USB Aygıtı Tanınmadı

macayedi
12-10-2007, 14:58   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Arkadaşlar, Pc ye ait 8 usb den herhangi birine harici harddisk, bluetooth, ipod veya usb hub takıldığında service pack 2 li XP nin verdiği hata şu şekilde; USB Aygıtı Tanınmadı: Bu bilgisayara takılı USB aygıtlarından birisi çalışmadığından Windows aygıtı tanıyamıyor. Takılan aygıtları yüklemek için sihirbaz felan açılmıor, zaten bildiğiniz gibi usb hub gibi aygıtlar için driver yükleme ihtiyacı yok, zaten bu çalışmayan aygıtlar laptopımda sorunsuz çalışıyor. bios ta usb enable gösteriyor. 2yıldır formatsız kullanıyorum pc yi ve bu sorun durup dururken çıktı. Anakartım asus a8n5x ve sitesinde usb driver vs update yok. ztn cd side service pack 2 yüklü olduğu için tekrar yüklemeyi iptal edior.

Aygıt yöneticilerinde Evrensel seri yol denetleyicilerinde
-standard gelişmiş PCI-USB ana denetleyicisi (board un üstündeki usbler)
-standard openHCD usb ana denetleyicisi (board un arkasındaki usbler)
-USB kök hub
-USB kök hub
olmak üzere 4 şey var. standardlardan birini kaldırınca bir usb kök hub da kalkıyor, ve windows hata vermiyor, takılan aygıtlar çalışıyor ANCAK usb 1.1 olarak görüyor ve bu aygıt 2.0 a takılırsa daha hızlı çalışabilir diyor. ayrıca bios update ettim yine bi çözüm olmadı. baya bi forum okudum, bu sorun baya popüler ancak bi çözüm yolu bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum..

elor00
24-10-2007, 13:29   |  #2  
Taze Üye
1 mesaj

merhaba, hp1018 printerda ben de aynı sorunu yaşıyorum. diğer usb cihazların bağlantısında sorun yok ancak printerı bağladığımda ve yükelemek istediğimde aynı hata mesajını alıyorum Başka bir makinaya taktığımda hiç sorunsuz çalıştığını da gördüm:( bu soruna tam olarak tanı koyamadım, neden kaynaklanıyor olabilir? yardımcı olacak arkadaş var mı?

swordmaster_65
25-10-2007, 23:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj

Macayedi senin sorunun büyük bir ihtimal driverlerden kaynaklana bilir bir format dene istersen yada o usp lerin hepsini kaldır aygıtt yöneticisinden ve driver cd si ile tekrar yüklemeyi dene.

swordmaster_65
25-10-2007, 23:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj
swordmaster_65
Macayedi senin sorunun büyük bir ihtimal driverlerden kaynaklana bilir bir format dene istersen yada o usp lerin hepsini kaldır aygıtt yöneticisinden ve driver cd si ile tekrar yüklemeyi dene.
elor00 sende yukarıdakilerin aynısını bir dene istersen. sorun cözülmesse sende eger usb girişlerinde bir sorun olabilir çünkü baska bilgisayarlara taktıgımda calısıyor diyorsun.

Der Rote BaroN
27-10-2007, 14:24   |  #5  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

En basit sorunlarda neden format?
USB driver sorunları genelde, format sonrası önce sistem sürücülerini kurup sonra SP2 'yi kurmaktan kaynaklanır. Ya SP2'yi tekrar kurun, ya da XP'yi onarmaya çalışın.

by_L3v1s
27-10-2007, 21:08   |  #6  
Üye
59 mesaj

bencede ılk once format.. ama sadece bu konuyu acan arkadas ıcın format derım.. Pardon ama yuh yanı 2yıl oldu demıs. bır Pc nin ortalama format suresı 6 aydır.. yanı Pc ılk once bı kendıne gelsın derım :)

swordmaster_65
27-10-2007, 23:05   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj
kickshaw
En basit sorunlarda neden format?
USB driver sorunları genelde, format sonrası önce sistem sürücülerini kurup sonra SP2 'yi kurmaktan kaynaklanır. Ya SP2'yi tekrar kurun, ya da XP'yi onarmaya çalışın.
tamam bende zaten direk format at demedim dikkat edersen driverleri yeniden yükle gibi seylerde yazdım.
yoksa format en son yapılacak iş.