selam arkadaşlar;
elime baya eski bir bilgisayar geçti.
özellikleri :
işlemci: Pentium MMX
ram: 16 MB
anakart: modeli konusunda bilgim yok.
ekran kartı : Philips marka (modelini bilmiyorum ayrıca tv kartı ile birleşik bir kart, yani hem ektran kartı hemde tv kartı.)
HDD: 1.5 GB
Flopy ve cd sürücüsüde var.
Sistemde 2 tane boş PCI yuvası bulunuyor.
sistem epeyce eski olmasına rağmen Win 98 işletim sistemini hızlı bir şekilde olmasa da makul bir hızda çalıştırıyor ve şu anda internete girmek içinde bu bilgisayarı kullanıyorum
Elimde bir tanede Neotech marka ışık sensörlü ve ses kaydedicili bir webcam var.ben bu sistemi fazla bir bütçe ayırmadan, dükkanımda kameralı güvenlik sistemi kurmak için kullanmak istiyorum.kendimce bir alışveriş listesi hazırladım.Bu listede;
1-Usb 2.0 PCI CARD : Anakarta usb özelliği kazandırmak için.
2-Ucuz bir Ses Kartı: Görüntünün yanında sesli kayıt yapmak için.
3-Hard disk: Ne kapasitede almam gerektiği konusunda bir karara varmış değilim.Ne kapasitede almalıyım?
4-Lisanslı yada ücretsiz bir İşletim Sistemi: Ücretsiz olması daha uygun olur yani LINUX gibi ama Linuxun hangi sürümü bu sistemde makul bir hızda çalışıp çalışmayacağı konusunda hiç bir fikre sahip değilim.
5-Webcam (2 tane): Elimde bir tane var demiştim, 2 tane daha alıp toplam 3 tane olacak ve bunları dükkanımın çeşitli yerlerine konuşlandıracağım ancak ucuz ve görüntü kalitesi en azından insanların suratlarının tanınması açısından uygun bir görüntü ve ses kalitesine sahip olması gerekir.Dükkanımın biraz karanlık bir ortamda bulunduğunu göz önüne alarak Hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?
6-Uzatma kabloları:Webcamleri bilgisayara bağlamak için kabloları yeterli uzunlukta olmayacağı için USB uzatma kabloları kullanacağım ama piyasada Usb uzatma kablosu diye bir şey bulup bulamayacağım hususunda tereddütleim var.
evet liste bu...
Bilgisayar sadece benim dükkanda olduğum saatlerde çalışacak ve kayıt yapacak yani ortalama 15-16 saat kadar.
Aslında amacım sadece insanları bazı yüz kızartıcı suçlara kalkışmadan caydırmak.
Acaba yapacağım bu masraflara değer mi?
Değer ise alışveriş listemdeki parçalar konusunda yardımcı olur musunuz?
şimdiden çok teşekkür ediyorum yanıtlarınız için.
saygılar...