Usb disk erişilemiyor

Techno_maynaQ
09-07-2009, 13:37   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
165 mesaj

Laptoptan söktüğüm 2.5" diski masaüstünde harici olarak kullanıyordum. Sabah diskteki bazı dosya ve klasörlere çift tıkladığımda açılmıyordu. ben de Checkdisk ile c ve harici diski kontrol ettirdim. bilgisayar DOStan chkdsk yaptıktan sonra usb harici diskime şimdi hiç erişemiyorum. İçerisindeki bilgileri nasıl kurtarabilirim veya diski nasıl yeniden çalışır duruma getiririm.

başka bilgisayara takıp denedim ama yine görmedi diskleri. diski philips harici disk kutusu ile kullanıyoprum.

Techno_maynaQ
10-07-2009, 15:27   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
165 mesaj

Kendi sorumu kendim cevaplıyorum. Eğer siz de böyle bir proble yaşarsanız yapacaklarınız:

1)İnternetten RunTime GetDataBack for NTFS (FAT için olanı da mevcut)programını indiriyoruz (satın alabilirsiniz veya forumlardan fullolarak indiriebilirsiniz orası size kalmış. Piyasa ücreti 72 $)
2)Programı kurduktan sonra varsayılan ayarlarla tarama yapıyoruz.Taraması ve dosyaları belirlemesi 2.5" 120 GB IDE için 2 saate yakınsürdü.
3) Dosyaları bulduktan sonra size explorer benzeri birortamda bunları kopyalam imkanı veriyor. (Kopyalama işlemi içinprogramın lisanslı olması gerekiyor.)

Süleyman.
12-07-2009, 05:04   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Geçmiş olsun. Forumda da konuyla ilgili bir sürü öneri vardı...