Ya arkadaşlar geçen ay verilen CHİP dergisinin verdiği DVD'nin içinde KASHU'nun USB koruma programı vardı.
Geçen gün deneyeyim dedim USB diske tıkladım install dedim, önce tüm dosyaları sildi. Yeni dosya açacak sandım. Error verdi. Neyse içinde önemli bir şeyim yoktu. Sonra USB diske bir dosya atmaya çalıştım. Disikn boyutu çok küçük dedi. Baktım klasör 400 mb'tı. USB disk ise 4 gb'tı. Sonra içi recycle olmuştur diye baktım (Önlemek için Panda USB veccine kullanıyordum) o da olmamış. Sonra USB diske bir de baktım ki boyutu 500 kb civarında Acil yardım edin!!!!
USB diskin boyutu küçüldü!
Bu programı kullanmadım ama programın amacı belleği şifrelemekse buna gerek yok. Windows'un BitLocker özelliğini kullanın. Ekstra programa gerek yok, her bilgisayara takabilirsiniz, boyut böyle azalmaz.
Bu programı kullanmadım ama programın amacı belleği şifrelemekse buna gerek yok. Windows'un BitLocker özelliğini kullanın. Ekstra programa gerek yok, her bilgisayara takabilirsiniz, boyut böyle azalmaz.Yanlış bilmiyorsam BitLocker ı kullanabilmek için Win 7 Ultimate veya üstü gerekiyordu. Ayrıca her şifreleme programı gibi BitLocker da şifrelenen dosyaların büyüklüğü, sayısı ve şifrenin gücüne göre büyük bir disk alanı harcıyor.
Yanlış bilmiyorsam BitLocker ı kullanabilmek için Win 7 Ultimate veya üstü gerekiyordu. Ayrıca her şifreleme programı gibi BitLocker da şifrelenen dosyaların büyüklüğü, sayısı ve şifrenin gücüne göre büyük bir disk alanı harcıyor.Her Windows'da çalışıyor ama. Arkadaşda Starter bile olsa bir kere başka bir yerde şifreyi koysa yeter. BitLocker boyutu sanırım azaltmıyor ya da çok az azaltıyor. Bilgisayarımın harddiski 4'e bölünmüş durumda. C, D, E diye. C'de sistem var ve şifre yok. D ve E'yi format atarken tam 10 GB olsun diye ayarlamıştım. İkisinde de BitLocker şifreleme var. Boyutları değişmedi. Ya da çok az değişti ben fark etmedim. BitLocker'i en az 2 yıldır çok aktif kullandığım için böyle bir durum olsa fark ederim. Hiç sorun yaşatmadığı için hiç bakma gereği bile duymamışım.4 GB ve 8 GB'lık 2 belleğimde de kullanıyorum. Onların boyutlarında da değişme yok. BitLocker mükkemmel bir şey bence. Çok pratik. Takınca şifreyi yaz kilit açılsın hemen. Diğer bilgisayarlarda da hangi sürüm Windows olursa olsun çalışıyor. Sadece şifre koymak için Ultimate gerekli. http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/products/compare
Her Windows'da çalışıyor ama. Arkadaşda Starter bile olsa bir kere başka bir yerde şifreyi koysa yeter. BitLocker boyutu sanırım azaltmıyor ya da çok az azaltıyor. Bilgisayarımın harddiski 4'e bölünmüş durumda. C, D, E diye. C'de sistem var ve şifre yok. D ve E'yi format atarken tam 10 GB olsun diye ayarlamıştım. İkisinde de BitLocker şifreleme var. Boyutları değişmedi. Ya da çok az değişti ben fark etmedim. BitLocker'i en az 2 yıldır çok aktif kullandığım için böyle bir durum olsa fark ederim. Hiç sorun yaşatmadığı için hiç bakma gereği bile duymamışım.Gerçekten de sürücüyü şifrelemek için yer harcamıyormuş. Az önce hafıza kartımda denedim.4 GB ve 8 GB'lık 2 belleğimde de kullanıyorum. Onların boyutlarında da değişme yok. BitLocker mükkemmel bir şey bence. Çok pratik. Takınca şifreyi yaz kilit açılsın hemen. Diğer bilgisayarlarda da hangi sürüm Windows olursa olsun çalışıyor. Sadece şifre koymak için Ultimate gerekli. http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/products/compare
Eskiden D: sürücüsünü şifrelediğimde kapasite epey azalmıştı. Bunu çok net hatırlıyorum. Hatta hemen iptal etmiştim.
Anladığım şey şu ki BitLocker tüm dosyaların her bit' ini teker teker şifrelemiyor. Galiba sadece sürücüyü kilitliyor. Her bit için 128 bitlik bir şifreleme algoritması kullansaydı kapasite çoktan dolmuş olurdu.
USB Bellek imde eskiden başka bir şifreleme programı kullanmıştım. Kapasite başlar başlamaz bitmiş ve program hata vermişti. Bu konuyu biraz daha araştıracağım. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
komut istemini aç şunları yaz
diskpart
list disk
select disk 2
(flash diskinin numarasını bul list disk komutunu yazdıktan sonra seç ben 2'yi örnek verdim)
clean
create partition primary
format fs=fat32 quick
assign letter=X
exit
bilgisayarında x sürücüsü olarak karşına çıkması gerek dediklerimi doğru yaparsan sorun yaşamazsın ama kesin olarak çözer mi bilmiyorum
Secret boy:
3 kez biçimlendirdim.
Fbli:
USB sürücüde hiç dosyam yok decrypt yok
Mert_06:
Arkadaşım çok çok teşekkür ederim USB sürücüm eski haline geldi bu programla