Ubuntu'dan Apple'a hodri meydan!

CHIP Online
25-07-2008, 10:31   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ubuntu Linux'un kurucusu Shuttleworth yeni rakibini belirledi: Apple ve Mac OS...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Ubun ... ri-meydan_7940.html

Kozmonot ve aynı zamanda Ubuntu Linux'un kurucusu olan Mark Shuttleworth, dev şirket Apple'a meydan okudu.

Görselliğe önem veren ve tasarımlarıyla adından sıkça söz ettiren Apple'dan, daha doğrusu Mac OS'tan daha güzel bir masaüstü yaratmayı planlayan Shuttleworth, çalışanlarını bir araya toplayarak, Apple'ı yakalamakla kalmamalarını, Apple'dan daha kaliteli bir masaüstü tecrübesini kullanıcılarına ulaştırmalarını istedi.

Ubuntu'nun ticari sponsoru olan Shuttleworth'un şirketi Canonical, Ubuntu'ya destek vererek, iki sene içerisinde 'daha iyi' bir konuma gelmesi için çalışmaya devam edecek.

Shuttleworth, Ubuntu'nun yakın geleceği ile ilgili şu sözleri kaydetti: "İki sene içinde önümüzdeki en büyük görev, kullanışlı ve istikrarlı olan Linux masaüstünün aynı zaman da daha fazla göze hitap etmesini sağlamak."

Shuttleworth'e göre açık kaynağın sağladığı büyük fırsatlar sayesinde, pek çok yeniliğin önü açılabiliyor. Firefox gibi açık kaynak projelere tam destek veren Shuttleworth, önlerinde bazı engellerin olduğunu da kabul ediyor.

Platformların beraberce kullanabilmesi gerektiğini ifade eden Shuttleworth'a göre, asıl önemli olan Linux'un tek taraflı kazanan bir platform haline gelmesinden ziyade, birden fazla platformda yazılımlarının nasıl çalışabileceğini göstermek.

Tüm konu: Ubuntu'dan Apple'a hodri meydan!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ubuntu'nun kurucusunun açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

neverofnever
25-07-2008, 11:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
507 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Mac os dan daha iyi masaüstünüde sağlarsa Ubuntu gerçekten iyi iş çıkarır.Ücretide yok.İkinci Hdd'mi alınca onu sadece dizi-film-resim arşivi yapmayı düşünüyordum vede ona Ubuntuyu kurucam.Linux programlarına tam destek!

DeePBluESeA
25-07-2008, 12:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

Ubuntu şu ana kadar gördüğüm en hızlı gelişen linux dağıtımı apple a hemen yetişemese de ona sıkı bir rakip olabileceğini düşünüyorum

minnoş_97
25-07-2008, 14:12   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,115 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

4-5 yıl içinde mac os kadar iyi olurlar.bunun nedeni ise bedava olması sayesinde kullanıcı sayısı çekmesi.ubuntu ayrıca dahili .exe açıcı bir program koyarsa iyi olacak.neverofnever bende ubuntu kurmak istiyom ama HDD yüzünden değil RAM yüzünden kuramıyom :D

intro818
25-07-2008, 14:17   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Suse ile Redhat son kullanıcıya artık linux dağıtımını çıkarmayacağını duyurduktan sonra ciddi anlamda ubuntu kalıyor, fakat Pardus da sol şerite geçmiş geliyor bellimi olur bakarsınız dünya pardus linux dağıtımı kullanmaya başlar . (inşallah)