuduğuma göre resmi dil ve bir ulkenin barındırdığı alt dil olması bana garip gelmiyo resmi dil demek konusulan dil demek bu değildirki kendi dilini konusamasın başkası.. Büyütülücek bir konumu ki simdi bu? Şöyle söliyim bunu ubuntu yapmıssa turk kürt kavgasıya haberlere gelen türkiye yuzunden yapmıstır o bile demiştir bu adamlar aynı yerde diye.. Garip bir anlayış mail atın - Diğer Diller menusu altına alsınlar. Bu da sanki youtube anımsatıyo ( ubuntu turkcenin altına kurtce koymus kullanmayın vatan haini yazlılım haciz deği yapmayın arkadaşlar ) yanlış bir düşüce bu..

czsss
17-09-2008, 03:19   |  #15  
Yıllanmış Üye
113 mesaj

Konu siyasallaşmış Biraz
Demokrasi Konuşcaksak her şeyden önce Türkiye gelirde

O Dili öven Arkadaşlarımızda Yavaş olsunlar Biraz

Benimde hoşuma gitmedi o kısmı Türkiye seçeneğinde bize zıt olan dil

Yok ben şeyi anlamıyorum Açık kaynak kodlu ya Kodlamışlardır die

Kodlayan o akıllı nie Türkiye seçeneğine kodluyo
Düşmediler yakamızdan ya Bırakmadalır peşimizi
Ait olduğu ırkın karşısına yazsın
Onla övünsün
Bizle değil..
Çıkar ama içlerinden akıllı biri Düzeltir onu

Türkiye Türk lerindir Kanını taşıyandan başkasına İnanma..
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Son Düzenleme: czsss ~ 17 Eylül 2008 04:39
Osgn
17-09-2008, 11:44   |  #16  
Yıllanmış Üye
349 mesaj

Gereksiz bi konu olmuş.

xfce4
18-09-2008, 19:39   |  #17  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

Bu konu tartışıldı gereken yerlerde. Kürtçe yapısı olarak ingilizceye daha çok benzemekte ancak bu dili kullanan kullanıcıların büyük çoğunluğu Türkiye'de olduğundan dolayı böyle bir şey uygulanmış.

Yanlış anlamayın ama: Etnik olarak saçmalayabilecek kişiler olduğu için bu konunun tartışıldığı başlıklar kilitleniyor / kilitlenmesi tavsiye ediliyor :)
Saygılar..

Techno_maynaQ
07-03-2009, 13:38   |  #18  
Yıllanmış Üye
165 mesaj
XemreG
Yani mantık değişik okuduğuma göre resmi dil ve bir ulkenin barındırdığı alt dil olması bana garip gelmiyo resmi dil demek konusulan dil demek bu değildirki kendi dilini konusamasın başkası.. Büyütülücek bir konumu ki simdi bu? Şöyle söliyim bunu ubuntu yapmıssa turk kürt kavgasıya haberlere gelen türkiye yuzunden yapmıstır o bile demiştir bu adamlar aynı yerde diye.. Garip bir anlayış mail atın - Diğer Diller menusu altına alsınlar. Bu da sanki youtube anımsatıyo ( ubuntu turkcenin altına kurtce koymus kullanmayın vatan haini yazlılım haciz deği yapmayın arkadaşlar ) yanlış bir düşüce bu..
O zaman Türkiye başlığı altında en azından 20 dil bulunması gerkir. Ve yine aynı mantıkla Almanya dahil olmak üzere bir çok ülkede Türkçe dil desteğinin belirtilmesi gerekir.

Ayrıca sezgin35'e de katılıyorum. Kürtçe hem resmi bir dil değildir (Kürt ülkesi olmadığı sürece de olmayacaktır). Türkiye altında da bir Türkçe'den başka bir dil gösterilemez. Hiç kimse açık kaynak, kullanım kolaylığıdır çoklu dil desteğidir demesin bu direk bir ülkenin bütünlüğüne saldırıdır. Bunu Microsoft yapsa millet galeyana gelir ama Ubuntu yapınca açık kaynaktır olur diye kimse tepki göstermiyor.