Arkadaslar merhabalar;
Bi sorum var gecenlerde sadece kulaktan duymustum da flask diskten sistem kurulabiliyormus..bunu bilen varsa cvblandırsa beni aydınlatsa cok mutessekkir olurum..
herkese kolay gelsinn..
usb bellekten sistem kurma..
Puppy Linux gibi işletim sistemleri var başlatılan, PE-BUILDER ile de usb bellekten çalışan bir windows XP yaratabilirsin ve daha bir çok şey MAME ile eski ateri oyunlarını oynayabileceğin bir sistem, movix ile Multimedia PC ye cevirebilirsin usb den çalışan.
Yanlız bunu çalıştırabilmek için anakartın usb'den boot olma özelliği olması gerekiyor.Kısaca acıklamak gerekirse windows kurarken bios'dan first boot device "cd-room" seciyordun oraya usb yada other device gibi bir menunun olması gerekiyor
arkdas cok saol cvb için de biraz da arstırıdım..
peki ben linux kurmak istesem flash diske..onun için pek işi bulamadım.
Smart linux diye arattırırsan bulursun sanırsam.Prk linux kısmıyla ilgilenmedim.Ama tam destek arıyorsan www.linux-sevenler.org gibi bir linux sitesinden daha saglam bilgiler edinebilirsin.Şimdi seni yanlış yönlendirmek istemem.
dsl linux sistemin adı.Dawn small linux. 48 mb boyutunda.Once bir cd ye yazacak daha sonra cd den live acınca sag tıklayıp usb ye yeni bir dsl kur diyeceksin.
bu haber kulaktan duyma değil arkadaşım.CHİP dergisinin mart/2006 sayısında bu konuya tam 6 sayfa ayırmışlar.bu sayıda konunla ilgili istediğin her ayrıntıyı bulabilirsin.başarılar...
windows xp için konuştum yalnız.
abi neroyla cdyi kopyala xp cdsini flaşa at ondan sonra kurarken setuptan boot ayarını flaşı aççak şekilde ayarla kurarsın die düşünüorm
Arkadaşım ,
Aradığın programın linki aşağıda
Eğer link ölüyse "Live XP" adı altında aratırsan bulursun.
Kolay gelsin..
Link ::
Passwordman
bu ayki PCNET (NİSAN 07)dergisinde de (gerçi başka bir dergi ismi verdim umarım taşlanmam) açıklamalı bir konusu var dergide bir çok program için açıklama mevcut.
Slm,
Eğer,
Arama motorlarında "Live XP" diye aratma yaparsanız,
(HDD'siz bir sistemde) Flash bellekten XP çalıştırma
(Yakl: 60MB) hakkında bilgi edinebilir ve ilgili programı çekebilirsiniz.
Saygılarımla..
Passwordman
PasswordmanArkadaşım ,
Aradığın programın linki aşağıda
Eğer link ölüyse "Live XP" adı altında aratırsan bulursun.
Kolay gelsin..
Link ::
açılışta flash bellek olayı ha
valla bende flash bellek ten açılış vermiyor makine
bunun için lazım olanlar bartPE programı ve bunu bootable flash disk formatına çeviren http://www.prime-expert.com/flashboot/ programı ile yapabilirsiniz.
buradan bilgi alabilirsiniz.
kolay gelsin.