arkadaşlar hdd kutusu aldım ve diğer hdd(pata)mi bu şekilde kullanıyorum. fakat bunun üzerine başka pc de kullanmak için xp kurmak istedim fakat dosyaları kopyaladı fakat tam kuruluma geçerken mavi ekranda -bunu ekranı ilk defa görüyorsanız- diye başlayan bi hata veriyor.
usb den kullanılan hdd üzerine hdd farklı bir şekildemi kuruluyor yoksa?? bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim......
usb'den takılan hdd üzerine nasıl xp kurulur??
hatayı tam yazarsan yardımcı olabilirim..
Soru/Cevap
1-Harici harddisk kutusu var. usb den taktığım harddiske işletim sistemi yükleyip ordan çalıştırmak istiyorum nasıl yapabilirim.
USB portundan taktığınız diskleri boot edebilecek yani açma işlemini destekleyen anakartınız var ise sorunsuz birşekilde usb diskinizi işletim sistemi kurmak ve kullanmak amaçlı kullanabilirsiniz.
Not:alıntıdır.
Hata konusuna gelince biraz daha açıklayıcı yazarsanız yardımcı olabilme ihtimalimiz artar
arkadaşlar pc nin tam sorunu şu: usb kutudan taktığım hdd boot menüde usb hdd olarak görüyor. xp yüklerken format atıyor, dosyaları yüklüyor bilgisayarı yeniden başlatıp tam kuruluma geçecek mavi ekranda şu uyarı çıkıyor:
"Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmemesini önlemek için windows kapatıldı.
Bu, Durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa, aşağıdaki adımları izleyin:
Bilgisayrınızda virüs kontrolü yapın. yeni yüklenen sabit diskleri veya sabit disk denetleyicileri kaldırın. sabit disknizin düzgün şekilde yapılandırılmış ve sonlandırılmış olduğunu denetleyin.
CHKDSK \F komutunu çalıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayrınızı yeniden başlatın.
Teknik Bilgiler:
*** STOP: 0X0000007B (0XF894D528, 0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000)"