Arkadaşlar ulitame 64bit ile ultimate 32bit arasında ne gibi farklar var?
Artılatı eksileri nelerdir?
Hangisini tavsiye edrsiniz?
Ultimate 64bit ile32bit arasındaki farklar nelerdi
Bilgisayarımın özellkikleri; http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=11746
64 biti tavsiye ederim ama yinede 32 biti kurtun çünkü 64 bitten peroforman almanız için önceliklşe 64 bit bir işlemci gerekir ama işlemci sorun olmayacaktır. çünkü günüzdeki işlemcilerin çoğu 64 bit destekler ama 64 bit bir performas artışı yapması için 64 bit program bulmanız gerekir gün geçtikçe bu programların sayısı artıyor ama yinde yeterince oyun ve program yok ama denemek için kurun 32 bit programları kurabilirsiniz 64 bite
64 bit sistemeler 32 bitlere göre daha iyi performans verir fakat bundan önce işlemcinin ve diğer doanınmlarım 64 bit e destek vermesi gerekir
ayrıca kullanığın diğer donanımların 64 bit driverlerini kurman gerekir ( iyi perf. alamk için)
64 bit sistemin performansını en iyi şekilde anlamak için photoshop cs 4 veya autocad gibi yazılarla fark edebilrisin bu tür yazılımlar kullanmıyorsan 32 bit kurman daha mantıklı olacaktır.
fark:
64 bit 2 TB Ram (Tera Byte)
32 Bit 3.5 GB Ram
64 bitte sanallaştırma teknolojisi diye bir teknoloji vardır. VM
işlteim sistemi üzerinde işletim sistemi. 32 bitte olandan daha rahat ve hızlı çalışır.
bellek uzunluğu arttığı için programlar daha fazla ram kullanır daha fazla performans elde eder.
Virusleri otomatik devre dışı bırakan bir teknoloji vardır. Windows XP SP2 den sonra geldi kendileri fakat 64 bit işlemcilerle piasaya çıktı.
şöyle birşey aklına gelmesin. Oh virus yok...
yok öyle bişi. hackerlar boş durmuyor.
peki 64 bitte 32 bit program ne yapar? max 3.5 gb ram kullanır. emulator modunda yani sanal modda çalışır: WOW teknoljisi: Windows on Windows
Eğer destekleyen program ve işletim sistemi varsa?
Bu soruya ramin çoksa eğer çok hızlı çalışır ve daha az takılma vb sorunlarla karşılaşırsın.
Driver Desteği ne alemde.
çoğu driver 32 bittir.
Ekran kartı, chipset, ses kartları, bunların 64 biti çıkmıştır çıkmasa bile işletim sistemini üreten buna uygun yazılım ve driverları üreticiye örnek kodla yazmalarını rica eder.
Windows Vistadan sonra bu yaygınlık arttı.
Yeterince açık konuşmuşumdur inş.