Üniversite geçişleri hakkında bilgi?

SeLCuK_61
24-04-2009, 23:33   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
389 mesaj

Arkadaşlar benim şöyle bi sorum olacaktı size. Şİmdi ben Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyorum ve sınavsız geçiş yaptım yani endüstri meslek liesi çıkışlıyım.

Şİmdi benim sorum şöyle, mesela ben yeniden tercih yapsam başka üniversiteye benim bölümümle ilgili ve yerleştim diyelim, bu KTÜ deki transkriptimle beraber o okula gidebilir miyim ? Yani kaldığım derslerden orda başlasam yeniden olur mu ?

Böyle bir şey mümkün mü ?

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 24 Nisan 2009 23:43
loganwolverine
24-04-2009, 23:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

2 yıılıktan 4 yıılığa dgs sınavı ile geçiş yaparsan
yada 4 yıılıktan aynı vaya yakın bir bölüme yatay geçiş yparsan devam edebilrsin

yakın bölüm ise yeni bölümdeki dersleri de vernek zorundaısn kısaca benim bilgim böyle

SeLCuK_61
25-04-2009, 19:17   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
389 mesaj

Şimdi ben 2 yıllık okuyorum, kaldığım derslerden aynı bölüme başka bi üniversiteye gitsem olur mu ?

SeLCuK_61
26-04-2009, 23:41   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
389 mesaj

Cevap veren yok mu arkadaşlar

silici06
18-05-2009, 20:39   |  #5  
Yıllanmış Üye
702 mesaj
alfonso61
Arkadaşlar benim şöyle bi sorum olacaktı size. Şİmdi ben Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyorum ve sınavsız geçiş yaptım yani endüstri meslek liesi çıkışlıyım.

Şİmdi benim sorum şöyle, mesela ben yeniden tercih yapsam başka üniversiteye benim bölümümle ilgili ve yerleştim diyelim, bu KTÜ deki transkriptimle beraber o okula gidebilir miyim ? Yani kaldığım derslerden orda başlasam yeniden olur mu ?

Böyle bir şey mümkün mü ?

evet mümkün. geçtiğin dersler nereye gidersen git eğer ortaksa sen onu geçmişsindir muafsındır tekrar alma durumun olmaz ama eğer kaldığın dersler varsa sana yatay geçiş hakkı vermeyebilirler çünkü geçiş öyle çok kolay yapılan birşey değildir, her bölümde anca 3 - 4 kişi bu haktan faydalanabilir, o nedenle çalışkanlara öncelik :)

Son Düzenleme: silici06 ~ 18 Mayıs 2009 20:50
silici06
20-05-2009, 06:12   |  #6  
Yıllanmış Üye
702 mesaj
loganwolverine
2 yıılıktan 4 yıılığa dgs sınavı ile geçiş yaparsan
yada 4 yıılıktan aynı vaya yakın bir bölüme yatay geçiş yparsan devam edebilrsin

yakın bölüm ise yeni bölümdeki dersleri de vernek zorundaısn kısaca benim bilgim bö

bu genelde böyle söylediğinde öss sınavına girecek öğrenciler bazen düşünür, 2 yıllık olsun gideyim sonra geçiş yaparım diye düşünür sakın ha :) össden daha zor dgs

sarı pspstya
21-05-2009, 13:07   |  #7  
Yıllanmış Üye
154 mesaj

sanırım iki yıllık başka bir uniye geçiş yapmak istiyorsun bu konuda ayrıntılar için geçiş yapmak istediğin unının yönetmeliğine bakmalısın ki hepsi alttan dersin olmasın istiyor.dgs ile dikey geçiş için çok çalışman gerekir çünkü dendiği gibi dgs çok bir sınav ve okul ortalaman da önemli.

PcMaKeR
21-05-2009, 13:16   |  #8  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
silici06
bu genelde böyle söylediğinde öss sınavına girecek öğrenciler bazen düşünür, 2 yıllık olsun gideyim sonra geçiş yaparım diye düşünür sakın ha :) össden daha zor
zor değil. dgs öss sorusu sormuyor. Genel mantık soruları falan işte. Buna zor diyorsan birşey diyemem :D

cypress_naz
15-07-2009, 21:25   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar bnm  acil üniversite geçişleriyle ilgili bilgiye ihtiyacım var örneğin jeoloji mühendisliği okuyorum ondan başka neye geçebilirim mesela böyle bişeyler duydum ve nasıl geçiliyor hangi bölümlerden hangi bölümlere geçiş yapılıyor bilen varsa yada geçiş yapmış olan yardımcı olurmusunuz?