Ubuntu'da tarayıcı devrimi!

CHIP Online
19-05-2010, 16:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Ubuntu'da tarayıcı devrimi: Ubuntu, bakın hangi tarayıcıyı gözden çıkarttı, hangisine göz kırptı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ubuntu-da-tarayici-devrimi_20122.html

Resimlerle: Ubuntu 10.04 - Yeni tasarım

Ubergizmo'nun haberine göre, Canonical yeni gelecek Ubuntu Netbook Edition'da varsayılan tarayıcı Mozilla Firefox'u değiştirmeyi planlıyor. Yeni kullanacağı varsayılan tarayıcı ise Chrome ya da Chromium olacak.

Çoğumuzun hatırlayabildiği kadarıyla Firefox, Ubuntu'nun hep varsayılan tarayıcısıydı. Bunun en önemli sebeplerinden biri de Mozilla'nın geliştiricilere olan açık yaklaşımıydı. Google ise bu yaklaşımın temellerin henüz yeni yeni atıyor.

Henüz resmi bir karar yok ve Ubuntu'nun Netbook sürümü 10.10'un masaüstü sürümünü de etkileyip etkilemeyeceği bilinmiyor. Eğer Chrome, Ubuntu'nun yeni varsayılan tarayıcısı haline gelirse birçok Ubuntu taraftarı büyük tepki gösterebilir. Ubuntu 10.10'un adı Maverick Meerkat olacak ve 28 Ekim'de yayınlanacak.

Tüm konu: Ubuntu'da tarayıcı devrimi!

İzleyin: Ubuntu'ya Windows XP makyajı

Resimlerle: Ubuntu 10.04 - Yeni tasarım

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ubuntu böyle bir değişim yapar mı?

runoades
19-05-2010, 17:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
160 mesaj

%99 yapacaktır çünkü Ubuntu'nun hafif bir dağıtımı olan Lubuntu'da  şu an Chrome kullanılıyor.

Chrome, Firefox'a göre çok daha hafif, hızlı ve hemen açılıyor.Artık eklenti desteğide var. Bana göre Firefox kan kaybetmeye devam ediyor.

Son Düzenleme: runoades ~ 19 Mayıs 2010 17:02
Mustafa Can
19-05-2010, 20:13   |  #3  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

ubuntuyu yüklediğimde yapacağım rutin işlemlere birini daha ekliyorum chromeyi kaldırmak Dil çıkarıyor

Nicoll
20-05-2010, 16:52   |  #4  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Ona bakarsanız varsayılan arama motoru google yerine yahoo olacaktı ama sonra ne yaptı? Aynı şekilde Gimp uygulamasını kaldırılacaktı kaldırdı mı? (Tavandan dibe vurmak istiyorsa kaldırsın)

Ubuntu bu şekilde nabız yoklaması yapıyor; kullanıcılardan alacağı tepkiyi önceden ölçüp ona göre haraket ediyor bazıları gibi al sana tarayıcı demiyor...

Firefox 4 Chrome'dan daha hızlı ve sağlam bir tarayıcı olacak, bunu göz ardı edeceğini sanmıyorum. Firefox 4 piyasaya çıkmadan böyle bir değişiklik yapma kararı alacağını düşünmüyorum. Kaldı ki Chrome'un netbooklarda kullanılacağı yazılmış; flashları doğru düzgün engelleyecek bir eklentisi olmadığı için Firefox'tan daha çok kaynak tüketiyor... Bu haliyle netbookta kullanmak aptallık olur...

Ayrıca chrome şu anki haliyle net'te sörf için ideal bir tarayıcı ama bir Linux kullanıcısının ihtiyaçlarını kesinlikle karşılayacak bir kapasitede değil.

Çoğu Linux dağıtımında iki veya üç tarayıcı aynı anda ön tanımlı, kurulu olarak geliyor + zaten tek tıkla onlarcası kurulmaya hazır...

Son Düzenleme: Nicoll ~ 20 Mayıs 2010 17:03