USB Harici Harddiskler için Anti-Virus ve Güvenlik

jeefo.w32
18-03-2008, 11:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Merhabalar,

Usb Harici Harddiskimizi başka bilgisayara takınca olası virus bulaşması veya herhangi bir yazılımsal zarara karşı nasıl koruruz ? Portable anti-virus veya güvenlik yazılımı mevcut mu ?

bu konuda bilgi verirseniz çok minnettar kalırım.

teşekkür ederim.

Banned
18-03-2008, 11:56   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bulaşıp bulaşmaması tamaemn taktığınız bilgisayarın güvenlik prgrramlarının denetimine bağlıdır.Fakat önlem olarak kullandığınız usb hdd yi 2 patition olarak bölümlemenizi başka pc lere taktığınızda hdd ye atacağınız tüm dosyaları tek partitiona yükleyip cihazı kendi bilgisayarınıza taktıktan sonra öncelikle bu pratitiona tarama yapmanızı akabinde dosyaları bilgisayarınıza veya diğer partitiona aktarmanızı öneririm. Bu şekilde büyük oranda güüvenlik sağlamış olursuuz.Diğer taraftan birçok usb den çalışna virüs programı var fakat bunların koruyuculuğu ve etkinliği tartışılır. Bunlardada amaç seyyar cihazı korumak değil programı seyyar kullanmak.

jeefo.w32
18-03-2008, 12:27   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

hmm, teşekkür ederim.. çoklu partition kullanmayı pek sevmediğim için 2 ye bölmedim.. hata biliyorum.

internette araştırırken HDD Sheriff diye birşey buldum.. nedir bilginiz var mı ?

Banned
18-03-2008, 12:38   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

deep frezee uygulaması şeklinde çalışna güvenlik kartı. Bunun sizin propleminize alakası olmadığı gibi ev kullanıcıları için pek uygunda değil. İstem dışı resart atmaları ve pc kapanaları vs. durumlaırnda bilgi kaybı olabilmektdir. Ayrıca hdd nin ömrünü olumsuz yönde etkilemektedir.

jeefo.w32
18-03-2008, 14:06   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj

bak bunu söylemen iyi oldu. çok teşekkür ederim.. ben de güvenmediğim başka bilgisayarlara bağlamam hdd yi ve dikkat ederim artık.

kolay gelsin..