usb wriless aparatı sinyal alım gücü arttırma?

tukyam
16-07-2010, 19:53   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj

Arkadaşlar bi aralar iphone 2g kullanıyordum iphone un kendi wriless bulucusundansa daha
kuvvetli app leri bulunmaktaydı.Kendi wriless bulucusunun bulamadığını wififofum yada witrack
adlı vb. programlar bulabiliyordu.

Şimdi aynı uygulamanın benzerini laptomumda kullandığım belkin usb aparatta da uygulamanın bir yolu varmı acaba?

Dükkanımın tam karşısın da dominos pizza(15-20m düz görüş ancak arada cadde var araçlar geçiyor)var ve ttnet wifi noktası.
Bende evde adsl abonesi olduğum için aylık 600 dk ücretsiz artı 600 dakkada da 3 tl ye internet kullanma hakkına sahibim.

5 mt lik usb kablosu aldım cama yapıştırdım wifi aparatı ama yine de sinyal gücü çok düşük ya tek çizgi ya yok.5 dakkada bir kopuyor.,

Daha kuvvetli biraparata bütçe ayıracak durumda da değilim bu ara.

acaba bu aparatı ne yapsak kuvvetlendirebiliriz?

brke_gngr
16-07-2010, 20:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
114 mesaj

bu işlerden anlamam ama bir yerde okumuştum uzun usb kablolarda veri kaybı oluşurmuş hatta 5 mt den sonra görüntü alamamaya başlarmışsın böyle bi durum oluşmuş olabilirmi acaba ?

tukyam
16-07-2010, 22:54   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
126 mesaj

onu da kendimce test ettim.Aparatı direk laptopa takarak laptopu tümüyle cama yapıştırdım aynı sinyal sadece 5 m nin ucundaki aparatı da cama yapıştırdım yine aynı sinyal.
Ama mesela geçenlerde müşterimin bir lap topu vardı sony yeni modellerden 3-4 bin dolarlara almış.dükkanın içinden bile kaç tane wriless gördü ve ttnet wifi ye sorunsuz girebildi.Hatta eurovisyon şarkısını youtube den sıfır takılmyla yüksek çözünürlükte izledik.Ertesi günüydü.
Yani sıkıntı aparatın dB gücünde yani anten kuvveti.Standart ta 2 dB imiş antenler duyduğuma göre bunu tıpkı bir pcye oc yapmak gibi gerek birkaç lehim gerekse de yazılımla yükseltmeyi bilen bir ustamız varsa süper olucak.Hem problemimi çözücem hemde birçok kişinin problemine yön vericez.
Hadi işi bilir ve bitirir tayfası.Bi çözüm.

zxsel
17-07-2010, 00:38   |  #4  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

bır wıreless uzmanı olarak 7 dblık d lınk markalı  anten var onun dısında kı wıreless antenlerı tras dostum

yada 10 dblık elektronık devrelı wıreless kart lı antenlerden al aksı taktırde naparsan yap alayı tras wıreles sınyalları cok zordur almak uzun mesafe

onun acık ıse 17 dblık el yapımı anten de alabılırsın gıttı gıdıyordan

ancak bu antenlerı sadece almak yeterlı degıl cunku pc onu takmak ıcınde anten cıkıslı wıreless adaptorde alman gerekcek ornek edımax anten cıkısı olan wıreless adaptore takıncan anten cıkısını

eger cok karısık seyler anlattın zxsel ben fazla anlamam dersen hıc bu ıse gırısme al bır vodafone modem usb den takılan  ıcın e bır  faturasız hat al tak  ABONE AYLIK CEPNET YAZ 3636 GONDER 8 TL SINIRSIZ NET KULLAN 3 G  MODEMLE BEN OYLE YAPIYORUM

8 TL SINIRISIZ NET KULLANIYORUM HEMDE HERYERE TASINIYOR  ISTERSENDE HATTI CEPE TAKTIGINDADA NETE GIREBILIYON  

ONUN DISINDA DA COZUM KIM SOYLERSE BOSTUR varmı benden ucuz nete baglanan cvp yok

vodafonda fark var  bende zamanında wırelless ıcın eve 15 cesıt anten aldım hepsı gazoz

ancak sehır ıcınde ısen yakın mesafe yı cekersın onun dısında gazoz

ben mesela bır ara 34 db anten yaptım en uzun 3 km wıreless cektım ama onum acıktı uydu canak antenının  oratısı delıp  wırelessadaptor alıcıyı ortaya monte ettım oyle aldım 1 sene uzak yayın adam sıfre koyunca patladık tabıı wpa2:=)

tukyam
17-07-2010, 12:11   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
126 mesaj

tamam zxsel saol bilgilendirmen için.
Hiç boş vavktim yok sorumluluk çok o yüzden bu dediklerine kafa yormam için senelik izne çıkmam lazım :)
en iyisi dediğin gibi bi vodafone patlatıyım ben ...

tukyam
18-07-2010, 16:41   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
126 mesaj

peki acaba orta sınıf bi access point alsam şöle 50 tl ye aynı pozisyonda kullansam belkin usb wrilessin alım gücünden daha fazla sinyal elde edemezmiyim_?