DiamondMines öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bu bilgisayar 2. pc durumunda yinede aktif olarak kullanıyorum. 2 GB ram takviyesi yaptıktan sonra pc de azda olsa bir hızlanma görünce acaba upgrade yapsam daha rahat kullanır mıyım diye düşünüyorum. Bu pc den çok beklentim yok ama yeni bir bilgisayar alana kadar güçlendirmem iyi olabilir. Bütçe derken onuda şöyle izah edeyim 2 GB ram i ben 1 GB 1 GB olarak 40 ar tl den almıştım bana fazla geldi ama yinede pişman değilim pc yi hızlandırdı. 2. el parça piyasasımı pahallı yoksa bana mı pahallı geldi bilmiyorum. Bu iş için 200-250 tl yi geçmesin istiyorum ama çok mu istiyorum az mı inanın bende bilmiyorum . Bu konuyu açarak hem bir şeyler öğreneceğim hemde uygun ve mantıklı olursa pc yi hızlandıracağım. Umarım sıkıntımı anlatabilmişimdir.
Not : Amacım ; takılmayan, çok tarayıcı açtığımda kasmayan , ola ki yüklersem photoshop dreamweaver gibi programların eski sürümlerinde rahat çalışacak bir sistem ( Bu şart değil çünkü bütçeyi artırabilecek belkide en büyük etken ama mevcut bütçe içinde bunu da sağlarsa çok güzel olur. ) ...Çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama değerlendirmenize göre hareket edeceğim.