Arkadaşlar, Pc ye ait 8 usb den herhangi birine harici harddisk, bluetooth, ipod veya usb hub takıldığında service pack 2 li XP nin verdiği hata şu şekilde; USB Aygıtı Tanınmadı: Bu bilgisayara takılı USB aygıtlarından birisi çalışmadığından Windows aygıtı tanıyamıyor. Takılan aygıtları yüklemek için sihirbaz felan açılmıor, zaten bildiğiniz gibi usb hub gibi aygıtlar için driver yükleme ihtiyacı yok, zaten bu çalışmayan aygıtlar laptopımda sorunsuz çalışıyor. bios ta usb enable gösteriyor. 2yıldır formatsız kullanıyorum pc yi ve bu sorun durup dururken çıktı. Anakartım asus a8n5x ve sitesinde usb driver vs update yok. ztn cd side service pack 2 yüklü olduğu için tekrar yüklemeyi iptal edior.
Aygıt yöneticilerinde Evrensel seri yol denetleyicilerinde
-standard gelişmiş PCI-USB ana denetleyicisi (board un üstündeki usbler)
-standard openHCD usb ana denetleyicisi (board un arkasındaki usbler)
-USB kök hub
-USB kök hub
olmak üzere 4 şey var. standardlardan birini kaldırınca bir usb kök hub da kalkıyor, ve windows hata vermiyor, takılan aygıtlar çalışıyor ANCAK usb 1.1 olarak görüyor ve bu aygıt 2.0 a takılırsa daha hızlı çalışabilir diyor. ayrıca bios update ettim yine bi çözüm olmadı. baya bi forum okudum, bu sorun baya popüler ancak bi çözüm yolu bulamadım. yardımlarınızı bekliyorum..