Ucuz bir güvenlik sistemi nasıl kurulur?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
watertightboy
07-04-2006, 20:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
105 mesaj

selam arkadaşlar;

elime baya eski bir bilgisayar geçti.

özellikleri :
işlemci: Pentium MMX

ram: 16 MB

anakart: modeli konusunda bilgim yok.

ekran kartı : Philips marka (modelini bilmiyorum ayrıca tv kartı ile birleşik bir kart, yani hem ektran kartı hemde tv kartı.)

HDD: 1.5 GB

Flopy ve cd sürücüsüde var.

Sistemde 2 tane boş PCI yuvası bulunuyor.

sistem epeyce eski olmasına rağmen Win 98 işletim sistemini hızlı bir şekilde olmasa da makul bir hızda çalıştırıyor ve  şu anda internete girmek içinde bu bilgisayarı kullanıyorum Gülümseme

Elimde bir tanede Neotech marka ışık sensörlü ve ses kaydedicili bir webcam var.ben bu sistemi fazla bir bütçe ayırmadan, dükkanımda kameralı güvenlik sistemi kurmak için kullanmak istiyorum.kendimce bir alışveriş listesi hazırladım.Bu listede;

1-Usb 2.0 PCI CARD : Anakarta usb özelliği kazandırmak için.

2-Ucuz bir Ses Kartı: Görüntünün yanında sesli kayıt yapmak için.

3-Hard disk: Ne kapasitede almam gerektiği konusunda bir karara varmış değilim.Ne kapasitede almalıyım?

4-Lisanslı yada ücretsiz bir İşletim Sistemi: Ücretsiz olması daha uygun olur yani LINUX gibi ama Linuxun hangi sürümü bu sistemde makul bir hızda çalışıp çalışmayacağı konusunda hiç bir fikre sahip değilim.

5-Webcam (2 tane): Elimde bir tane var demiştim, 2 tane daha alıp toplam 3 tane olacak ve bunları dükkanımın çeşitli yerlerine konuşlandıracağım ancak ucuz ve görüntü kalitesi en azından insanların suratlarının tanınması açısından uygun bir görüntü ve ses kalitesine sahip olması gerekir.Dükkanımın biraz karanlık bir ortamda bulunduğunu göz önüne alarak Hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?

6-Uzatma kabloları:Webcamleri bilgisayara bağlamak için kabloları yeterli uzunlukta olmayacağı için USB uzatma kabloları kullanacağım ama piyasada Usb uzatma kablosu diye bir şey bulup bulamayacağım hususunda tereddütleim var.

evet liste bu...

Bilgisayar sadece benim dükkanda olduğum saatlerde çalışacak ve kayıt yapacak yani ortalama 15-16 saat kadar.

Aslında amacım sadece insanları bazı yüz kızartıcı suçlara kalkışmadan caydırmak.

Acaba yapacağım bu masraflara değer mi?
Değer ise alışveriş listemdeki parçalar konusunda yardımcı olur musunuz?   

şimdiden çok teşekkür ediyorum yanıtlarınız için.
saygılar...

Son Düzenleme: watertightboy ~ 07 Nisan 2006 20:33
viking20
07-04-2006, 22:03   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

chip in bu ayki sayısında çok güzel webcam ler tanıtılmış bi bak.Haklısın artık günümüzde maalesef böyle güvenlik sistemleri vazgeçilmez oldu,sakın cayma devam et.

egemengiga
07-04-2006, 22:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

bu sistemin iki web cam i birden idare edecegini zannermiyorum. hatta 1 web cam i bile. uzatma kablolari cook uzun olursa webcam lerden sinyal alamazsin.

windows icin deneme surumu olan "hidden camera control" diye bir yazilim var:

tek kamera ile once bu "hidden camera control" u bir dene. ben kullaniyorum isimi goruyor. tabiki usb 2.0 alinca...

linux icin bir bilgim yok. ama zaten o sistem web cam zor calistirir...

CU_GS7
07-04-2006, 22:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Ses kartı,harddisk,kamera al tabi..Ama her şeyden önce o sisteme RAM al..
Hem işletim sistemi,hem de kameralar biraz daha fazla RAM ile çok daha rahat çalışırlar..

watertightboy
07-04-2006, 22:50   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

Bende RAM almayı düşündüm ama piyasada bu sisteme uyacak RAM bulmak çok zor.Nasıl bir ram kullandığınıda bilmiyorum çünkü ramlari çıkartamadım.ancak kalınlıkları hemen hemen üzerindeki chipsetlerle beraber 20-30 mm vardır.

watertightboy
07-04-2006, 23:03   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj
hptur
chip in bu ayki sayısında çok güzel webcam ler tanıtılmış bi bak.Haklısın artık günümüzde maalesef böyle güvenlik sistemleri vazgeçilmez oldu,sakın cayma devam et.
chipin bu ayki sayısında topu topu 3 tane webcam buldum, skype için yazılanlar hakkında olanda.zaten 2 sini at çünkü biraz pahalı ve kullanacağım sisteme profesyonel kameraya gerek yok, diğeri ise orite 352 mycam o belki olabilir ama alternatifi varsa iyi olur.

watertightboy
07-04-2006, 23:28   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

Şimdi bilgisayardan RAM lari çıkarmayı başardım ve üzerinde 09-1997 yılına ait bir etiket gördüm.Acaba o yıllarda bilgisayarlarda nasıl bir RAM kullanılıyordu hiç bir fikrim yok.Çok eski bilgisayar kullanıcıları muhakkak bilirler heralde.

Banned
07-04-2006, 23:47   |  #8  
Banlandı
1,148 mesaj

pegasus 2008 model webcam alabilirsin 1.3 mp çözünürlüğü var ben kullanıyorum çok ta iyi görüntüsü var...tavsiye ederim...şu an 26$+kdv

watertightboy
07-04-2006, 23:55   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

evet pegasus 2008 olabilir .görünüm olarakta elimdeki webcama benziyor.
bide sistem kaldırır mı kaldırmaz mı sorununu halletsek pazartesi gidip alacağım malzemeleri.

egemengiga
08-04-2006, 09:23   |  #10  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

slm bu webcam ile guvenlik yazilimi da geliyor ve oldukca uygun fiyata. goruntu kalitesi acayip... http://www.hepsiburada.com/produ ... 3&productid=bd46374

ozellikleri:**************************************************************************

Mükemmel akış hızı ve görüntü netliğinde, Türkiye’nin ilk ve tek “Özel” Türkçe yazılımlı webcami
Piranha™ ImagePower™ yazılımı sadece Piranha™ marka webcamler ile çalışmakadır.
Piranha™ ImagePower™ yazılımını kullanarak maksimum 2.0 Megapiksel (1600x1200 pxl) çözünürlüğe ulaşabilme
DivX Formatında video kayıt (Piranha™ ImagePower™ yazılımı ile)
Ayarlanabilen ışık şiddet seviyeli ve mikrofonlu webcam
Türkçe kullanma kılavuzu (Ayrıca CD içerisinde de mevcuttur.)
Dahili mikrofon
Notebook ile kullanabilme (Mandallı sistem)
10X Dijital Zoom Özelliği (Türkiye’de ilk kez Piranha™ Webcamlerde)
Dijital zoom özelliği ile web kameranızın odaklandığı görüntüyü 10 kata kadar yakına getirebilirsiniz.
Yukarı aşağı – sağa sola 360 derece hareketli üst metalik gövde
Beyaz renkli Led aydınlatma ışıkları (Toplam güç: 12 Lux)
Işık seviyesini kablo üzerindeki kontrolden “manuel” olarak ayarlayabilme
Işık seviyesini kontrol özelliği sayesinde, “sensörlü aydınlatmalarda” meydana gelen “ortamdaki şık değişimine bağlı kontrolsüz yanıp-sönme” veya “istemediğiniz zaman ışığı kapatamama” gibi aydınlatma sorunları olmayacaktır.
MagicHands™ Resim efekti özelliği
Piranha™ web kameranızdan tam 14 farklı resim efekti ile görüntü alabilir (MagicHands™) ve karşı tarafa da efektli olarak gönderebilirsiniz. Resim efektleri : Siyah beyaz, Sepia (Eski zaman), Block (Küçük kareler), Shift, Glass Tile (Cam kiremit), Relief, Cama vuran yağmur damlaları (hareketli), Canvas (Dokuma), Particle, Mosaic, Negative, TV (Televizyon izleme), Dithering, Paint
FunnyFrame™ Çerçeve içinden görüntü özelliği
Piranha™ web kameranızı kullanırken, karşı tarafa görüntünüzü özel tanımlı çerçeve efekleri ile gönderebilirsiniz. (FunnyFrame™) Çerçeve efektlerinden bazıları: Gece görüşlü dürbünden bakış, Süikast silahından bakış, Çiçekler arasından, Kalpler arasından. (Not: Ayrıca kendi çerçevelerinizi de oluşturup, kullanabilirsiniz. Mesela Televizyonun içinden konuşuyormuş gibi)
Görüntü aynalama (Mirror) özelliği: Görüntüyü sağa/sola veya yukarıya/aşağıya döndürebilir, bu sayede kameranızı her pozisyonda kullanabilirsiniz. (Başa aşağı bile)
MSN Messenger® ve Yahoo Messenger® gibi başlıca yazılımlarla uyumludur.
6 Katman yüksek kaliteli CMOS optik glass lens
Video kayıt ve konferans
30 fps (CIF), 15 fps (VGA) görüntü akış hızları
Otomatik beyazlık kontrolü / Arka plan ışığı dengeleme
Resim keskinlik kontrolü
Parlaklıklık ve kontrast kontrolü
USB arayüz
Daha kolay kullanım için kablo uzunluğu yaklaşık 2 metredir.
2 yıl garanti

Birlikte gelen ek yazılım özellikleri************************************************
Güvenlik&Gözetim amaçlı, programlanabilir ve harekete duyarlı olarak resim veya video çekimi (Motion Dedector - Alarm)
Alarm anında çekilen resmi veya videoyu e-mail ile gönderme
Alarm anında siren çalma
LAN kullanım desteği
Video mail gönderebilme
Video konferans
Video çekimi
Greeting card maker
Özel resim efektleri
Ve daha kullanırken keşfedeceğiniz onlarca özellik

watertightboy
08-04-2006, 09:50   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

Bu webcamde güzelmiş.ancak webcam üzerinde çok durmaya gerek yok.Aslında asıl sorun sistemin yetip yetmeyeceği.ama araştırman için saol.tşkkr ederim.Eğer sistem yeterse pazartesi malzemeleri alacağım.
Bide sen bu sistem 2 webcam idare etmez demiştin, eğer öyleyse artık bir tanesinden feragat edip tek webcam kullanabilirim.Ama yapacağım işe kalkışmadan sizlerin değerli yorumlarınızı bekliyorum ki sonunda hüsrana uğramayım.

egemengiga
09-04-2006, 10:06   |  #12  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

daha onceden belirttigim gibi sistem kaldirmayacaktir. web cam kutularinin uzerinde minimum sistem gereksimleri yazar.

standart 1.3MP icin minimum sistem:

Pentium 200
USB 2.0
Directx VGA
CD-ROM
128MB RAM
20MB bos disk
Windows 2000,Me,XP.

egemengiga
09-04-2006, 10:08   |  #13  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

(Kızgın yine combo yaptim!!!)

RAM bulman sorun olacaktir.

watertightboy
09-04-2006, 13:53   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
105 mesaj

Dün bilgisayarcıdan bir tane ucuz 4 lü USB PCI Card aldım.Dediğin gibi olursa diye kamera hiç almadım.Elimdeki kamerayı kullanırım dedim.
Önce bilgisayara güzel bir format attım.Çünkü bilgisayar 1997 yılından beri format yüzü görmemiş.Formatı yiyince bilgisayar adeta şaha kalktı.Baya bir hızlandı.

Kamerayı taktım.Görüntü kalitesi çok güzel ancak hareketli görüntülerde biraz yavaş kalıyor ama her kareyi yakalayabiliyor.Yani görüntüleri biraz geriden takip ediyor ama karelerde kaçırma olmuyor.

Dediğin gibi RAM bulmam biraz zor ama eğer biraz RAM takviyesi yapabilirsem,neredeyse benim AMD 2500, 1 GB ram li diğer bilgisayarıma kafa tutacak Gülümseme

Acaba 2 . bir kamerayla beraber denesem mi?

Banned
13-04-2006, 13:47   |  #15  
Banlandı
37 mesaj

denesende ramin çok düşük o nedenle pek bir işe yarayacağını düşünmüyorum.imkanın varsa yeni bir sistem al bu iş için.ama derdin sadece eski pc yi kullanılır hale getirmek ise tek webcamde işini pek ala görür.
çalışmalarında başarılar...