ücretsiz donanım güncelleme programı arıyorum

mnyk46
22-02-2010, 20:41   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
44 mesaj

ücretsiz donanım güncelleme programı arıyorum.sistemimdeki donanımları tarayacak (biosta dahil).ona göre güncel driver indirmemi sağlayacak.bir program arıyorum mümkünse türkçe olursa iyi olur.kendinizinde kullandığı ve tavsiye edebileceğiniz program varmı

mnyk46
23-02-2010, 09:37   |  #2  
OP Yeni Üye
44 mesaj

Ya arkadaşlar benmi zor sorular soruyorum yoksa bu forumda kimse yokmu ? hiç bir soruma düzgün cevap alamıyorum

bosluk
23-02-2010, 10:49   |  #3  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Sorunuzun yanıtını bilmediğimiz için olabilir efendim, yoksa elden geldiğinde yanıtlanmaya çalışılıyor problemler gördüğüm kadarıyla.

Programlar için Sumo gibi sürüm kontrol eden başarılı yazılımlar olsa da, sürücüler için tam olarak doğru çalışan bir yazılım bulunmuyor malesef. Evet, birkaç tane önerebilirim size ama birkaç bilgisayarda denemişliğim var bu uygulamaları, malesef doğru düzgün çalışmayıp hatalı; hatta virüslü sürücü paketlerini kurdurtabiliyorlar.

Pratik değil belki ama en güzeli, zaten toplasanız 4-5 siteyi geçmeyecektir sürücüleri kontrol için bakacağınız üretici sayfaları; hepsini sık kullanılanlarınıza ekleyin ve ara ara kontrol edin. Ekran kartı, ses sürücüsü ve ağ kartı sürücüsü dışında zaten ayda bir güncelleme yapmanız gereken sürücü olmayacak (çipset sürücüleri zaten otomatik olarak yükleniyor Windows update ile, aynı şekilde nvidia sürücüleri de yine Windows update ile geliyor. Anakart üreticisi sayfanızdan bios; dvd yazıcı sayfanızdan da firmware - ki bu da ayda yılda bir çıkacaktır, ek kontrolleri ile birlikte standart donanım sürücüleri 5'i geçmiyor dikkat ederseniz)

mnyk46
23-02-2010, 12:02   |  #4  
OP Yeni Üye
44 mesaj
Alıntı: bosluk  
sürücüler için tam olarak doğru çalışan bir yazılım bulunmuyor malesef. Evet, birkaç tane önerebilirim size ama birkaç bilgisayarda denemişliğim var bu uygulamaları, malesef doğru düzgün çalışmayıp hatalı; hatta virüslü sürücü paketlerini kurdurtabiliyorlar.
Bu cevap  yeterli benim için ilgilendiğin için teşekkürler.

Son Düzenleme: mnyk46 ~ 23 Şubat 2010 12:02
bosluk
23-02-2010, 12:30   |  #5  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Tam bir yanıt veremedik ama rica ederim.

Kapalı Hesap (101323)
23-02-2010, 16:45   |  #6  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

böyle bir program var adı everest