UPS üzerindeki bağlantılar

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
kengu
03-11-2004, 11:19   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj

Merhaba
UPS (Kesintisiz güç kaynağı) arkasında iki tane de telefon hat bağlantısı var biri giriş diğeri çıkış gibi görünüyor. Yani telefon hattını girişe modem bağlantısını çıkışa bağlayacağız diye anlıyorum. İyi de bu ne işe yarar? Bize ne sağlar?
Kullanma kılavuzu Türkçe ama İngilizce olsa daha iyi dili çok bozuk ve hiçbir şey anlaşılmıyor.
Bir de elektrik kesildiğinde kullanımda olmasa bile alarm vermeye başlıyor.Bunu susturmanın bir yolunu bilen?
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

jaina
05-11-2004, 00:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

yaw telefon ve modem baglantisi cikisi anlamadim?
bende bir tane guard 80 dolarlik ups var. iki cikis var. bir tanesi bilgisayarin üstünde olan güc cikisi gibi 3 tane demirli. onu 3 demirli yere sokup diger ucu elektrigin geldi fise takiyorsunuz. daha sonra fis seklinde olan yereede uzun olan elektrik kablonuzun mesela 5 li bagliyorsunuz böylece 5 li elektrik kablosundaki sistemler elektirk gittiginde  Ups yettikce calisiyorlar.

kengu
08-11-2004, 10:49   |  #3  
OP Yeni Üye
36 mesaj

Bendeki UPS de elektrik bağlantılarına ek olarak iki tane de telefon bağlantısı var. Tıpkı modemin arkasında bulunan bağlantılara benziyor. Ama ne işe yaradığına dair bir fikrim yok!!

Gökhan Varişler
08-11-2004, 15:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

belki bilgisayar için ek aygıtlarına harici bir güç kaynağı yaratmak için olabilir

Banned
08-11-2004, 19:37   |  #5  
Banlandı
1,157 mesaj

Galiba telefon hattından gelen yüksek akımları engellemek için.
Amcamın bilgisayarına modemden yüksek voltaj girdi.

kengu
09-11-2004, 00:32   |  #6  
OP Yeni Üye
36 mesaj

Diablo nun söylediği mantıklı gibi geliyor. UPS nin markası Power White PW90. Bir de internetten araştırayım dedim (bu arada ürünün kendi sitesi yok galiba), sonunda http://www.goldpc.com.tr de bu bağlantıların özelliği hakkında şu bilgiye ulaştım. "Fax/modem/data gerilim zıplaması koruması"