Unuttuğunuz Windows parolasını geri getirin!

CHIP Online
25-08-2011, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Eğer bir gün Windows parolanızı unutursanız, bu araçlar sayesinde onu kurtarabilirsiniz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/unut ... -getirin_28598.html

Resimlerle: Windows'unuz için 15 faydalı araç!

Birçoğumuzun parolalarla çok da iyi olmayan bir ilişkisi bulunuyor. Kırılmasını zorlaştırmak için seçtiğimiz zor parolaları unuttuğumuzda ise başımız ağrıyabiliyor. Windows'da parolanızı unutmanıza karşı bir kurtarma diski oluşturmanız mümkün. Ancak bu diski oluşturmadıysanız ve parolanızı unuttuysanız ne olacak?

Bu durumda size yardımcı olabilecek birkaç araç var. Bu makalemizde kurtarma diskinizin olmaması durumunda parolanızı kurtarmanıza yönelik bir araçtan bahsedecek, daha ciddi durumlar için parolanızı sıfırlamanıza yardımcı olacak bir aracı sizlere tanıtacağız. Son olarak ise parolanızı unuttuğunuzda tekrar zor durumda kalmamanız için Windows'da bir parola sıfırlama diskini nasıl oluşturacağınızı anlatacağız.

Tüm konu: Unuttuğunuz Windows parolasını geri getirin!

Resimlerle: Windows'unuz için 15 faydalı araç!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows parolanızı unuttuğunuz oldu mu? Bu durumda ne yaptınız?

oguzhantemiz
25-08-2011, 12:24   |  #2  
oguzhantemiz avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Bunlara hic gerek yok. Ben bilgisayari guvenli modda administrator olarak acip kullanici hesaplarindan direk parolayi kaldiriyorum.

kimoki
01-09-2011, 16:19   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Trinity Rescue Kit 3.4 sadece şifre kırmakla kalmıyor iptal edilen-kapatılan hesabı da geri getiriyor. Kullanıcı dostu bir program, yapacağınız işlemin neyle ilgili olduğunu belirtiyor. Hatta ekranda tuhaf yazılar görüp yanlış bir işlem yaptığımı düşünürken program bana merak etmemi bunun normal olduğunu belirtti. Yapılan işlemlerde kullanıcıyı uyarıyor; işlemin neye etki edeceğini belirtip istenirse işlemden vazgeçip baştan tekrar kontrol ederek devam imkânı veriyor. ISO olarak CD'ye yazıp kullandım. Ücretsiz bir program.