Ubuntu 9.04

Xmee
17-05-2009, 11:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhabalar... Ubuntu 9.04 ü indirip kurmaya çalıştım..Ön kurulum bittikten sonra pc yi bir kez daha başlatıp ubuntu seçeneğini seçtiğimde bir diğer yükleme de ( disk biçimlendirme ) kısmında yükleme dondu.. 4 Saat kadar bir süre pc yi açık bırakmama rağmen olduğu gibi kaldı yükleme.. Şimdi ise bir kez daha baştan kurulumu deniyorum bu sefet ise "Creating the virtual disk" kısmında takılı kaldı..

Acaba Ubuntu 9.04 Sistem sürücüsü üzerinde kurulması zorunlu mu yoksa diğer sabit sürücülere de kurulumu yapılabilir mi..?

Bu konuda biraz daha bilgi verirseniz çok memnun olurum..Şimdiden teşekkür ederim..
Başarılar..

Banned
17-05-2009, 11:48   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

a.) Sitem diski ile neyi sordunuz anlamadıma ama herhangi bir sabit diskin herhangi bir partitionuna kurulum yapabilirsiniz. Örneğin bir C (windows) diskiniz ve birde D boş diskiiz varsa D ye sorunsuzca kurabilirsiniz.

6.) Disk taraması ekranında donması muhtemelen krumaya çalıştığınız alanda windows olduğundandır. BU nedenle kurulumu windows olmayan bir partitiona (d ) yapın.

7.) Kurulumda 10-15 gb sistem doyası ext3 ve 2 gb kadar takas alanı swap  bölüm oluşturun.

8.) Ubuntuyu kullanabilmek için sabit diske krumanız şart değil cd dende kullanabilirsiniz ancak bu durumda kayıtlarınız tutulmayacak, sistemi her kapatıp açmakta sıfırdan başlamanız gerekecektir.

Xmee
17-05-2009, 13:30   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

C: Sürücüsünü Kastetmiştim Sistem Diski Derken..
Başlangıç AyarLarını Forumda ResimLerLe Ubuntu 9.04 Kurulumun da Olduğu Gibi Yaptım.. Ön Yükleme de Uzun Sürsede Geçiyor Sorunsuz Olarak..Fakat BiLgisayar Yeniden BaşLatıLıp Ubuntu Seçildikten Sonra Disk BiçimLeniyor Kısmında %0 Da KaLıp İlerLemiyor..

KuruLumu Seçtiğim Sürücü de 80 gb Boş Alan var Ayrıca.. Ama Halen AnLamış Değilim Sorunun Nerde Olduğunu.. 3. Kez Deneyeceğim Umarım Bu Sefer Sorunsuz Yükler..

İlginiz İçin Teşekkür Ederim..