Merhaba,
Normalde 2-3 ayda (Genelde 3'ü bulmaz) bir kere bilgisayarına format atıp, windows Xp-7 işletim sistemleri ve yine bu işletim sistemlerinin modifiye edilmiş hallerini kuran biriyim. Bir de Linux deneyimi yaşamak istedim.
Çeşitli sitelerde yeni başlayanlar için daha çok Ubuntu'yu öneren makaleler okudum. Bununla beraber yeni başlayanlar için özel yazılmış makaleler ve Ubuntu kurulumu ile hemen sonrasından yapılması gerekenler tarzında bir kaç makale daha.
Şuan herhangi bir Ubuntu kurma girişimi yapmadan önce aklıma takılan bir kaç soruya cevap vermenizi umuyorum.
1. Bilgisayarda; İnternet'te gezinmek, Paint ile uğraşmak, Video İzlemek dışında çok da ahım şahım yaptığım birşey yok. Ubuntu'ya geçmek bu noktada sizce mantıklı olur mu?
2. Ubuntu'da yazılım kurmak komut bilgisi mi gerektiriyor? Yani windows sürümlerinden aşına olduğumuz next next mantığı var mı, yoksa her yazılım ve ek paket (codec, tarayıcı eklentileri, java vs) için komutlara mı ihtiyacım olacak?
3. İnternet üzerinden çeşitli flash tabanlı oyunlar [genelde oyun siteleri ve facebook uygulamaları] oynanılıyor. Ubuntu'ya geçersem bir sorun yaşar mıyım?
4. Çok fazla oyun oynamam ama olurda oynarsam; "Crysis", "NFS: Most Wanted" ve "CoD: Modern Warfare 2" oyunlarınıı Ubuntu üzerinden oynayabilmek mümkün müdür?
İlk sorularım bunlar, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok makbule geçer..