Arkadaşlar ucuz ve biraz verimli bir ekran kartı almak istiyorum.Aslında aşırı oyun tutkum olmadığı için on board yetiyor.ATI HD 3200 olarak geçiyor.Görüntü özelliklerinde 700 mb görünüyor (birazda ramden çalıyor zaten) ama 32 Bit :( NFS Most Wanted çok rahat oynuyor.Hitman 4 yükledim oda idare eder.Şu Türk oyunu Crysis denedim ama işte onda fena çuvalladı :) Ben diyorumki hadi on board tan daha iyi olsun ama fazlada uçmasın.Ekran kartının ramden çalmasının zararı nedir bilmiyorum ama benim için mahsuru yok.şöyle fiyatına göre performansı yüksek bir ekran kartı istiyorum.fiyatı maks. 60-70 YTL olabilir.daha aşağısı olursa iyi olur."Bit"i piresi idare eder bişe olsun :) Bu arada bu forumu çok seviyorum.Ne sorsam cevapsız kalmıyor.Allah herkesten razı olsun.Teşekkürler.
Ucuz ve verimli ekran kartı ?
Pcı expres sanıyorsam slotunuz.
SAPPHIRE ATI RADEON X1650 512MB DDR2 (DirectX 9.0) PCI-E x16
Şahsen bunu kullanıyorum işyerindeki pc de crysis oldukça iyi oynuyor
ram im 2 gb. fiyatına göre en uygun ekran kartlarında biri en ço ksattığım model şahsen.
bunlarda alternatif olabilir.
SAPPHIRE ATI HD 3650 512MB DDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16
NVIDIA GEFORCE 8500GT 1GB 128BIT GDDR2 (DirectX 10) PCI-E x16
sakarboyPcı expres sanıyorsam slotunuz.çok sağol sakarboy doğru hepsi güzel.sonuncu hoşuma gitti.ama duydumki ATI ler daha az ısınıyormuş.doğruluğu nedir bilemem ama sondakide 1 gb oluşu cezbetti.böyle 128 bit falan ama ramdan yiyerek 512 nin üstüne çıkan ATI ekran kartı olursa daha iyi olur.Tabi fiyatıda önemli.Keseyi sarsarsa olmaz :)SAPPHIRE ATI RADEON X1650 512MB DDR2 (DirectX 9.0) PCI-E x16
Şahsen bunu kullanıyorum işyerindeki pc de crysis oldukça iyi oynuyor
ram im 2 gb. fiyatına göre en uygun ekran kartlarında biri en ço ksattığım model şahsen.bunlarda alternatif olabilir.
SAPPHIRE ATI HD 3650 512MB DDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16
NVIDIA GEFORCE 8500GT 1GB 128BIT GDDR2 (DirectX 10) PCI-E x16
şu HD3650 yi kafama fena soktunuz, hemen alabilirim :) (Reborn91 in yüzünden :):) ) ama 512 biraz düşükmü yoksa benim gözümmü doymuyor.Hani ben 1-2 sene sonrasınıda düşünüyorum.Kesin ve net hemfikirleri alıp ona göre hareket edeceğim.....
Vermiş olduğun bu ( http://www.hepsiburada.com/productD...ctid=bd50897 )linkteki x1650 modelinden önemsenmeyecek derecede daha az verimli. hem bu kartla hemde x1650 ile crysis en düşük çözünürlükte çalışır. lakin yeni sürümlerinde ne olur bilinmez. bu çelişki şu ana kadarki incelenen ve tavsiye edilen bütün kartlar dahildir buna
hamann7725şu HD3650 yi kafama fena soktunuz, hemen alabilirim :) (Reborn91 in yüzünden :):) ) ama 512 biraz düşükmü yoksa benim gözümmü doymuyor.Hani ben 1-2 sene sonrasınıda düşünüyorum.Kesin ve net hemfikirleri alıp ona göre hareket edeceğim.....arkadaşım ekran kartında önemli olan ram miktarı değildir. Eğer biraz daha bilgi sahibi olmak istiyorsan benim bloglarımı okuyabilirsin. HD3650 256MB GDDR3 her türlü işini görür senin için. Saygılar..Tabi istersen yeni çıkacak olan HD4650 serisini de bekleyebilirsin.
Son Düzenleme: Reborn91 ~ 14 Ağustos 2008 12:00
anakartın hybrid crossfire a uygunsa buna uygun kartlarla
hybrid crossfire yaparsan %80 daha fazla verimlilik alabilirsin
edit:fear cod4 crysis gibi oyunları hybrid crossfire ile tatmin edici seviyelerde oynaman mümkün istersen.
780g chipset li anakartlarda mümkün hybrid crossfire
hd3200+hd3450=hybrid crossfire
http://ati.amd.com/technology/hybridgraphics/technology.html
bu sayfadan hybrid crossfire ile ilgili detaylı bi bilgi alabilirsin (resimli)
http://www.hepsiburada.com/produ ... 4&productid=bd50487
bunda karar kıldım inşallah işimi görür... peki bunun soğutması pasifya ekran kartını çok zorlayınca ekran kartının sıcaklığını nerden görebilim???
everest diye bi proğram var onunla pc'nin herşeyini görürsün
hamann7725şu HD3650 yi kafama fena soktunuz, hemen alabilirim :) (Reborn91 in yüzünden :):) ) ama 512 biraz düşükmü yoksa benim gözümmü doymuyor.Hani ben 1-2 sene sonrasınıda düşünüyorum.Kesin ve net hemfikirleri alıp ona göre hareket edeceğim.....1 gbye kanma sakın.Ati 3650 tam tamına senin işni görebilecek bir kart ve 8500gtye fark atar.