Merhaba Chip Ailesi ;
Yeni Bir sistem topladım vede geldi. Sistemi kurdum, Gereken ne var ne yoksa halledip, güncel bütün driverları yükledim.
Sistem :
Gigabyte EP41-UD3L 1333 FSB/DDR2 1066 775
Intel CPU Q8300 Quad Core 2.50 1333 MHZ 4 MB
Hı-Level 2 GB 1066 MHZ DDR2 (Soğutuculu)
Palit GTS250 GREEN 512 MB 256 Bit. DDR3
Feel Mio 935-BB FL650 Piyano Siyah 500 watt Atx Kasa
Seageta 1 TB 72oo RPM 32 MB
Samsung DVD RW 22X .
Evet arkadaşlar sistem bu. Şimdi sorunlara geçecegim. Biraz uzun vede çok açık yazacağım okumaktan sıkılmayın sakın :)
1- Call Od Duty Modern Warfare2 -
Bu oyunda Antialiasing X4 veriyor. Extrada kasma değilde böyle kesik,Kesik, anlık saniyelik donmalar oluyor.
Ancak Extra dan yine X4 antialiasing te, bu sefer high ta oynarken yani bir düşük seviyede oynarken oyun inanılmaz akıcı.
Bu ilk oyun örneğiydi. Şimdi diğer oyunların anlatımına geçicem.
2- Crysis Warhead - Not: Özellikle bu oyunda kasayı monitörü kıracaktım. Yeni meni demiyecek kıracaktım. Neyse .
Bu oyunda ise zaten durum içler acısı. Bu oyundaki sorun. şu; Oyunun detayı , 'ENİLERİ'yani ultra high diyebiliriz.
Detay en ileride ama Antialiasing Off durumda . Burumda Bile Aynı şekilde kesik kesik duraksamalar oluyor.
Arkadaşım crysis i Q16X de oynuyor. Adamın ekran kartı zotac 9800 GT AMP. sanıyorumki GTS250 den daha iyi bir kart değil.
Oysaki ben Antialising i açamıyorum , yani açıyorumda ozamanda donma ve duraksamalar sıklaşıyor.
3- NFS SHİFT -
Bu oyunda ise durum gayet harika. Detay en yüksek seviyede, Ve Antialiasing , X8 . oyun harika şekilde akıcı kasma sıfır.
Üstelik donma kesik,kesik, duraksamalar hiç biri de yok.
4- Colin Mc Rea Drif.
Bu oyundada delirdim adeta. Çıldırdım. Aynen vasat bir şekilde kasmalar devam etti.
Evet arkadaşlar Şimdi hemen söyleyeceklerime geçeyim.
Eğer kurdugum işletim sisteminde sorun varsa, yada ekran kartının driverin da sorun varsa ki , hepsi güncel driverlar diyelimki driverlarda sorun var,
neden üstte belirttigim iki oyunda çok akıcı iken diğer ikisinde beni delirtiyor.
Aklıma gelen en büyük sebep,
1- ram yetmiyor. CÜnki eski sistemimde 4GB hyper-X kullanırken hiç böyle şeyler olmazdı.
2- Power'dan - Eğer powerdan kaylanıyorsa. Bu power NFS SHİFT e yetiyor , Call Of Duty W2 ye , yetiyorda crysis temi yetmiyor.
Yani dedigim gibi arkadaşım 9800 GT AMp ile çok akıcı oynuyor. Benden tek farklılığı 4 GB ram i olması ve İşlemcisinin E8500 olması.
Eğer ekran kartı yani GTS250 crysis e yetersiz kalıyorsa, ozaman 9800 GT AMP nasıl bu kadar akıcı oynuyor.
Üstadlar Tecrübelerinizi rica ediyorum. Konuyu uzattım. Hakkınızı Helal Edin. Herkeze şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar unutmadan, Dedigim gibi aklıma birde power geldi ama , Araştırdım FEEL gerçekten gerçek değer PSYU kullanıyor.
Yani 450 ,ise 450, 500 ise 500. Benim PSU ise 500 watt ve yanında max 500 watt diyor. Yani 500 watt sürekli veriyor.
Tekrar teşekkür ederim. Sağolun .