merhaba arkadaşlar benim sorunum şu;
windows 7 home premium (32bit) kullanıyorum.sonra dur demim birde ubuntu kurayım yanına dedim ubuntuyu ayrı bir diske kurdum. sonra beğenmedim kaldırayım dedim ama imlansız olmuyor.Ubuntu diski elegeçirdi :):) kısacası windows 7 dvd si ile temiz format atayım dedim hiçbirşekilde ubunutunun diskine müdahale edemiyorum biçimlenmiyor silinmiyor.windows 7 yi o diske kurayım dedim hata veriyor olmuyor.Allahtan windows 7 de sorun yok ama ne yapıcam bilemiyorum.kolay ve anşaılır bir yolla halledebilirim bu sorunu?
ubuntu kurdum ve format atamıyorum(Çözüldü)
ayrıca sorunuma ilaveten işaretli kısma (diske) sağ tıklayıp yeni basit birime tıklayım yönergeleri izliyorum ama sonuç yyine hüsran işlem yapamyor.
kardeş pc ne xp cd sini tak yeniden başlat bilgisayarını windows kurar gibi başlat hardisk okuma bölümüne geldiğinde oradan formatlamak istediğin sürücüyü formatlarsın.
olmuyor olmuyor.denedim hatta vista dv de var onunlada denedim olmuyor formatlıyamıyorum o diski.biçimlenmiyor ve silinmiyor
Windows NTFS kullandığı için,
Ubuntu'da Ext4(genelde) kullandığı için,
Windows,Ubuntu'ya müdahale edemez.(aynısı Ubuntu için geçerli değil)
Windows NTFS kullandığı için,Ben daha önce Ubuntu kurduğumda Windows'a girip direk sağ tıklayıp biçimlendirdim bi sorun olmadı.
Ubuntu'da Ext4(genelde) kullandığı için,
Windows,Ubuntu'ya müdahale edemez.(aynısı Ubuntu için geçerli değil)Yapmanız gereken,Ubuntu'dan diski silmek.(ubuntu'nun kurulu olduğu)
Boot dosyaları silindi ama Windows 7 CD'si ile komutlarla onardım.
Şuanda bi problem yok.
peki ya grub loader ne olacak sonra ?Windows 7 CD'si ile boot ve MBR onarılacak.Windows 7 CD'si takın > Onarma bölümüne gelin > Komut işlemi'ni seçin ve aşağıdaki komutları yazın ;
bootrec.exe FixMbr
bootrec.exe FixBootBüyük-küçük harf'e dikkat ! Sorun çıkarabiliyor.
Bunu yapmak için tüm ubuntu ve pardus forumlarını gezmişimdir heralde. Dolaylı yoldan 2 saatte deneye deneye buldum. :)
Eski boot dosyasının üzerine yazdığı için Windows 7 tekrar aktif oluyor.
Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 27 Ekim 2010 22:08
arkadaşlar benim ana sayfam carizmasu.com die bir arama motoru oldu kayıt defterındden de cmd.exe den de nerden girdimsede olmadı aslında oldu ancak bılgısayar yenıden baslatılınca yenıden carızma su oluyor otomatık kendılıgınden oluyor ne yapmam lazım
istersen bir de usb den format atmayı dene.