Toshiba A200 1bp ye ubuntu kurdum ama bluetooth a bi türlü erişemiyorum...
Sistem-Tercihler menüsünde gözüküyor, "Bluetooth" adında. açıyorum... "bilgisayarınızda herhangi bir bluetooth adaptörü takılı değil" diyor...
Ubuntu bluetooth çalışmıyor...
ubuntuda driveri olmayabilir. yada etkinlestirmen felan gerekiyo da olabilir.
linuxta driver yuklemeyi biliyorsan driverini download edip calistirabilirsin.
linux her cihazi tanimayabiliyor. bazi ureticiler linux programcilarina cihazla ilgili bilgi vermedigi ve standart cihazlardan farkli oldugu durumlarda ilgili cihazlar linuxta ya calismaz yada sinirli ozellikleri calisir.
bidaha bi sey alirken uluslararasi standartlarla arasi nasi onu da arastirin linux icin kullanicaksaniz.
veya direkt linux tarifandan sesteklendigini bildiginiz cihazlardan alirsaniz daha az sorun cikar.
mesela nvidia. bikac yil oncesine kadar linuxu desteklemiyodu ancak programcilar birkactane sinirli destek saglayan acik kaynak driverlari nvidianin destegi bile olmadan yaptilar ole ileri seviyeye ciktilar ki nvidia bile korktu herhalde ki artik linux icin birak destegi ozel driver uretiyor.
tabi bunda linux dostlarinin ati radeon kartlarina yonelmeye baslamasinin da etkisi oldu ya neyse.
blutootha gelince ortalama bi bluttooth cihazi linuxta calisiyor. ancak seninki bu gruba dahil olmayadabilir.