usb ler calismiyor

HPQ-User
19-08-2008, 00:33   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

capeverde sormuş:
suana kadar kullandigim her pc ve laptop ta yasadim bu sorunu kisa zaman icerisinde bilgisayardaki usb lerde sorun yasiyorum taktigim aletler bazen calisiyor bazen calismiyor

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
cift cekirdek ve asus bord

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.2)

tesisatci
19-08-2008, 00:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
449 mesaj

bu sorunu her kullandığın pc ve laptopta yaşadığına göre senin kullanım hatandan kaynaklanıyor demeketir.
bu sorunla karşılaşmamak için usb ye taktığın aygıtı öle cart diye cekip cıkarırsan usb girişini yakabilirsin yada usb aygıta kalıcı hasarlar verebilirsin.
ysb aygıtını direk çekersen elekrik kesilmediği için yanma ve bozulmalar meydana gelebilir.
bu yüzden donanımı güvenle kaldır seçeneğini kullanmak şart.
Bide bu sorunla hep karşılaşıyorum dediğine göre aynı aygıtı kullanıyosan aygıt bozuk olabilir ve işin kötüsü bu bozuk aygıt anakartın usb girişlerini de bozmuş olabilir.
kullandığın usb aygıtları ve pc ni bi serviste kontrol ettirmelisin.

edit: anakartının resmi sitesinden anakart modelini girip driverlarını(sürücülerini) güncellemek belki sorunu çözebilir.
eğer bu sorunla format attık sonra karşılaşmaya başlıyorsan mutlaka driverleri indirip kurmanı öneririm.

Son Düzenleme: tesisatci ~ 19 Ağustos 2008 01:40
LYDER
19-08-2008, 00:46   |  #3  
LYDER avatarı
Yıllanmış Üye
733 mesaj
tesisatci
bu sorunu her kullandığın pc ve laptopta yaşadığına göre senin kullanım hatandan kaynaklanıyor demeketir.
bu sorunla karşılaşmamak için usb ye taktığın aygıtı öle cart diye cekip cıkarırsan usb girişini yakabilirsin yada usb aygıta kalıcı hasarlar verebilirsin.
ysb aygıtını direk çekersen elekrik kesilmediği için yanma ve bozulmalar meydana gelebilir.
bu yüzden donanımı güvenle kaldır seçeneğini kullanmak şart.
Bide bu sorunla hep karşılaşıyorum dediğine göre aynı aygıtı kullanıyosan aygıt bozuk olabilir ve işin kötüsü bu bozuk aygıt anakartın usb girişlerini de bozmuş olabilir.
kullandığın usb aygıtları ve pc ni bi serviste kontrol ettirmelisin.
tesısatcıya katılıyorum böle seyler hakkında servıse mutlaka danısnız ama bır usb denetleyıcısını guncellemenı öneririm şimdiden kolay gelsin

inNteAcoME
19-08-2008, 00:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

usblere ne takıyorsun 0,5A fazla akım çekerse aygıt öyle olabilir.

Fatih_ARMAĞAN
19-08-2008, 01:27   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

kullandığınız her pc ve noebook da yaşıyorsanız.

tesisatcı dostuma kaltılmamak haksızlık olur. sorunu biraz kendinizde arayın.

sürekli takçıkar yapmak USB lerin ömrünü yer. Güvenle kaldırı mutlaka yapmalısınızki anakart usb lerden elektriği kessin.

yada her defasında kullandıgınız usb bir cihazda sorun olabilir ve her taktıgınız cihazda sorun yapıyor olabilir.

son olarak anakartınızın Chipset(INF) sürücülerini güncellemeyi deneyin.