selam ben internet cafe işletiyorum müşterilerime iyi hizmet vermek için ana makinayı 400+400 = 800 gb harddiskle donatıp içine film müzik dizi gibi şeyler attım fakat bazı art niyetli insanlar flash bellekleriyle filmleri çalıyor buna çözüm olarak kasanın önündeki usb girişlerinin fişlerini anakarttan çıkarttım ama ne çare bu seferde kasanın arkasına dadandılar bu girişleri şifreleyebilmenin bir yolu var mı bu kanuda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum
usb girişlerini şifreleyebilirmiyim?
aygıt yoneticisi'nden tüm usb baglantı noktalarını ve bios'danda usb desteğini devre dısı bırakmayı bi dene istiosan(tabi bilgisayarlarda webcam veya usb'den baglı fare/klavye falan varsa bi ise yaramaz bu ama)....
usb den bağlı web cam'ım var benim bilgisayarlarıma kurulum yapan kişi öyle bi program olduğunu söyledi ama kendisi işten güçten gelip bakamıyor anca komple yeniden kurulum yaparsam gelir komple kurulumu yaptırmam da epey zaman alır sanırsam çünkü kafeyi kuralı 3 ay oldu ve bütün pclerde deep freeze var elektrik kesintisi de olmuyo güç kaynağım var kısacası böyle bir program varsa ve bilginiz varsa beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim
o tarz bi program bilemiorm maalesef, hic kullanmadıgım ve duymadıgım icin pek isimde olmadı o tarzda, aklıma alternatif bi yontem gelmisti ama oda sana yaramıomus maalesef, artık kusura bakmassın:)
Easy Crypto Deluxe 5.5 ;freeware
USB stick'inizi korumak için ücretsiz bir yazılım..Easy Crypto Deluxe adlı ücretsiz yazılımın yardımıyla USB belleğinizdeki özel verileri şifrelemek çok kolay. Easy Crypto Deluxe 128-bit teknolojisini kullanıyor.Artık verileriniz güvende.
edit:ilgilen istersen,senin amacına uygunmu emin değilim?
---
FlashDrive Crypto v1.5
FlashDrive Crypto çok yaygın olarak kullanılan Fat32 ve NTFS dosya sistemi şifreleme programıdır. Disketler, USB diskler, MMC-SD, Flash bellekler vs..
orda yazdığına göre sanırım flash bellek içindekileri şifreliyo bu program ama yinede bi bakayım ilgin için teşekkürler
viking20, yanlis anlamissin
DeviceLock yazilimi tam olarak aradigin sey:
orjinali 31.20 Euro...
30 gunluk deneme surumunu kullanabilirsin. buradan crack, serial vb. seyler yayinlamak, paylasmak yasaktir.
yazilimla sadece usb portlari degil diger tum portlari yonetebilirsin hem de uzaktan erisim ile. tam internet cafe lik. umarim 800GB lik arsivindekiler yasaldir. yoksa senden alanlardan farkin kalmaz
giga,
[senin amacına uygunmu emin değilim?](viking20'den alıntı)
'diyorum yukarıda.
--
niye bu cümleye dikkat etmezsiniz?veriyorum ama işine yaramayabilir,incele demişim.İşin ayrıntılarına girmek,daha detaylı araştırma yapmak kullanıcının üstüne vazifedir,öneride bulunanın değilki.
gormedim onu ama sonradan eklemissin. araya sıkışmış, neyse ben dikkat etmedim kusura bakma...
Güncelleme: viking20 [Dün 14:46:15];yukarıdaki mesajın saati,yani dün güncellenmiş,yani daha hiç kimse mesaj yazmadan.O da alta ilave program yaptım onun güncellemesi(saati).[Sonradan eklemişsin]demen yanlış giga,onu ifade edeyim.Keşke önce saate baksaydın.
HandyBits EasyCrypto Deluxe(hk.türkçe açıklama)
FlashDrive Crypto 1.5(hk.türkçe açıklama)
tamam viking20 uzatmaya gerek yok... konu dagiliyor. senin cevabini tam okumadam program isimlerine baktim sadece. edit yazisini gormedim dedim.
pekiiii ben soruyu değiştireyim:
Akınsoft'un yada arkadaşa önerilen yöntemi iptal edip, bu arşivi harici diske kopyalamak için ne yapabiliriz?
Bi ara forumda verilmiş, aradım ama bulamadım.