usb den format atmak

melan2508
05-12-2010, 17:20   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
125 mesaj

bunun için flashbelleğe yapılacak tüm işlemleri yaptım artık sadece format atması kaldı ancak sorun yaşıyorm

anakartımın bootable özelliği olup olmadığını bilmiyorum boot ekranındaki işlemleri usb ye göre nasıl yapılacağını anlamadım

bu linkte hdd cdrom ve flopy seçeneklerinde gözüken donanımlar var

artık anlatabildiysem...

şimdiden teşekkürler...

Kapalı Hesap (154666)
05-12-2010, 17:51   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Usb belleğinizi bilgisayara takınız. Bilgisayarın tanıması için bekleyiniz. Usulen usb yi tıklayıp içerisinde ne olduğuna bakınız.
Usb yi çıkartmadan bilgisayarınızı yeniden başlatınız ve biosa giriniz. Takmış olduğunuz usb belleğin boot ekranında görünüp görünmediğine bakınız. Boot  ekranında görünüyorsa boot edebilirsiniz. Eğer görünmüyorsa U3 boot özelliği olan usb bellek kullanmalısınız.

mcafee23 ayrılmıştır
05-12-2010, 17:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

anakartınız usb'den boot özelliğini destekliyorsa ve usb diskin bootable yapılma işlemleri de doğru yapıldıysa format atabilirsiniz

melan2508
05-12-2010, 17:59   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
125 mesaj

cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar ama boot ekranında birden çok usb li seçenek var hangisi ? ayrıca anakartın bootable özelliği olup olmadığını naısl anlarım ?

Kapalı Hesap (154666)
05-12-2010, 19:49   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: melan2508  
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar ama boot ekranında birden çok usb li seçenek var hangisi ? ayrıca anakartın bootable özelliği olup olmadığını naısl anlarım ?
Boot ekranında usb boot seçeneği var ise u3 lü usb kullanmanıza gerek yoktur anakartınız ve biosunuz destekliyor.
Takmış olduğunuz usb diskin bir markası ve modeli olmalıdır. Bunu bilgisayarınıza taktığınızda zaten görürsünüz.
Usb den boot seçenekleri çıktığında yukardaki yazılarım doğrultusunda biosta usb nizin marka-modelini zaten görürsünüz. Bu bilgiler doğrultusunda takmış olduğunuz usb yi seçerek format komutlarını uygulayabilirsiniz