bugün pc yi açtığımda mousenin hareket etmediğini gördüm ama elektrik geliyor mousenın altında ışık yanıyor belki usb girişlerde sorun vardır dedim flash disk taktım görmedi her zaman kullandığım flash diski görmedi neden olabilir acaba yardımlarınızı bekliyorum
usb girişler
- 1
- 2
OnlyMann olmadı kanka sildim baştan kurdum biosdan enable disable yaptım banamısın demiyor
önerim usb bağlı olan tüm cihazları çıkartıp bilgisayarım donatılardan aygıt yöneticisinden ? ve ! altında usb ile ilgili bir şeyler varsa güncelle yapmanız. daha da olmadı usb (Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicisi sürücülerini) ait driverleri anakart sürücülerini tamamen kaldırıp makinayı yeniden başlatıp kurmayı sağlamalısınız. Sizden anakarta ait cdyi isteyecektir.
burda 3 tane ufak jak var kırmızı siyah yeşil beyaz be beyaz siyah renkte kablolar muhtemelen yerleri yanlış ama doğru yerleri neresi
evet çıkarttım power subleyin fanını ekran kartının fanını filan temizlerken
mouse altında optik ışık yanıyor elektrik geliyor ama çalışmıyor web cam usb bellek vs
elektrik gelir usb kablonun dış uçları elektrik olduğu için o değişmez ama data uçları uymuyordur. ters takılmış kablo muhtemelen.
Güncel:
anakart modelinizi yazın ona göre hangi yönde takılacağını söylemeye çalışayım.
numara filan yok :D turuncu yeşil ve beyaz girişler var
VIA veya ACPI bilgisayarımın özelliklerinden baktım
VIA veya ACPI bilgisayarın özelliklerinden baktım 2 sinden biri
buna göre bulamıyorum kitapçığa bakıp ona göre kabloları tekrar bağlayınız ancak dikkatli olmalısınız. ters bağlantılardan anakarta zarar verebilirsiniz. anakart üzerinde usb portun başlangıç numarasına göre ki bu kitapçıkta usb bölümünde açık ve detaylı bir şekilde gösterilmiştir.
toplama altım kitapcık yok offf
OnlyMann kanka tamam jakı buldum usb diye yazıyordu anakarttan çıkarıp taktım pc yi yeniden başlattım olmadı 3 4 sefer uyguladım bunu
driver vistaya uyumlu değilmiş driver scaningle tarattım buluyor
evet onlarda çalışmıyor hiç biri çalışmıyor
mauseyi genellikle arkaya takarım usb bellek web cam vs öne
ön panelde yer alan portların bağlantı hatasından dolayı çalışmaması normal onun için arka portların durumunu sormuştum.
kabloları nasıl bağladınız? vista sürücüyü nasıl bulacaksınız? bunun için anakart üzerinde modelinin numarasını almanız gerekir. büyük harflerle yazar.
10 12 tane kablo var bir jackta üstünde usb port yazıyor kocaman o zaten anakarta takılıydı çıkarttım tekrar taktım olmadı vıa usb 2.0 vista driver diye aratıyorum 98 den xp ye kadar var sonrası yok
- 1
- 2