[URL=http://img194.imageshack.us/i/networkh.jpg/][/URL]
şemada da çizdiğim şekilde bir bağlantı var.
modemden servera oradan switche ve ordan bir pcye -a bilgi.- ve bir modeme. o modemden de başka bir pc ye -b bilg.- ve wireless bir modeme. wireless modemden ise başka bir pc -c bilg.- bağlantı yapıyor.
bütün bilgisayarlar internete çıkıyor. b ve c bilgisayarları birbirini görüyor, server ı ping edebiliyorlar ama a bilgisayarı ile birbirlerini göremiyorlar. aynı şekilde a bilgisayarıda internete çıkıyor serverı ping ediyor ama b ve c bilgisayarını göremiyor ping edemiyor. bütün pclerin birbirini görebilmesini nasıl sağlarım?
çözüm olarak switchden direk al veya şu modemi çıkar gibi çözüm değil bu düzenekle mümkünse o çözümü istiyorum çünkü bu donanım parçalarının bu şekilde dizilimi mecburiyetten.
üç modemden oluşan networkte pcler arası bağlantı?
bloklarda kullanılan ipleri de yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz. örneğin modemlerin, server ve a,b,c makinalarının ipleri nelerdir? sanki yol (rota) verilerek çözülebilir. ama iplere göre yorumlamak gerekir.
Güncel:
yerleşim durumları nasıl? aynı binada mı yoksa farklı yerlerde mi? modemlerin bir birleriyle bağlantıları nasıl ? tt üzerinden mi yoksa bridge modda mı çalışıyorlar?
aynı dairede hepsi, modemler birbirine standart ethernet kablo ile bağlı cross değil. ikinci modemin dhcp relay kapattım.
server 192.168.0.2 dolayısı ile ağ geçidi de 192.168.0.2, a bilg. 192.168.0.121; ikinci modeme 192.168.0.163 gibi bir ip atadım. diğer bilgisayarlar ise otomatik alıyor 192.168.0.x şeklinde.
öncelikle server, modem ve switch ipleri sabit olmalı ve bu ipler dağıtılmamalı.
varsayılan ağ geçidi olarak modemin iç ipsini verirseniz sorununuz giderilecektir.
Güncel:
modemlerden servera ping atılabiliyor mu ona bakınız. bu arada modemlerin varsayılan ağ geçidi de adsl modem olmalıdır. Ana modem cihazını switche neden bağlamadınız? switche bağlarsanız da sorununuz giderilecektir.