arkadaşlar virtualbox yardımıyla ubuntu 9.04 kurdum ama ekran çözünürlüğü 1024x768 seçeneği yok birde ses simgesi var ama ses gelmiyor yardımcı olursanız sevinirim
Ubuntu
Sanal makinayı çalıştır. Çalıştırdıktan sonra makina menüsüne tıkla.
Misafir ekranı otomatik olarak yeniden boyutlandırır yada
Pencere boyutunu ayarla menülerini kullanabilirsin.
Bu arada Aygıtlar menüsünden ubuntu çalışırken Misafir Eklentilerini(Guest Additions) Yükle... menüsünü kullanarak Virtual box u ubuntuya göster ki ekran çözünürlüğünü vb şeyleri ayarlayabilesin.
Sanal makinayı çalıştır. Çalıştırdıktan sonra makina menüsüne tıkla.senin dediğin kısım konsol ekranıdır. koyu yazılı yerleri dikkat et.
Misafir ekranı otomatik olarak yeniden boyutlandırır yada
Pencere boyutunu ayarla menülerini kullanabilirsin.Bu arada Aygıtlar menüsünden ubuntu çalışırken Misafir Eklentilerini(Guest Additions) Yükle... menüsünü kullanarak Virtual box u ubuntuya göster ki ekran çözünürlüğünü vb şeyleri ayarlayabilesin.
Ben mi anlatamıyorum sen mi anlamıyorsun.
Virtualbox u çalıştırdın masaüstünden.
gittin ubuntuyu çalıştırdın. ubuntunun göründüğü sanal makina ekranı varya işte ordan yapacaksın ayarları. Anlatabildim mi. Ubuntunun içine girip yapmayacaksın...
Anlatabilmişimdir inş artık.
eğer Türkçeyse Aygıtlarmenüsünden misafir eklentilerini ubuntuya yükle.
eğer ingilizceyse Devices menüsünden Install Guest Addions gibi bir menüden yükleniyor.
5 dk uğraştırmaz seni. Anlattıklarımı adım adım git. Ubuntu içinden yapmayacaksın bunları windows ortamında yapacaksın.
arkadşım sen beni anlamadın herhalde ben senin dediğin misafir eklentilerini yükle dedim ama ubuntuya girdikten sonra hale ses yok ve ekran çözünürlüğünü dikkatıni buraya çekerim ben tam ekran yapmasını biliyorum ama çözünürlük 800x600 ben bunu 1024x768 yapmaya çalışıyor birde misafir ekranı otomatik olarak yeniden boyutlandır pasif durumda . birde misafir eklentilerini yükle dedikten sonra ubuntu masaüstüne .sys gib dosyalar geldi onuda söyleyeyim ama hale dediklerim olmadı
TBCMagic arkadşım orda ubirim açmak diye bişi var onu anlamadım neyse boşver onu yapsam ses gelmiyor bende sinirlendim virtualbox'un kökünü kazıdım bilgisayardan zaten yavaş çalışıyor yardımlarınız için tşk
magic cevap verdiğin için sağolda ben kendime hakim olamadım sildim şimdide yeniden yüklemek istemiyorum. benim anakartın ses çıkış yeri bozuldu harici bir ses kartı kulanıyorumda onu seçtim yine ses gelmedi neyse katibin dediği programı bilmiyorum bir deneyim belki virtualboxtan daha hızlıdır ben anlamadım benim bilgisayardanmı virtualbox yavaş çalışıyor.
magic cevap verdiğin için sağoldaben kendime hakim olamadım sildim şimdide yeniden yüklemek istemiyorum.benim anakartın ses çıkış yeri bozuldu harici bir ses kartıkulanıyorumda onu seçtim yine ses gelmedi neyse katibin dediğiprogramı bilmiyorum bir deneyim belki virtualboxtan daha hızlıdır benanlamadım benim bilgisayardanmı virtualbox yavaş çalışıyor.Katip ne?Nickim var benim: PcMaKeR.
Ücretsizini istiyorsan server sürümünü kullanacaksın o zaman. VirtualBox bir yere kadar...
ama boşver şimdi onlada yapamazsın VMWare ıda silersin...
Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 08 Ağustos 2009 18:39
tam bir katib çıktın virtual box yapamadım değil dediğim sorunlar ne var yani bunu yapamadıysak olamazmı her yapmadığımıda silmem sen boşver program önermeyi o zaman öneriyorsanda boşver deyip geçme katibim
VMWare ı paralı diye dama atanı ben ilk defa görüyorum. Bilmediği yazılımı denemeden görmeden paralıymış demen canımı sıktı 1.
2. katip değil nickimle mesajlar birşeylerin arkasından gizlenip mesaj yazma. Sana üye diye seslensem hoşuna gider mi gitmez...
30 günlük vmware ı dene tekrar kaldır tekrar bir 30 gün daha dene.(key değiştirebilirdin.) tutup 100 tane sanal çalıştracak değilsin.
Burda sana iki kişi öneri veriyor olmuyor olmuyor diyorsun demekki birşeyler ters gidiyor. sana sanallaştırma programlarının kralını öneriyorum katip diyorsun. Kalbini mi kıralım yani. Dene bir ya. Şu xp ciler gibi konuştun orda. Vista dandirik falan deyip bir iki hafta deneyince ben niye xp kullanmışım diyenler gibi.
Sana kullandığım yazılımı öneriyorum sen ters tepiyorsun. İyi uğraşlar sana...
arkadşım sen beni anlamadın herhalde ben senin dediğin misafir eklentilerini yükle dedim ama ubuntuya girdikten sonra hale ses yok ve ekran çözünürlüğünü dikkatıni buraya çekerim ben tam ekran yapmasını biliyorum ama çözünürlük 800x600 ben bunu 1024x768 yapmaya çalışıyor birde misafir ekranı otomatik olarak yeniden boyutlandır pasif durumda . birde misafir eklentilerini yükle dedikten sonra ubuntu masaüstüne .sys gib dosyalar geldi onuda söyleyeyim ama hale dediklerim olmadıubuntunda ses yoksa paket indirmen gerekebilir ses ile ilgili
pc maker tamam kızma kalbini kırdım ise özür dilerim. sen onuda berceremesin dedin ya o beni öldürdü. programı denerim aslında ben antivirus olarak hep avat kulandım hepte onu savundum. ama avastın felaket ram yenmesini kaldırıca öğrenme şimdi ise kaspersy kulanıyorum . aynı ona beznzedi bu senin dediğin programı deniyecem boyutu büyük dicem oda kaspersy çok ram yer dediğme benziyecek denedikten sonra düşüncelerimi yazarım iyi akşamlar