Ücretsiz 5 GB'lık "online" depolama alanı

CHIP Online
25-05-2008, 09:16   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Beta süreci içerisinde sınırlı ülkede kullanıma sunlan SkyDrive depolama hizmeti artık Türkiye'de.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Ucre ... ama-alani_7048.html

Microsoft, ücretsiz online depolama alanı sunan SkyDrive adındaki hizmetini artık Türkiye için de kullanıma sundu. Şu andan itibaren ülkemiz topraklarından da 5 GB'lık web-sabit-disk alanına erişebiliyorsunuz. Tek şart ise ücretsiz olarak elde edebileceğiniz bir Windows LiveID.

SkyDrive, kayıtlı kullanıcılarına videolarını, fotoğraflarını veya diğer dokümanlarını internete kaydetme ve bunları diğer kullanıcılara indirmeye sunma imkânı veriyor. Windows Explorer'a benzer bir şekilde kullanıcılar SkyDrive ile dosyalarını online olarak yönetebilir ve yorum bırakabilirler. Ayrıca resimler için bir önizleme-görünümü de (küçük resimler) sunulmuş.

Tüm konu: Ücretsiz 5 GB'lık "online" depolama alanı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Dosyalarınızı web'de saklar mısınız?

eolos
25-05-2008, 11:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj

güzel bi olay bildiğiniz gibi gectiğimiz günlerde türkiyeden kullanılamıyan bir servisti hepsimize hayırlı olsun

Enes34
25-05-2008, 11:37   |  #3  
Yeni Üye
49 mesaj

Çok güvenmeyin web e.Ne olur belli olmaz yine en iyisi bilgisayarda kalsın en niyaetinde en önemli dosylar bence bilgisyaarda barındırlmalı.

karaseymen
25-05-2008, 11:55   |  #4  
karaseymen avatarı
Yıllanmış Üye
135 mesaj

Ben görülmesinde mahzur olmayan bazı dosyalarımı oraya da sakladım ama doğrusu güvenim tam değil henüz.Kesin kararımı daha sonra vereceğim.

SaGoPa KaJMeR.
25-05-2008, 12:03   |  #5  
SaGoPa KaJMeR. avatarı
Yıllanmış Üye
2,547 mesaj

Buda Güzel Bende Bitane Öneriyim Yanlış Anlamayın ///
5 Gb Depolama Alanı Veriyor Bize Ücretsiz.
                                           http://www.4shared.com/

frkn_ua
25-05-2008, 12:52   |  #6  
Yıllanmış Üye
893 mesaj
Enes34
Çok güvenmeyin web e.Ne olur belli olmaz yine en iyisi bilgisayarda kalsın en niyaetinde en önemli dosylar bence bilgisyaarda barındırlmalı.
bence bilgisayarında hard diske güvenmekle bu siteye güvenmek aynı şey.bana kalırsa hiç bir zaman önemli veriler tek bir medya kaydedicisine güvenlip yedeklenmemeli.ne cd ne dvd taşınabilir bellek nede hard diskler garanti değil.bu medya kaydediciler ne kadar güvenliyse sanal depolarda o kadar güvenli bence...

waybe
25-05-2008, 14:28   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj

bencede cok fazla güven meyin ama görülmesinde mahsur olmayacak bazı dosyalarınızı koya bilirsiniz

semih candan
25-05-2008, 17:43   |  #8  
Taze Üye
13 mesaj

saklamam valla

PESSIMIST
27-05-2008, 15:15   |  #9  
PESSIMIST avatarı
Yıllanmış Üye
258 mesaj

Dino adlı programı kullanıyordum ama bir süredir bunu da kullanıyorum. Ben öğrenci olduğum için bazı ödevleri yani word dosyalarını slaytlarımı falan yedekledim. İsteyen görsün umrumda değil. Ama resim gibi özel dosyalarımı webde saklamam..

damdanakan
03-06-2008, 12:20   |  #10  
Üye
50 mesaj

Ben bu servisi sunucu olarak kullanmayı düşünüyorum.
Evimdeki bilgisayarı sunucu yaptım bir WordPress Blogu ve ForumBB kurdum. Alan adı ve sabit IP adreside hazır.
Dosyaları ve resimleri buraya yüklerim Hem benim ADSL kasılmaz hemde bilgilerin yedeği olur. Ama asla özel bilgilerimi 3. kişilere emanet edemem kimse küsmesin.