N_I_R_W_A_N_A
USB 1.0 - USB 2.0
UYUMSUZLUĞU OLABİLİRMİ ACABA.bilgisayarın yaşı kaç acaba.
virüste olabilir. bende bir flash bellek vardı 4 GB . dediğin gibi disk adı karmaşık karakterlerle yazılıyordu. disk biçimlendirdim düzelmişti.
Mümkün değil. Bir sürü pc de denedim. Ayrıca laptop u da yeni aldım. son model...
Şimdi bu disk'in bir kere bu hale gelmesinin sebebi virüs. Virüsler genelikle gizli dosya şeklinde olurlar. Ancak gizli dosyaları göster dediğinde de virüslerin çoğu da görünürler. Bu da Klasör seçenekleri-Görünüm de "Gizli dosyaları ve klasörleri göster" kutusunu işaretleyip ve "Korunan işletim sistemi dosyaları gizle" kutusundaki işreti de kaldırdığında virüsler ortaya çıkıyorlar. Bunun dememim sebebi Bu şeçeneği kullanmazsanız virüslerin çoğu antivirüsler göremedikleri için silemiyor.
Şimdi bu disk'in Disklerin arasında ve Disk Yönetiminde görünmemesinin sebebi, disk'e bulaşan virüsün disk'leri görünme özelliğini devre dışı veya görünmesini sürekli engelleyen bir virüsün disk içinde aktif çalışmasından kaynaklanıyor.
Disk görünmediğinden dolayı virüs taraması da yapılamıyor.
Disk ismi veya normal kullandığımız flaş belleklerin göründüğün gibi görünürse format atarız veya disk'i taratıp virüsün silip ve içinde sağlam kalan verilerin bir kısmını veya tamamını kurtarabiliriz.
Yapmak istediğim ve sizlerden talep ettiğim şey ise, bu disk'e bizi ulaştıracak bir program veya disk'i Disk yönetiminde gösterecek bir yöntem...