Arkadaşlar bilgisayarım kilitlendikten sonra reset attım.Makina açılırken gelen siyah ekranda "cmos default loaded" yazısı geldi ve sisteme normal giriş yaptı.Fakat o andan itibaren usblere güç geliyor fakat veri aktarımı yok.Bios update yapıldı,sistem formatlandı,bios ayarlarından usb ayarları "on" fakat sorun çözülmedi yardım lütfen
USB SORUNU!
brkrgnArkadaşlar bilgisayarım kilitlendikten sonra reset attım.Makina açılırken gelen siyah ekranda "cmos default loaded" yazısı geldi ve sisteme normal giriş yaptı.Fakat o andan itibaren usblere güç geliyor fakat veri aktarımı yok.Bios update yapıldı,sistem formatlandı,bios ayarlarından usb ayarları "on" fakat sorun çözülmedi yardım lütfen"cmos default loaded" yani BIOS'un orjinal ayarları yüklenmiş
orjinal ayarlarda USB'ler kapalı olabilir , USB'lere güç gelir
ama veri aktarımı olmaz .
BIOS'tan USB'leri açmalısınız ...
sorun büyük ihtimalle pilde olması gerek bios ayarlasını tekrar safe mode yap. yani default bios seçeneğini seçip dene.
Bios pilinin uzerinde metal bir parca olmasi lazim. O parca pile temas etmiyo olabilir. Bir bantla o parcayi pile yapistirın
önerileriniz için teşekkürler uygulayacağım umarım işe yarar.
ilk iki öneri işe yaramadı önerilere devam lütfen
Recep BaltaşBIOS'a girin ve "Load Optimized Defaults" deyin. Save & Exit ile çıkın. Sonucu bildirin.maalesef bu da işe yaramadı.
masaüstü pc gigabyte 860PE 1000MK model anakart,vista sp2 ve xp sp3 her ikisinde de sorun aynı,usb üzerinden takılan hiçbir cihaz tanınmıyor.Normal çalışırken harici harddiskim ilk siyah ekrandan itibaren tanınırdı artık oradan itibaren gözükmüyor.Uyguladığım çözümlerse yukarıdakilerin tamamı.
bıos ta usb girişlerin acık olmadıgına ilk bas bi emin sonra flash arkadan goruyormu onden gormuyorsa ondekı usb girişleri yanmıs olabılır
Anakartımda toplam 6 adet usb girişi var ve hiçbiri takılan malzemeleri tanımıyor.Ayrıca passive hub kullanmıyorum ve harici sabit diskimi alalı 2 ay oldu verilen malzemeleriyle rahatça kullanıyordum.Bios pilini söktüm ancak kısa bir süre beklettim o da zaten default ayarlara döndürüyor başka bir işe yaramıyor.Donanım yöneticiside işi çözemiyor sanıyorum sorun işletim sistemi kaynaklı değil öyle olsa zaten format herşeyi hallederdi.