Ayrıca artık steam oyunları ubuntu'ya geçmeye başladı hemen ezbere ubunu ile oyun oynanmaz demeyin!...
Arkadaşlarım bilgi için teşekkürler... Ama ihtiyacı olana verirseniz daha iyi olacaktır... Linux ile tahmininizden çok daha önce tanışmışlığım var.. 2500+ oyunu Linux'a port etmek istediklerinden de haberim var...
Linux üzerinde , wine ile msn , winamp , ie6 ve çeşitli oyunları da çalıştırmışlığım var... O konularda da rahat olun... Hatta openGL sayesinde , oyunlarda win'den daha yüksek fps verebildiğinden de haberim var...
Azıcık analitik düşünün , soruyu soran arkadaş daha linux dünyası ile -büyük ihtimal- yeni tanışıyor... Bu arkadaşı elinde ki donanım ile linux üzerinden rahat oyun oynarsın diyerek zorlamanın bir mantığı yok... Wine ve Play on Linux'u kullan bak demen birşey ifade etmiyecektir. (bana veya size çocuk oyuncağı gelebilir orası ayrı) Ama bunları direk kurup gösterebiliriz diyorsanız o başka... O zaman eyvallah devam edin...
Bu arkadaş şu an için gündelik işler dışında linuxtan tam randıman alamaz... O nedenle -olur olur- diyerek sonrasında linuxtan soğutmayın...
6850 ve oyun açısından yaklaşımım bu yönde idi...
Bu nedenle de esas siz EZBERE konuşmayın lütfen... (chip'te de forumda linux masaüstleri diye bir konu vardı zamanında ali adlı bir arkadaşla , resimler duruyorsa gnome2 ortamında , compiz ve emerald ile kullandığım Mint 7 ve 8 masaüstlerimede bir göz atın dilerseniz...)
Ve son olarak yazdığım ilk mesajımı gözlerinizle ve dikkatli okuyunuz ve biryerlerinizden birşeyler uydurmayınız , linuxta oyun oynanmaz demedim , 6850 ekran kartı olan , oyun oynamak ister ve oyun oynamak isteyende linux dağıtımını pek tercih etmez dedim... Ve denemesi için en basit yolu önerdim ! Var mı bir sorun ?