USB-Bluetooth cihazı ile internete bağlanamıyorum

shadowromeo
28-02-2008, 01:01   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj

Masaüstü bilgisayarıma bluetooth USB cihazı taktım, yanında verilen CD ile kurulumu yaptım, ama yine internete bağlanamıyorum. Kablosuz ağ listesini görebileceğim bölüm yok. Sağ alt köşedeki kablosuz ağ bağlantısı simgesi de yok. Ne yapmalıyım. Teşekkürler.

selimhun
28-02-2008, 11:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Acaba   bilgisyarınızın yanına GPRS/Edge   bağlantı içeren bir mobil telefon koymayı unutmuş olabilirmisiniz.????

shadowromeo
28-02-2008, 12:53   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj

Evde zaten çalışan bir kablosuz ağ var, başka bir bilgisayarla (laptop) çok rahat bağlanıyorum internete,  fakat anlattığım gibi masaüstü bilgisayarla olmuyor, kablosuz ağı görüp şifre yazabileceğim yeri bulamadım bir kere.

selimhun
28-02-2008, 17:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Siz teknolojileri birbirine karıştırıyorsunuz. Kablosuz ağ bağdaştırıcıları radyo sinyalleri vasıtasıyla ...kablosuz modeme bağlanır ve adsl hattı üzerinden internet bağlantısı sağlar.

Bluetooth teknolojisi ise farklıdır. İnternete bağlanmak için aynı teknolojiye sahip  bir ''modem'' gerektirir. (Günümüzde cep telefonları gprs/edge fonsiyonlarıyla bu işi yapıyor).Blutooth ile kablosuz modem'e bağlanamazsınız.ADSL
kablosuz modemler bluetooth teknolojisi ile çalışmazlar.

Masaüstünüzü kablosuz modeme bağlamak için en pratik yol bir ''usb kablosuz adaptör'' almaktır.(Zyxel..Airties..usrobotics...marka bu tür ürünler piyasada var)

shadowromeo
28-02-2008, 23:34   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj

Ben yanlış öğrenmişim o zamanŞok olmuş şöyle söyleyeyim evimde iki bilgisayar var ikisi de masaüstü, birinde kablosuz modem bağlı ve kablosuz ağ bağlantım dışarıdan bir bilgisayar tarafından kullanılabilir durumda(sorun yok), ben diğer bilgisayarımı bu kablosuz bağlantı ile internete bağlamak için "usb kablosuz adaptör" almam gerekiyor yani.