Merhaba arkadaşlar;
Benim iki tane sorum olacak:
Ubuntu 9.10 Netbook Remix kullanıyorum.
1)VirtualBox 3.1 i indirip terminal üstünden apt-get yoluyla kurdum. Bu makine üzerine de Pardus 2009.1 Anthropoides Virgo kurmuştum. Fakat ayırdığım hard disk alanını nasıl geri kazanacağımı bilemedim, bu yüzden direk gizli sanal hard disk klasöründen gidip yaratılan dosyayı sildim. Sonra da apt-get remove yaparak VirtualBox ı kaldırdım. Ama tekrar kurmak istediğimde .deb uzantılı dosyayı açıyor, işlemlerini tamamlıyor, ama apt-get install virtualbox-3.1 yazdığımda işlem yapıyor gibi oluyor, garip bir hata veriyor. Şimdi komik olacak ama sonu "candiate" kelimesiyle biten bir hataydı.
Linux konusunda da daha yeni olduğum için hiç bir anlam veremedim bu işe. Normalde apt-get install .... yapıldığında gider paketi bulur ve indirir diye biliyorum. İlk defa kurarken gayet güzel de yapmıştı. Şİmdi neden olmadı? Bu sorunu nasıl çözebilirim?
2) VirtualBox taki sanal hard diskimi gidip sildim. Slackware 13 kurmak üzere yeni bir hard disk oluşturmak için işlemleri yaptım. Oluşturdu. Ama cd yi takıyorum, cd yi görmüyor, boot edemediğine dair hata veriyor. cd nin bozuk olduğunu düşündüm, ana işletim sisteminde boot ediyor, Slackware kurulumu başlıyor. Ama VirtualBox göremedi. Bu sefer de acaba hiçbir cd yi mi görmüyor diye düşünüp Pardus cd sini taktım, onu gayet güzel görüyor. Aynı sorun Gentoo 2008.0 cd sinde de karşıma çıktı. Şu uyarıyı alıyorum: "FATAL: No bootable medium found. System halted." Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, çünkü aradığım şeyi Ubuntu veya Linux forumlarında bir türlü bulamadım. Şimdiden teşekkür ederim.