arkadaşlar bi masaüstü bilgisayara format attım ama hiç bi usb aygıtları tanımıyor klavye usb o çalışıyor ama flash bellek harici hdd falan takıyorum usb aygıtı tanımadı diyor anakart şu http://www.asus.com/Motherboards/P5LD2X/#support_Download_24 evet sorun ne olabilir aceba bi yardım edin yetiştiriyim makineyi sabaha
usb aygıtları tanımıyor çözüldü
board Intel 945 chipsetine sahip.vista işletim sisteminden daha üst bir windows sürümü kurdu iseniz cihazın bios updatelerini yaparak usb leri test etmenizi öneririm.bios versiyonunuz Version 0213 olmalı.
C:\Windows\System32\Driver Store yolunu izleyin ve INFCACHE.1 dosyasını bularak silin.Bilgisayarınıza daha öncesinde sorunsuz çalışan(klavye,mouse) bir usb cihaz takın. Bu INFCACHE.1 dosyasının yeniden oluşmasını sağlayacaktır.sonrada sorun yaşadığınız usb cihazları bir kaç kez takıp çıkarın ve kontrolünü sağlayın.
windows güncellemelerini yaparakta usb sorunlarını gidermeyi deneyebilirsiniz.
bios advanced menu içerisinde de USb 2.0 controller ın açık olup olmadıgını kontrol edin.2.0 mode seçeneğinin de
full speed ve high speed modlarına çekerek hangisinde daha sağlıklı çalışıp çalışmadıklarını da kontrol etmenizi tavsiye ederim.
CLRTC jumper'ını kullanarak board'u default ayarlarına çekmeli ve tekrardan usb leri denemelisiniz.
board Intel 945 chipsetine sahip.vista işletim sisteminden daha üst bir windows sürümü kurdu iseniz cihazın bios updatelerini yaparak usb leri test etmenizi öneririm.bios versiyonunuz Version 0213 olmalı.eyvallah kardeşim hepsini deniycem tektek ama vista kurunca düzelirmi aceba ben win7 kurmuştumC:\Windows\System32\Driver Store yolunu izleyin ve INFCACHE.1 dosyasını bularak silin.Bilgisayarınıza daha öncesinde sorunsuz çalışan(klavye,mouse) bir usb cihaz takın. Bu INFCACHE.1 dosyasının yeniden oluşmasını sağlayacaktır.sonrada sorun yaşadığınız usb cihazları bir kaç kez takıp çıkarın ve kontrolünü sağlayın.
windows güncellemelerini yaparakta usb sorunlarını gidermeyi deneyebilirsiniz.
bios advanced menu içerisinde de USb 2.0 controller ın açık olup olmadıgını kontrol edin.2.0 mode seçeneğinin de
full speed ve high speed modlarına çekerek hangisinde daha sağlıklı çalışıp çalışmadıklarını da kontrol etmenizi tavsiye ederim.CLRTC jumper'ını kullanarak board'u default ayarlarına çekmeli ve tekrardan usb leri denemelisiniz.
arkadaşım öncelikle anakartının driver sürücülerinin olduğu sayfaya git ordan usb sürücülerini bul indir ve kur çözüm bukadar basit.
arkadaşım öncelikle anakartının driver sürücülerinin olduğu sayfaya git ordan usb sürücülerini bul indir ve kur çözüm bukadar basit.kardeşim sitede usb sürücüsü falan yok çıldırmak üzereyim son bios sürümü çıkmış usb hakkında ama bitürlü bios update yapamadım hata veriyor kaç gündür soruna çözüm bulamadım [:<>"]