2. Bilgisayarıma Vista kurmaya karar verdim.Yalnız ram 512 MB DDR400 oluduğu için vista bunların hepsini sömürecek.DDR ramler de malum...DDR2lerin 2 katı fiyatında.Sorum şu:Kingstan Data Travereler usb belleğimi vistanın ready boast özelliğinden faydanalarak ram olarak kullanmak istiyorum(1 GB).Acaba açılış,interneti açma,oyunlarda vb. şeylerde dişe dokunur yarar sağlar mı?Deneyen bilen varsa lütfen yazsın.Ram'e 90 YTL vermek istemiyorum çünkü.
Usb Bellekleri Ram Yapma
USB bellekleri harddisk olarak kullanan arkadaşlarım var ama kamikaze şöyle birşey var.Ram'inde farkı zaten burada.Harddiskten daha az kapasiteye sahip oluyor ama veri hızı kat kat daha fazla oluyor.Ve bu da geçici bilgilerin daha hızlı kullanılmasını sağlıyor.Eğer bu işi başarırsan bile bilgisayarın çok ağırlaşır.Ama denemesi bedava. Rami'in yerini tutamaz orasını sende biliyorsun zaten.
O özelliği kullanabilmen için usb belleğin normalden hızlı olması lazım ve de aynı paraya bir 512 ram daha alırsın ve usb bellekten kat kat daha hızlı olur. o usb belleğini değerlendirmek için , hususi usb bellek alınmaz onun için. para biriktir daha ram al usb bellek işini görmez o kadar.(görür ama çok görmez) ve usb bellek yaz sil bozulabilir.
20-25 milyona satılan kingston ları kullanamazsın...Çünkü harddiskinden bile daha yavaş çalısıyor...Kağnı hızıyla yani...
Ready boost desteğine sahip olanlarda aşağı yukarı normal ram fiyatındalar...
Zaten vista belleği taktığın zaman uyğun olmadğıını söylüyor..Yinede kullanmak istersen bunu yapma yolu varmış ama ben bilmiyorum..
ya bu ready boostu xp ye yapan bişey yokmu flash bellekler için....
Demek ki bize 90 ytllik ddr bellek almak şart oldu
karabelaya bu ready boostu xp ye yapan bişey yokmu flash bellekler için....Kardeş maalesef yok...Bu sistemin içinden gelen bir şey.Böyle bi program yok ve çıkartacaklarını sanmıyorum.
Kardeş Ben şimdi Vista32 bit kullanıyorum ve ready boost aygıtı olarakta toshiba 2gb falash bellek var flash bellek ram vazifesi göremez.
flash bellek için belki harddiskin rami denilebilir okadar.
oyunlarda veya programlarda ram gibi etki yapamaz sadece vista açılışını gözle görülür biçimde kısaltıyo vistayı en hızlı açılan xp den bile daha çabuk kullanıma hazır hale getiriyo okadar.