İnternet cafe işletiyom makineleri ghost la kuruyorum çöktüklerinde falan . Ama makineleri boot etmek için dogal olarak cd rom yada floppy e ihtiyaç oluyo sök tak sök tak onlarla ugraşıyorum . USB flash disk gelicek amerikadan 512 mb bununla xp yi boot edip makineyi ghostlamak mümkünmü mesela kendime bir boot ghost cd si yaptım onunla hallediyorum . Biosta usb cdrom - usb hdd - usb floppy - usb zip seçenekleri var acaban bunlardan hangisiyle yapılabilir . Daha doğrusu yapılabilirmi . Board'lar Gigabyte S648 .
Usb Flash Disk'lerle Makine Boot Edilirmi (Ghost)
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.ben böyle bişey duymuştum bir müşterimden. kendisi de internet kafe işletiyordu. yani mümkün olabilir. ama falshbelleğin bunu destekliyor olması gerekebilir. eğer mümkünse usb hdd'dir muhtemelen. ama tam bi bilgim yok.
Flash Bellekten Ziyade Anakartın desteklemesi gerekiyor.Benim anakartta(AN-7)böyle bir özellik var.Add-in kartlardan açılış yapılabiliyor.Bios ayarlarında böyle bir ayar varsa işe yarayabilir.
Bu iş için öncelikle USB disk yanında birde disket oluşturman lazım. USB disk makinende bios üzerinden (arkadaşın dediği gibi anakart desteklerse) boot edersin ikinci olarakda diskti disketi okur ve ghost ekranını açar ondan sonra sende USB disk üzerinde bilgiyi Normal diske recovery etmesini elle verirsin açılım bittiğinde sistem hazır olur... Ama benim sana önerim cafedeki tüm sistemlerin HDD'lerini kilitli kızaklar içine koy. Ana makinende ise Bir diske ghost alırsın sistem bozuldumu direk kızagı söker 5 dk hazır...
hem usb diskin boot edebilir olmasaı, hem de anakartın usb den boot edebilir olması gerekir. her iki şart da olmazsa olmaz.
ya da sadece anakartında usb boot özelliği varsa, bir adet usb-floppy satın alıp, disketle de açabilirsin.