Benimde bir sorunum vardı yardımcı olabilirmisiniz..Sony DVD 405 ile çekilmiş görüntüleri USB kablosu ile MPEG2 olarak bilgisayarıma aktarıyorum..sonra Nero programında birleştirip DVD ye kaydediyorum ve sorunsuz çalışıyor.Ancak Ulead 10.0 veya 11.0 gibi programlarla edit yapıp DVD ye kayıt yaptığımda kameranın hareketli olduğu sahnelerde görüntü titremeli ve kalitesiz oluyor..Ulead movie factory 4 programında bu olmuyor ancak ondada sahne geçişlerinde 1-2 saniye bekliyor ve akıcılığı bozuyor..Ulead 11.0 tam istediğim bir program ve bunu sırf bu yüzden kullanamıyorum..O kadar çok değişik yöntem deneyim format değişikliği yaptım ki..Ama sonuca ulaşamadım..Görüntü kamare hareketli olunca iz bırakır gibi titremeli oluyor.bu DVD yi DVD playerda seyredince de aynı oluyor..Yardım lütfen..
Konuyla ilgili sonrasında bir tespitim var..Görüşlerinizi paylaşmaktan mutluluk duyarım..MPEG2 formatındaki görüntüyü Ulead 8.0 da denedim..DVD oluşturduktan sonra görüntüde kesiklik veya titreme yok ve olması gerektiği gibi..Ancak ses alamıyorum..Nedenini MPEG dosyamın 5.1 surround kayıtlı olmasına bağladım ve bu sürümün codecinin desteklemediğini düşünüyorum...Ulead 10.0 ve 11.0 da ses alabiliyorum ancak kameranın hareketinin yoğun olduğu noktalarda video da akıcılık olmuyor ve gözle farkedilebilir kesiklik oluşuyor..Üç sürüm setuplarını incelediğimde gözüme takılan şu oldu..Sony 405 kameradan kayıt yaptığım MPEG2 dosyasında Video Data Rate 9100 Kb/s görünüyor..Ancak Ulead 10.0 ve 11.0 versiyonlarında bu oran için maximum 8264 ' e ayarlayabiliyorum..8.0 versiyonunda ise bunu 9100 olarak görebiliyorum..Başkada bir açıklama bulamadım..Yalnız şaşılacak nokta yeni versiyonda bu rate niye 8264 Kb/s de sonlanmış onu anlamadım..pinacle 8 gibi versiyonlarında da ses codec sorunu oluştu ve ses gelmedi..Tek sağlıklı kullanabildiğim Nero 7 nin editing ve DVD ye yazdırma arayüzü..Ancak bu da tüm isteğimi karşılamıyor..Çok kısıtlı..Özellikle Ulead 11.0 versiyonunda MPEG2 de çekim tarihlerini de altta gösteriyor ki bu çok hoş bence..Bu durum karşısında görüşü önerisi olan varsa ve özellikle Sony DVD 405 i olupta MPEG2 üzerinden video editing yapıp DVD ye yazdıranlar için söylemek istiyorum lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
ulead dvd de gösterim sorunu
Dvd ye kaydederken UltraISO Premium Türkçe programını dene ... sorununa mükavil olamadıgım için denemekten başka bişey diyemem sadece bir fikir .....olası bir cok nedenleri olabilir bunun dvd yacının yazma kalitesi düşüklügnden olabilir daha bir cok neden ......
Edit: dvd ye yazarken düşük seviyede yaz
Link: http://www.yeniprogram.gen.tr/in ... Premium-Turkce.html
Teşekkürler deneyeceğim..Ancak Ulead da yaptığım bir çalışmayı son aşamada yazdırırken UltraISO Premium programına yönlendirme şansım varmı çünkü Ulead 11.0 çok güzel bir editör..Ayrıca Programlar deneme sürümlerinden crack yapılarak aktive edilmiştir.Bu bir kısıtlama getiriyor olabilirmi acaba
Valla dogrusunu söyleyeyim Ulead 11.0 programını hiç kullanmadım belki denersin olur nero'yönlendirme sansın var ise bu programdada vardır ...2.soruna gelecek olursak crack li programlarda bi kısıtlama yoktur tam sürümleriyle eş deger tam sürüm şifrelerini kırıp tam sürüm gibi çalışmasını saglar pack leyip sunarlar
MPEG2 yerine DV olarak kaydettemeyi denediniz mi peki?
Kameradan iki türlü bilgisayara aktarım yapabiliyorum. ya Mpeg2 yada kapatılmış ve 8cm DVD formatına getirilmiş hali..Ki kapatma istemediğim bir durum çünkü editing yapmamı engelliyor..Aktarımım başka formatta yapabilmem için bilgisayarıma donanım eklemesi yapmam gerekiyor..Ancak mpeg2 yi convert edip (mesala avi) editing yapmayı denemedim..bu şekilde olursa bile bir anlamı olamayacak zira yüzlerce mpeg2 yi convert etmem mümkün ve pratik değil..Anlamadığım şu Ulead 8.0 görüntüde sorun yaratmazken 10.0 ve 11.0 sorun çıkarıyor gerçekten ilginç..birde ulead 11.5 plus deneyeceğim olmazsa sonrasında yeni versiyon pinnacle olabilir..
Şunuda söylemek istiyorum..Ulead 11.0 da orijinal mpegleri editleyip yine mpeg2 olarak harddiske kayıt yapıyorum sonra onları yine aynı formatta (mpeg2) olarak DVD ye kayıt edip DVD player cihazında çalıştırıyorum..Sonuç orijinal mpeg2 ler akıcı sorunsuz.. ancak editlediğim mpeg2 ler ise yine kameranın hareketliği olduğu yerlerde akıcılığı gözü rahatsız ediyor..Bundan şu sonuç çıkıyor tüm mesele bu editing yapılırken sonrasında programın kendi yaptığı birleştirme ve mpeg2 formatı..Aslında işte bu mpeg2 formatının nasıl olması gerektiği konusunda defalarca değişik uygulama yaptım ama yine olmadı..video data rate gibi..Pek mantıklı değil ama son olarak edit yaptığım MPEG2 dosyasının sorunsuz olan Nero programında DVD formatında yazdırıp denemek..Ama DVD için veri sorunlu MPEG2 üzerinde olacağından sonuç almam zor görünüyor..
Forumlarda şöyle bir şeyden bahsedilmiş ..”analog görüntü yakalama kartı ekleyerek televizyon yayınlarını ya da eski video kasetlerinizdeki görüntüleri de sabit diskinize kaydetmeniz mümkün oluyor. Video Studio 11’i kullanırken sabit diskinizin DMA özelliğinin aktif durumda olmasına dikkat etmeniz lazım. Aksi takdirde transfer sırasında kare kayıpları oluşabiliyor. Bu da gereksiz yere sahne bölümleri oluşturulmasına yol açıyor ve çok uzun videoların aktarılmasında can sıkıcı sonuçlara neden olabiliyor”..
Bu anlatım IEEE 1394 kartı kullanarak analog kayıtların alınması durumunda geçerlidir herhalde
deneme sonuçlarını sizlerle de paylaşmak istedim..belki başına gelen olursa faydalı olur..Ulead 10.0 da Mpeg2 ham görüntüleri editleyip uygun format ayarları ile işlenmiş Mpeg2 dosyası olarak bilgisayarıma kaydettim..Kayıtlı bu görüntüyü DVD playerde sorunsuz seyrettim..Sonra aynı programda DVD haline getirdim..Ancak görüntüde yine problem oluştu..Bu sefer İşlenmiş Mpeg2 yi 10.da değilde Nero programında DVD ye çevirip yazdırdım..sonuç mükemmel oldu..Aynı şeyler aynı formatlarla 11.0 da denedim ama maalesef olumsuz..Bunlara bir türlü anlam veremiyorum..11.0 ı istememin tek sebebi ham görüntülerdeki tarihi altta gösteriyor olması böylece editlerken tarihle ilgilenmeme gerek kalmıyor..Fikri olan varmı acaba..Bu arada ham görüntünün özellikleri Mpeg2 video upperfield first 24 bit 720x576 16:9 video data rate 9100 kbps Dolby digigtal 5.1
PİNNACLE STUDIO 12 İLE OLAY ÇÖZÜLMÜŞTÜR.
Merhabalar... Uzun yıllardır montaj programları ile çalıştığım için falconr arkadaşıma bir kaç tavsiyem olacaktır.. öncelikle çalıştığın programlar orta düzeyde yani çok kaliteli bir sonuç bekleyemezsin.. ayrıca görüntü tütreme, pan ve tiltlerde karşılaştığın sorunların büyük bir nedeni ise codek bileşenlerinden kaynaklanmaktadır.. bildiğiniz üzere her video edit programı programının kendine özel codek bileşenleri vardır.. benim tavsiyem eğer gerçekten profesyonel bir şekilde sonuç almak istiyorsan Thomson Grass Valley Edius 4,6 programını kullan... içinde o kadar çok codek varki başka hiçbir programa ihtiyaç duymazsın... ve son tavsiyem çıkışlarını her zaman avi formatı ile al... ben 19 GB lık bir avi çıktısını bir adet dvd ye hiçbir görüntü kalitesi kaybetmeden alıyorum... Sorun çözülmüş ama ben yine de acizane bir teklifte bulunayım dedim.. sevgilerle
İlginiz ve yanıtınız için teşekkür ederim.Edius programının deneme versiyonu üzerinde kısa süreli çalıştım..Bahsedildiği gibi Ulead ve Pinnacle programlarına göre daha üst düzey bir program..Daha çok TV kanallarının VTR ler üzerinden görüntüyü alıp editleme sonrası yine eş zamanlı başka bir VTR ye real time kayıt yapabileceği tarzda. Daha Üst düzey uğraşlar için denenebilir..Pinaccle üzerinde yaptığım incelemede gerçekten bir ev kullanıcısı için istedikleri herşeye sahip bir program..Orjinal ses üzerinde istediğiniz oynamayı yapıp alta değişik sesler ilave edebiliyorsunuz..Görüntüyü istediğiniz yerden kesip video efekleri atabiliyorsunuz..Geçiş efekleri mevcut..İstediğiniz yazıyı üzerine ekleyebiliyorsunuz ki bunlar bir hayli yeterli gibi..Belki slow motion gibi olayları yapma şansınız olmayabilir ama mevcutlar gerçekten tatmin edici..Bunları tabiki sizin için değil ama kullanmak isteyenlere bir ön bilgi olur yararlanırlar düşüncesiyle yazıyorum..Esen kalın
Selam falconr... Benim ki tabi bir öneriydi.. Ama insan hangisini rahat kullanabiliyorsa onu denemeli dediğin gibi.. ama bir şey dikkatimi çekti.. pinnacle da mı slow motion dan bahsediyorsunuz ? eğer öyleyse pinnacle da da slow motion şansınız var... acizane bir öneri olarak sunuyorum, videoların üzerine sağ tıkladığında videonun "speed"i yazar... o değer üzerinde %50 oranında indirim yaparsan slow motion yapabilrsin... ama şunu söylemem gerekir ki pinnacle da pan ve tiltlerde titreme sorunu yaşarsın... allaha emanet olun..