Ubuntu mu Pardus mu?

sosyalik
11-02-2011, 16:20   |  #1  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Sizce Ubuntu mu Padus mu?

özkan_oktay
11-02-2011, 16:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

ubuntu kullanmadım ama ubuntu daha iyidir diye düşünüyorum pardusu kullandıktan sonra =) 
şaka bir yana ikisi de hemen hemen aynı. sen ikisini de kullan, hangisi hoşuna giderse ona devam edersin.

sosyalik
11-02-2011, 16:42   |  #3  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: özkan_oktay  
ubuntu kullanmadım ama ubuntu daha iyidir diye düşünüyorum pardusu kullandıktan sonra =) 
şaka bir yana ikisi de hemen hemen aynı. sen ikisini de kullan, hangisi hoşuna giderse ona devam edersin.
İşletim sistemini şu anda değiştirmeyi düşünmüyorum.Çünkü oyunlar v.b sebeplerden dolayı windowsta kalmak zorundayım.Ama bir gün linux yüklemek istesem hangisi daha iyidir diye merka ettim.

mahmutdemir
11-02-2011, 16:54   |  #4  
mahmutdemir avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

Ubuntu....

Mert_06
11-02-2011, 17:03   |  #5  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

Ubuntu

pavel
11-02-2011, 21:05   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Ubuntu tabi ki

özkan_oktay
12-02-2011, 12:35   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj
Alıntı: sosyalik  
İşletim sistemini şu anda değiştirmeyi düşünmüyorum.Çünkü oyunlar v.b sebeplerden dolayı windowsta kalmak zorundayım.Ama bir gün linux yüklemek istesem hangisi daha iyidir diye merka ettim.
eğer sistemin biraz da olsa güzel ise "virtualbox" ile sanal işletim sistemi kurabilirsin. belki duymuşsundur bu programı, olağan işletim sistemin kalıcak onun üstüne işletim sistemi yükleyceksin ama bu bir programdan çalışıcak. programın indirme adresi:

bu programı kullanarak hem ubuntu hem de pardus'u kullanabilirsin. normalde kullandığın işletim sistemin olduğu yer de kalıcaktır. önce programı araştır derim kullanmak indirme linkini de verdim, istersen ben sana kullanımı anlatırım zaten basit kullanımı ve arayüzü de türkçedir, kolay gelsin...

sosyalik
12-02-2011, 15:11   |  #8  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: özkan_oktay  
eğer sistemin biraz da olsa güzel ise "virtualbox" ile sanal işletim sistemi kurabilirsin. belki duymuşsundur bu programı, olağan işletim sistemin kalıcak onun üstüne işletim sistemi yükleyceksin ama bu bir programdan çalışıcak. programın indirme adresi:
http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads
bu programı kullanarak hem ubuntu hem de pardus'u kullanabilirsin. normalde kullandığın işletim sistemin olduğu yer de kalıcaktır. önce programı araştır derim kullanmak indirme linkini de verdim, istersen ben sana kullanımı anlatırım zaten basit kullanımı ve arayüzü de türkçedir, kolay gelsin...
Şu aralar bilgisayarla pek uğraşamam malum okullar açıldı :) teşekkürler ...

Kapalı Hesap (154666)
12-02-2011, 17:24   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Ben birkaç linux denedim. Bu gün tübitak dergisinin verdiği pardus 2011 i yüklemek istedim ancak başarılı olmadı.
Denediğim linux sürümlerini şöyle özetleyebilirim.
1 YUBUNTU Yamyamın ubuntusu olup oldukça kararlı çalışan bir işletim sistemi. Ancak java kurulumunda ve ses kartı properties te bazı aksilikler gözlemledim.
2 MİNT 9 GNOME Oldukça estetik ve gözdolduran bir masaüstü görünümü var. Windows programlarını çalıştırabiliyor. Saklı driverlere zor da olsa erişebiliyorum. Yine de ubuntu kadar stabil değil
3 GELECEK İlk denemelerimden birisi. Kablosuz ağ bağlantıları, lan yapılandırmaları oldukça zor bir sistemdi (Denediğim yıllarda) Yinede oldukça stabil ve hızlı bir işletim sistemi.