Utanç Tablosu..

HugOBoss___
28-11-2009, 12:58   |  #1  
HugOBoss___ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,011 mesaj

Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot, Türkiye'de sayısı 65 milyona yaklaşan cep telefonu abonelerinden alınan fahiş vergilerledünya
rekortmeni olmamazı yazdı. "Cep telefonu ile görüşmeler niçin pahalı" diyen Kızılot, her ay ortalama yüzde 58 vergi ödeyen abonelerden yedi çeişit vergi alındığına dikkat
çekerken, gülünç düşürücü vergi tablosonu da yayınladı...

Cep telefonu ile görüşmeler niçin pahalı

Bilin bakalım niçin? İsterseniz iki ipucu
verelim.

“Benzin niçin pahalı?”
diye sormuş ardından da “dünya rekoru” vergiler nedeniyle pahalı olduğunu, rakamlarla açıklamıştık (Hürriyet 12
Kasım
2009).

“Otomobil niçin pahalı?” 
diye sormuş, ardından da “dünya rekoru” vergiler nedeniyle pahalı olduğunu, rakamlarla ve dünya örnekleriyle açıklamıştık (Hürriyet 19 Kasım 2009).

Şimdi de bir başka soru;

“Cep telefonu ile görüşmeler niçin pahalı?”
Evet.. Doğru tahmin ettiniz; “dünya rekoru” vergiler nedeniyle pahalı.
YEDİ ÇEŞİT VERGİ
Tablo-I’de de gördüğünüz gibi, değişik adlar altında 7 çeşit vergi ödeniyor.

Ayrıntıya gerek yok. İlk üçü yeter; yüzde 25 Özel İletişim Vergisi, yüzd
e 18 KDV ve yüzde 15 Hazine Payı. Oranları topladığınızda, yüzde 58 çıkıyor!.

YABANCI ÜLKELER
Tablo-II’de görüyorsunuz.

Cep telefonu ile yapılan görüşmelerden alınan vergiler sıralamasında, Türkiye’den sonra gelen iki ülke Uganda ve Zambia!..

Onlarda bile Türkiye’nin yarısı kadar  vergi alınıyor.
AB ülkelerinde, cep telefonu ile yapılan görüşmelerde, sadece KDV alınıyor.Gelişmekte olan 50 ülkede, cep telefonu ile yapılan görüşmeler nedeniyle alınan vergilerin ortalaması ise yüzde 17 yani Türkiye’de alınan vergi 50 ülke ortalamasının üç katından fazla!
.
.
2010 yılında, bazı vergilerde artış yapılması bekleniyor.
Cep telefonundan alınan vergilere zam yapılmaya kalkışılırsa, “Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olma” tablosu ortaya çıkar.

Görüşmeler, internet üzerinden, voip yoluyla haberleşmeye kayar, mevcut vergiler kadarı da toplanamaz.

Mutlaka bir şey yapılacaksa, cep telefonu ile yapılan görüşmelerden alınan vergilere
bindirim değil, indirim yapılmalı...

(Hürriyet)

ADEM-KAYA
28-11-2009, 14:00   |  #2  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Her şeyin en pahalısını biz kullanıyoruz.

Saymakla bitmez..Tablolar içler acısı.
Memura verilen zam bile geri alınıyor,bu nasıl iş?

Her ay ödediğimiz faiz,KDV oranları nereye aktarılıyor...
En sonunda yediğimizi bile çalacak duruma gelecekler.

Usbehci
28-11-2009, 14:34   |  #3  
Usbehci avatarı
Yıllanmış Üye
331 mesaj

Bu tablolara baktıkça gülüyorum.Hangi konuda kötü birşey varsa onda birinciyiz.Herşeyden vergi alınıyor.Benim babam memur ve maaşından %35 vergi kesiliyor, artık siz düşünün devlet kendi çalışanını ne kadar koruyor.Ortaya koydukları artılar her zaman eksilerden az oluyor.Bence bunun sonu gelmeyecek birisi gitse diğeri geliyor.Devlet açık çıkarınca fatura hemen vatandaşa yükleniyor.Bu gidişle sonumuz çok kötü olacak.Allah korusun Brezilya nın birkaç sene önceki haline dönmeyelim.

Toxic
28-11-2009, 14:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

rezillik :S:S

Tırtıl
28-11-2009, 15:16   |  #5  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj

İşte görüyorsunuz, seneler boyunca kılını kıpırdatmayanların, sağına soluna, çoluğuna çocuğuna, gemiciklerine gidenleri...

gokhan38
28-11-2009, 16:14   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

bu kadar yüksek vergiler de yetmiyor  onlara, kamu kurumlarını sattılar o da yetmedi her taraftan bi yolsuzluk cıkıyor. yakında bizi de amerikaya satarlarsa şaşmayın arkadaşlar, gerci o da yetmez bu insan kılıklı yaratıklara.

world_pc
28-11-2009, 16:37   |  #7  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

Bu durum kötü...
Bu arada okul müdürü  Geçen hafta açklama yaptı, Vergi ile ilgili afiş tasarlayın...
1. = 2.700 TL
2. = 1.700
3. = 1.200 TL Alacak

Ben de bi afiş tasarım uzmanı ile çalışyorum bakalım ne olacak... Son gün 31 aralık ama Tasarım programını iyi bilmenin çok fazla önemi yok  önemlisi hayal gücünü kullanmak...

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
28-11-2009, 16:57   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Evet Dünya'da herşeyin en pahalısı bizde.Fakat millet bunları görsede oyunu akp den başkasına vermek istemiyor verirlerse akpye öderler böyle vergileri.Sanki başka parti yok.

uGuR.uK
28-11-2009, 18:12   |  #9  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Alıntı: world_pc  
Bu durum kötü...
Bu arada okul müdürü  Geçen hafta açklama yaptı, Vergi ile ilgili afiş tasarlayın...
1. = 2.700 TL
2. = 1.700
3. = 1.200 TL Alacak

Ben de bi afiş tasarım uzmanı ile çalışyorum bakalım ne olacak... Son gün 31 aralık ama Tasarım programını iyi bilmenin çok fazla önemi yok  önemlisi hayal gücünü kullanmak...

onunda vergisini keserler elde avuçta bişey kalmaz, kasmayalım hiç...

PC.Kopat
28-11-2009, 18:52   |  #10  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: Y.İ.Ğ.İ.D.O.  
Evet Dünya'da herşeyin en pahalısı bizde.Fakat millet bunları görsede oyunu akp den başkasına vermek istemiyor verirlerse akpye öderler böyle vergileri.Sanki başka parti yok.
Alkış

world_pc
28-11-2009, 19:16   |  #11  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
onunda vergisini keserler elde avuçta bişey kalmaz, kasmayalım hiç...
:) hayatımızvergi.com :)

world_pc
28-11-2009, 19:17   |  #12  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

Bu arada söylemeyi unuttum,
   Benim bildiği Gurur Tablosu olur... Utanç tablosu İlgiç ama güzel başlık olmuş.

TuncaBozkurt
29-11-2009, 21:48   |  #13  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
Alıntı: Y.İ.Ğ.İ.D.O.  
Sanki gelen başka bir X ya da Y partisi daha az vergi alacak...

loseface
29-11-2009, 22:43   |  #14  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Alıntı: tuncab  
Şiddetle katılıyorum geçenlerde Matematik öğretmenimizin verdiği ve diğer tüm öğretmenlerin inkar ettiği bir şeyi söyleyip yorumumu yapmak istedim(niye böle bende bilmiyorumKahkaha)
Eğer siz bizde daha zeki değilseniz bu memleketin vay halina :)
Öğretmen aynen böyle diyor ve geneldede tekrarlar 2-3 derste bir :)
Acaba X partisinin başkanı Y partisinin başkanı bu ülkeyi yönetebilecek kadar zekimi?
Bir partide yakışklı uzun boylu sesi çok çıkıyo torpili var diye parti başkanı oluyorsa bu vergileri biz daha çok öderiz.Devletin her alanına ciddi yenilikler lazım
Özelliklede  eğitim ve yargı konularında...
Biraz siyasi tartışma alanına döndü k.bakmayın ama gelen eğitim sistemi üzerine konuşmak istiyorum acaba ülke neden geçmişine dönüyor.Lise müfredatı össden önceki lise müfredatının aynısı geçen sene Olimpiyatlara hazırlanırken görmediğim konuları bu sene Kimyada gördüm.
Bunları düzenliyenler ne akılla yapıyorlar bende anlamıyorum....

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
30-11-2009, 10:38   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
Alıntı: tuncab  
Sen oyunu verde gelip gelmemesi sende kalsın.Hem gelsede daha az alacağından eminim kardeşim bu hükümet çay kaşığı ile verip normal kepçeyi geçtim dozer kepçesi ile alıyor.Milletin hali perişan hükümet memura %2 veya %3 zam yapıyor elektrik,doğalgaza %70-80 arası sanki bilmiyon şimdi tutupda akpyi savunma bana.

Der Rote BaroN
30-11-2009, 14:29   |  #16  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Ve hala bütçe tutmuyor. :)

alloss
30-11-2009, 14:36   |  #17  
alloss avatarı
Yıllanmış Üye
628 mesaj

Bu kadar vurgunlar, hortumlar, ihalede fesatlar... Ve hala bu ülke ayakta. Çünkü üç kağıtçıların vurgunlarını vatandaş ödüyor.

Mehmet Kök
30-11-2009, 15:04   |  #18  
Yıllanmış Üye
170 mesaj

Ne Günahımız Varmış Biz Bunları Hak Ediyoruz ki Bunları Yaşıyoruz Belki Kader Diyelim.

tugays77
30-11-2009, 16:19   |  #19  
Yıllanmış Üye
227 mesaj

Türkiyeden kaçmak istediklerini şimdi daha çok anlıyorum

Mehmet Kök
01-12-2009, 00:52   |  #20  
Yıllanmış Üye
170 mesaj

Şimdi Gerçekçi Bir Şeyler Yazalım Siyaseti Zenginler Finanse Ettiği İçin Bunları Yaşıyoruz 2003 Seçimleri Yanlış Hatırlamıyorsam Şimdiki Başbakanı Mehmet Karamehmet,Halis Toprak Helikopterle Seçim Sabahı Aldılar Yemek Yemeye Gitmişlerdi Şimdi Soruyorum Aynı Başbakan Bizi Turkcell’in Keyfi Uygulamalarından Korumasını Beklemek Saçma Olur Turkcell Kafasına Göre Zam Yapıyor Şehirler Arası Otobüs Firmaları Açık Açık Söylüyor Öbür Firmayla Anlaştık Daha Ucuza Bilet Bulamazsınız Diye Bu Kartel Tarzı Mevzular Suçtur Şimdi Adamlar Anlaşmışlar Sefer Sayılarını Azaltmışlar Bilet Bulmak Bile Mümkün Olmaya Biliyor Eskiden Araç Ne Diye Sorular Olurdu Eski Setra Ya Bile Bilet Bulursan Sevin. Devletimizin Soygununa Alıştık Ama Bu Gebeşlere de Soydurması Buramıza Geldi Hakim Bey Yeter Ülen Yeter.

emreba
02-12-2009, 14:32   |  #21  
Yeni Üye
26 mesaj

yaziklar olsun ne diyeyim