Usb Belleğin İçindeki Dosyalar Görünmüyr

HPQ-User
08-07-2010, 10:11   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

SVQUARE sormuş:
Arkadaşlar, usb belleğimi bir pc ye taktım, 3-4 adet virüz buldu ve temizledi.

Daha sonra belleğin içindeki hiçbir dosyayı göremedim. Acaba tümünü sildimi dedim fakat öyle bir durum ortada yok. Belleğin toplam boyutu 2Gb, 1.5Gb dolu olarak gözüküyor. Virüs taramalarında tarıyor, virüse dair birşey bulamıyor.

İçindeki dosyalara nasıl ulaşabilirim?

Bir fikri olan arkadaşımız var mı?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Kingston Usb Bellek...

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2.6) Gecko/20100625 Firefox/3.6.6 ( )

gabriel707
31-10-2011, 19:26   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/usb ... umuyor_t223387.html   bende de buna benzer sorun var arkadas benım forum yukardakı..

Mr.666
31-10-2011, 20:05   |  #3  
Mr.666 avatarı
Taze Üye
9 mesaj

Öncelikle Usb tarzı depolama aygıtlarına çok guvenmeyin.. Bu yuzden yedeğini almadığınız dosyaarı burada muhafaza etmeyin.. Dosyalara ulaşamamın nedeni bellekteki sorundan yada dosya sisteminin yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir..

O yuzden bu dosyalara ulaşamıyosan cmd yi çalıştırıp "convert I: /fs:NTFS" yazarak Fat32 dosya sistemini NTFS cevirip kullanabilirsin.. Yazdıgım komut satırındaki "I:" yerine usb nizi taktıgınızda ona hangi harf atanıyorsa onu yazıcaksınız.. Bu komutu kullanırsanız butun dosyalarınız silincektir..

gabriel707
31-10-2011, 22:38   |  #4  
Taze Üye
6 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/usb ... umuyor_t223387.html
benım flashın ışığı devamlı yanıp sönüyor. Ne yapabılıırm ? Benım konuda burada 

Mr.666
01-11-2011, 19:11   |  #5  
Mr.666 avatarı
Taze Üye
9 mesaj

Okunamayan USB yi Tamir Etme,
Bazen, USB’nizi riske atarsınız, ve ona bişeyler olur okunmaz hale gelir ve artık biçimlendiremezsiniz.Tekrardan kurmaya çalışırsınız. Olmaz ! Nihayetinde vazgeçersiniz.Ama yapabileceğiniz bir şey daha var : Düşük seviyeli format gibi. Şu da var ki, veri depolama söz konusu olduğunda düşük seviyeli format yönteminin tehlikeli olabileceği de unutulmamalıdır. Düşük seviyeli format, yanıp sönen BIOS kadar tehlikelidir. Bu şu demektir : İşlem kesintiye uğrarsa, herşey kalıcı olarak kötüleşir. USB’nizde düşük seviyede bir format yapmak için HDD LLF Low Level Format Tool ücretsiz yazılımını indirebilirsiniz. Yazılımın çalışma şekli basittir. USB’nizi takın, programınızı çalıştırın, LOW-LEVEL FORMAT sekmesini seçin.Uygun cihaz ve birimi seçin. Biçimlendirin...

Yüksek seviyeli format attığınızda,usb kullanıma hazır değildir.Bilgisayarı açtığınızda yapmanız gereken tek şey, usb’ye atanan sürücü harfini bulun, çift tıklayın. Windows, biçimlendirmek isteyip istemediğinizi soracaktır. Hızlı formatı seçin. USB Bellekler Dışında Diğer Depolama Aygıtları Üzerinde de Çalışır mı? Elbette çalışır. Biçimlendirilmiş herhangi bir depolama aygıtı üzerinde de çalışabilir. Ama bir kaç not ekleyebiliriz : 1. Bunu gerçekleştirmeden önce hangi cihazı biçimlendireceğinizden kesinlikle emin olun., 2. Biçimlendirirken bilgisayarınızı kullanmayın. 3. Biçimlendireceğiniz aygıtın boyutu 4gb üzerindeyse, 3.30$ vererek sınırsız hızlı sürümü kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Aksi takdirde biçimlendirme çok uzun sürecek. USB Bellek ya da Sabit Disk Silinince, Her zaman Düşük Seviyeli Format mı Uygulamamız Gerekir? Kesinlikle değil. Düşük seviyeli format özellikle halihazır kullanılamayan ama kullanışlı depolama aygıtları için uygundur. Depolama aygıtı çalışmaz ise ya da yüksek seviyeli bir formattan sonra bile istikrarsız olarak çalışıyorsa düşük seviyeli format kullanmalısınız.  LOW-LEVEL FORMAT sekmesini seçtiğinizde sadece bu işlev için özel olarak sağ alt kısmında bir onay kutusu bulunmaktadır. Çok akıllıca yazılmış bir program olduğu için bu seçenek te mevcut.

not : Bu programı dikkatli kullanın. Düşük seviyeli biçimlendirme son seçeneğiniz olmalı. Burdan indirebilirsiniz : http://hddguru.com/software/hdd-llf-low-level-format-tool/

NightFight
03-11-2011, 16:27   |  #6  
Yıllanmış Üye
173 mesaj

USb yi biçimlendir olmadı gizli dosyalar olabilir görünür yap iyi bir anti virüs ile tara

Cnyylmz
03-11-2011, 23:56   |  #7  
Üye
91 mesaj

Usb' ye Autorun Virüsü dadanmış, bahsettikleriniz direk onun yol açaçağı saçmalıklardan, bizzat bir arkadaşımın Taşınabilir Diskine aynısı olmuştu, Autorun Virüsünü temizledim, Gizli Dosyaları göster dediğimde tüm dosyalar ortaya çıkmıştı, çeşitli Autorun temizleyici programlarla tek tek temizlenene kadar deneyin, tavsiye Autorun Remover ...

akdeniz2267
09-11-2011, 12:56   |  #8  
Taze Üye
7 mesaj

arkadaşlar doğru yere mi açıyorum konuyu bilmiyorum ama yine de yardımınıza ihtiyacım var...4 gün önce sandisk 32 gb cruzer flash bellek aldım.fat 32 biçimlendirilmiş ntfs ye zaten bir türlü çeviremiyorum.raw işletim sistemine sahip.asıl sorun şu evimde filmleri müzikleri atıyorum flasha ancak başka bir pc ye takınca klasörler boş çıkıyor örneğin yeni klasörün içine atıyorum filmleri klasör var filmler yok. ya da olan filmler de bozuk açmıyor.acil yardım bekliyorum arkadaşlar iyi bayramlar

akdeniz2267
09-11-2011, 12:58   |  #9  
Taze Üye
7 mesaj

arkadaşlar doğru yere mi açıyorum konuyu bilmiyorum ama yine de yardımınıza ihtiyacım var...4 gün önce sandisk 32 gb cruzer flash bellek aldım.fat 32 biçimlendirilmiş ntfs ye zaten bir türlü çeviremiyorum.raw işletim sistemine sahip.asıl sorun şu evimde filmleri müzikleri atıyorum flasha ancak başka bir pc ye takınca klasörler boş çıkıyor örneğin yeni klasörün içine atıyorum filmleri klasör var filmler yok. ya da olan filmler de bozuk açmıyor.acil yardım bekliyorum arkadaşlar iyi bayramlar