Arkadaşlar hepinize selam elimde 4 gb kingston hdd var ben buna bir işletim sistemi kurup çalştırmak istiyorum sadece internete girsin yeter ama benim asıl hdd demle bir bağlantısı olmasın..galiba belleği yi fat32 olarak biçimlendirme gerekiyormuş...ama gerisini bilmiyorum özellikle istediğim işletim sistemi win98 yada linuz de olablilir.. bunu yapan bilen deneyen varsa lütfen cvp yazsın sağolun..sitemim imzamdaki gibidir...
Usb Flash Belleğe Windows Kurmak ?
- 1
- 2
iyi de işletim sistemi yükleme yaparken flash belleği seçmen lazım o nasıl olcak peki ?
peki ya driverler onları nereye yüklicen
iyi de o usb başka bir pc ye taktığında o işletim sistemi çalışmaz ki sadece kurulu dasyalar gözükür.
Mustafa@PCben sadece kendi bilgisayarımda kullanıcam...Fantezi yapacaksınız yaniAma merak ediyorum doğrusu olacak mı? Olsa bile ciddi donma, kilitlenme, hız sorunları yaşayacağınızı düşünüyorum. Usb bağlantı hızı nedeniyle. Çünkü malumunuz, üzerine işletim sistemi kurmak için üretilmiş aletler değil usb bellekler...
eltahirFantezi yapacaksınız yaniKatılıyorum yapsan bile verimli olacağını sanmıyorum birşey anlamazsın.Ama merak ediyorum doğrusu olacak mı? Olsa bile ciddi donma, kilitlenme, hız sorunları yaşayacağınızı düşünüyorum. Usb bağlantı hızı nedeniyle. Çünkü malumunuz, üzerine işletim sistemi kurmak için üretilmiş aletler değil usb bellekler...
Mustafa@PCsonunu düşünen kahraman olamaz...Gaz da verelim: Kim tutar seni...
Son Düzenleme: Süleyman. ~ 29 Mart 2009 22:37
Mustafa@PCben 98 kullanmak istiyorum malum 4 gb..nie 98 kullanıyorsun ki xp kullan driver + xp 3.2 gb ediyor bende hadi sende dene hem 98 driveri bulamassın
Bence win98 pcnın ustun ozellıklerıne dayanamayıp coker
ozan1213Bence win98 pcnın ustun ozellıklerıne dayanamayıp coker
p4 3.17 Çift Cekırde
4 Gb Kinqston 622 Mhz Ram
Nvidia G-force 9800 Gt 512 Ekran Kartı
380 W Psu
320 Hdd
Xp Sp3
ya bende kursam win98 cıldırmaz dımı
ozan1213p4 3.17 Çift Cekırdewalla bende çok merak ediyorum galiba xp kurcam bakalım ne olcak...
4 Gb Kinqston 622 Mhz Ram
Nvidia G-force 9800 Gt 512 Ekran Kartı
380 W Psu
320 Hdd
Xp Sp3ya bende kursam win98 cıldırmaz dımı
eger xp kurarsan 4 gb varsa 3.17 gb gosterırı ama sp3 yaparsan 3.21 gösteriri
Rahatlıkla kurabilirsiniz ama kullanma esnasında bazı problemler yaşayabilirsiniz.Benim size tavsiyem Linux un herhangi bir sürümünü kurmanız.Dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise USB diskinizi bootable yapmak.USB Diskinizi bootable yaptıktan sonra istediğiniz işletim sistemini rahatlıkla kurabilirsiniz.Bu konu ile google da arama yaptırırsanız karşınıza bir çok döküman çıkacaktır.
linuxların usbye kurulabilen sürümleri var resmi sitesinden bak ve küçük boyutlu olanların açıklamalarını oku
TBCMagicKapasite yeterli, dogru.....4.5 saat beklıceqıne al bıtana eskı 20 gblık hdd kur valla flasa kurup fantezımı yapacaksın sankı ayrıca bende xp var professional 4 gb ram var sadece 3.25 tanıyo suanda ama vistada kullandım onda 4 gb olarak gorur yani xpde bana gore az kalıyo ama napalım vistayi anlamadım qelsın su se7ende ona takılak bıraz(Denemek amacli) 3 Gün önce Windows XP Home Ed. + sp2 bir CompactFlash Disk'e kurdum (4 GB). 4,5 saat sürdü.....
- 1
- 2