gokhan sormuş:
usb portum yandı bilgisayarcıya götürdüm tamir olmadı ne yapabilirim
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
128 mb ram
60 gb hafıza
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
gokhan sormuş:
usb portum yandı bilgisayarcıya götürdüm tamir olmadı ne yapabilirim
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
128 mb ram
60 gb hafıza
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
Eğer tamir edilemediyse yapılacak birşey yok. Anakartı değiştirebilirsiniz ama bu size yeni bir bilgisayar alın demek olur aynı zamanda. Sisteminiz çok eski. Duruma göre ram takviyesi yapmanızda fayda var. Eğer USB'li fare kullanıyor idiyseniz ve bu ihtiyaç sebebiyle sorduysanız sorunuzu; PS2'den USB'ye dönüştürücü ara birimler bulunuyor. Bunlardan birini alıp farenizi kullanabilirsiniz.
USB de PS2 ye demek istedin heralde
_cypher_USB de PS2 ye demek istedin heraldeBen anakarttan fareye doğru düşünmüştüm. Fareden anakarta doğru gidince öyle oluyor tabi. :)
Bu şekilde kullanmanız ileride zaten karşınıza sorun olarak çıkacaktır. hemde olmadık bir zamanda çıkar hep öyle olur ya. Eğer bilgisayarcınızın tüm anakartı test edebileceği bir durum varsa tüm anakartı test etsin (anakart üzerinde özel bir bağlantı noktası ile bu test yapılabilir -asus anakartlarda var). tüm testte sorunlu başka parçaların olup olmadığı ortaya çıkacaktır. sizde duruma göre ya yeni anakart (yeni makina demek gibi) alabilirsiniz. elinizdeki mevcut parçalarında kullanılabileceği bir anakart olmalı.