Ulusal Açık Dizin Projesine Destek

OPDIP
04-05-2012, 10:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2012

Merhaba,

Uzun yıllar süren yazılım çalışmaları sonrasında faaliyete geçen yüzlerce editör ile birlikte bugünlere gelen ve sürekli genişleyen bir yapıya sahip ülkemiz kaynaklarıyla oluşturulmuş %100 ücretsiz Açık Dizin Projesi OPDIP.COM organizasyonuna sizlerinde desteğini görmek bizleri mutlu edecektir.

Ulusal Açık Dizin Projesi Türkiye'deki en büyük, en kapsamlı, insanlar                 tarafından düzenlenen dizindir.                                 Bu gönüllü editörler dizini kullanışlı ve kaliteli sitelerin en uygun                 kategorilerde yayınlanmasını inşa ve muhafaza ederler.

                                Açık Dizin, internetin kendisini organize etmesi için araçlar sağlar.                                                İnternet büyüdükçe net kullanıcılarının sayısı da artıyor. Editörlerimiz                 tüm kullanıcılar için                                 kötü ve kullanışsız web sitelerini eleyip sadece en iyi içeriği tutarak,                 sizlere sunmaktadırlar.
                                Ulusal Açık Dizin, Açık Kaynak hareketinin ruhunu taşıyarak kurulmuştur                 ve %100 ücretsiz olan tek büyük TÜRK dizinidir.                                 Dizine site göndermek veya dizinin verilerini kullanmak için bir maliyet                 yoktur ve asla olmayacak. Ulusal                                 Açık Dizin verileri, özgür kullanım lisansına uymayı kabul eden herkesin                 ücretsiz olarak kullanımına açıktır.

Proje dahilinde dizindeki web sitelerini veya veritabanını kullanmak isteyen tüm siteler bütün hizmetlerden ücretsiz olarak sınırsız bir şekilde faydalanabilirler. Webmaster Site Popularitesi sorgulama araçları bunların en başında gelen araçlardır. Google Pagerank, Yahoo Index, Dmozda varmı yokmu, Bing index, Yandex index sayısı gibi sorgulamalar yapan bu araçlara önerimiz Türk yazılımcı ve webmasterlarının desteklediği OPDIP kaynak kodlarınıda sahip oldukları sistemlere yerleştirmeleri olacaktır. Kendi sitelerinde Opipde yer alıyormu? Opdipde hangi kategoride yer almakta ? gibi sorgulamalar ekleyebilirler. Bunlar için sorgulama apileri ve hertürlü yazılım desteğini yine biz sağlamaktayız.

Bu bağlamda düzenli bir CHIP okuyucusu ve destekçiniz olarak sizlerinde bu projenin bir yerlerinden tutup OPDIP'e destek vermenizi istirham ederiz.

OPDIP Türkçe Açılımı: OPeratörlü DIzin Projesi
OPDIP Yabancı Dildeki Karşılığı: OPen DIrectory Project

http://www.opdip.com/

Teşekkürler.

kabataslak
04-05-2012, 22:32   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Kısa sürede iyi işler başardınız.Bende artık dmoz'a bağlı kalınmaması ve rakip dizinlerin çıkması taraftarıyım.Umarım istediğiniz yere şimdiki gibi hızlı bir şekilde gelirsiniz.