Uçakları Android ile hack'lemek mümkünmüş!

CHIP Online
15-04-2013, 14:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'li bir cep telefonunun, koca bir uçağı hack'leyebileceği hiç aklınıza gelir miydi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/uca ... umkunmus_39746.html

Resimlerle: Uçmaz gibi görünen ama uçan 25 uçak!

Yapılan bir araştırma, akıllı ceplerin uçakları kontrol etmekte kullanılabileceğini ortaya çıkardı.  Alman güvenlik danışmanı Hugo Teso, Amsterdam'da düzenlenen Hack In The Box konferansında Android'li bir cep ile uçak hack'lemenin hiç de hayal olmadığını söyledi. 11 senedir IT sektöründe çalışan Teso, ticari pilotluk eğitimi görmüş ve hava bilgisayar sistemlerinin son derece güvensiz olduğunu iddia ediyor.

Net-Security'ye göre Teso, SIMON adını verdiği bir framework ve PlaneSploit adındaki Android uygulamasıyla uçağın Uçuş Yönetimi Sistemi'ne saldırı mesajları gösteriyor. Teso, bu şekilde uçağın tam denetimini ele geçirmenin nasıl mümkün olduğunu da gösteriyor.

Teso'nun saldırısı, hava trafiği denetleyicilerine uçaklar hakkında bilgi gönderen ADS-B sistemini hedef alıyor. Bu sayede bu teknolojiye sahip bir uçak, uçuş, trafik, hava ve yakınlardaki uçaklar hakkında bilgiler alabiliyor.

Diğer bir saldırı ise Aircraft Communications Addressing and Reporting System'ı (ACARS) hedef alıyor. Bu sistem, uçak ve hava trafik denetleyicileri arasında radyo veya uydu yoluyla mesaj alışverişini sağlıyor.

Teso, her iki teknolojinin de son derece güvensiz, belirli pasif ve aktif saldırılara açık olduğunu söylüyor. Saldırısında ADS-B ve ACARS'ı kötüye kullanan Teso, uçağın bilgisayarından bilgiler toplayarak onun "davranışını" etkileyecek kötü niyetli mesajlar göndermeyi başarabildi. Teso'nun geliştirdiği SIMON framework'ü, şu an sadece sanal ortamda kullanılabilecek şekilde geliştirildiğinden, gerçek uçaklarda kullanılamıyor.

Tüm Konu: Uçakları Android ile hack'lemek mümkünmüş!

Resimlerle: Uçmaz gibi görünen ama uçan 25 uçak!

Kaynak: www.chip.com.tr