Selam arkadaşlar Ben Ubuntu: işletimsistemi kullanıyorum buna nasıl program yüklenir ve buna uygun Programları nereden bula biliriz ve uzatıları nelerdir : Bilen var ise lütfen yardım cı olabilirmi
Ubuntu :İşletim sistemine nasılprogramyüklenir
selam : fbli : yazlılım merkezini : biliyorum : Veya terminal den:
sudo apt-get install "Yükleyeceğin programın adı"
şeklinde yükleyebilirsin.
dediniz bunu nasıl olduğunu ve bunun la istediğimiz her programı yükliye bilecekmiyiz örene bilir miyim
selam : fbli : yazlılım merkezini : biliyorum : Veya terminal den:Linux da Windows programlarını yükleyemeyeceğini zaten biliyorsundur.
sudo apt-get install "Yükleyeceğin programın adı"
şeklinde yükleyebilirsin.
dediniz bunu nasıl olduğunu ve bunun la istediğimiz her programı yükliye bilecekmiyiz örene bilir miyim
Yazılım Merkezine girip VLC, 7-Zip, Flash Player ve ana pencereden gerekli gördüğün programlara tıkla. Her program için bir sayfa vardır. Sayfaya girdiğinde sağ üstte "Programı Yükle" tuşuna bas ve yüklenmesini bekle. Sorgusuz sualsiz kendisi yükleyecektir.
Terminal(Uçbirim) e gir ve şu komutları sırasıyla gir( VLC Player için).
sudo apt-get update
sudo apt-get install vlc vlc-plugin-pulse mozilla-plugin-vlc
Sana tavsiyem internette "How to install ..........." diye aratıp uygun komutları bulman. Belli bir süre sonra zaten araştırmaya gerek duymadan istediğin işi yaparsın.
Ubuntu Software Center'a göz at..
Ya Arkadaşlar mutlaka bunun da bir çözümü olmalı buna nereden uygun program ve yüklenen program uzantısını bulacaz örene bilirmiyim bilen varsa lütfen yazabilirmi
Arkadaşım ubuntuya windows gibi program kuramazsın ubuntu dosya uzantıları benim bildiklerim
.deb .sh .bin uzantılı olması gerekir.
Ubuntu Software Center dan istediğin programları kurabilirsin..
selam .kesko : Ubuntu Software Center dan istediğin programları kurabilirsin.. dediniz bunu içndemi program var yok sa nasıl olacak örenebilirmiyim
Ya zaten : Yazılım Merkezi : ni gördüm onu biliyom onun dışında bie şey arıyom
: fbli : HIM TAMAM telekkürederim ama bukadarıyla yetermi ama : TeamViewer : Nero : Winamp: gibi programlarda varmı içinde örene bilir miyim
yukarıda gördüğün ubuntu yazılım merkezi
sol tarafta gördüğün başlıkları tıklayarak aradığın hemen hemen herşeyi bulabilirsin.winamp yok yerine "amarok" kurabilirsin takıldığın her şey için http://www.ubuntu-tr.net/ forumu ziyaret edebilirsin
orhantatar : takıldığın her şey için http://www.ubuntu-tr.net/ forumu ziyaret edebilirsin : değiniz için size çok teşekkürederim