uydunet 10mb 25gb ekosnırsız tarifesi hakkında

ahmetmanav
02-12-2014, 11:09   |  #1  
ahmetmanav avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

merhaba

arkadaşlar 10mb 25gb ekosnırsız tarifesinde 25gb kulanana kadar hızınız 10mb. 25gb dolduğunda hızınız 3mb e düşüyor. Ayrıca ilk başta tarife adında yanılmamak gerekiyor yani 10mb kadar diye bir ifade var. Söylemek istediğime gelelim; 3mb hızında sınırsız internet ilk 25gb 10mb hızında diyebiliriz. Uydunet için diğer tarifesi ise 25mb hızında snırsız internet ise 50gb sonra 3mb te düşüyor yani bunun içinde 3mb sınırsız internet ilk 50gb için 25mb denilebilir.

şimdiiii 10mb 25gb için download yaptığınızda kota doluyorda (2 kat hızlı olarak) 25 mb 50gb da kota dolmuyor mu?

niye kota dolduğunda hızlar 10mb 25gb için 3mb ; 25mb 50gb için 3mb oluyor?

Kullanıcı olarak bu sorular belli iken neden bile bile kabul etmek zorunda bırakılıyorum.?BUnun için kullanıcılar olarak toplu şekilde bir işlem başlatılabilinir mi?

Son Düzenleme: ahmetmanav ~ 03 Aralık 2014 10:12
mehmet_93
02-12-2014, 13:50   |  #2  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

:) bu sadece uydunet e ait bi durum değilki.ttnet uydunet superonline dan tut da mobil internet sağlayıcıları (avea-türkcel-vodafone) a kadar hepsinde belli limitler var. Yani belli bir adil kullanım noktasından sonra ya erişiminize son veriyorlar yada hıızınızı düşürüyorlar. Adamlar yasal boyutunu düşünüp yapmışlar (Sözde) adil kullanım dedikleri şey tüketicilerin interneti sömürmesini önlemek adına adamların çözümlerinin diğer adı. Göz göre göre kazıklanıyoruz ama hepsi bunu yapıyor ve yasal boyutunda da adamlar haklı çıkıveriyo. Tüm internet kullanıcıları tek bir elden isyan etmedikçe bi çözüm olmaz  ki o da şimdilik mümkün değil gibi :) siz iyi kötü idare etmeye bakın :)

ahmetmanav
03-12-2014, 10:07   |  #3  
ahmetmanav avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

merhaba

Mehmet Bey cevabınız için teşekkür ederim. Abone işlemleri tamamlandıktan sonra bir işlem eksik kalıyor bence. Modemler wireless özelllikli olduğundan şifreyi paylaştığında veya 4 portlu olduğunda portlardan birini(2sini 3nü vb) paylaştığında diğer kullancıların abone olmadan kullanımı söz konusu oluyor. Servis sağlayıcılar bu durumu biliyor ve bilmesine rağmen tek kişi kulllanıcı olacak şekilde teknolojik önlemi bilerek almıyorlar. Örnek vereyim modem bağlantımdan hangi sokakta olduğumu harita üzerinde gösteren programlar var. bu cep telefonları içinde geçerli. modem üzerinden İnternet kullanıcısı olarak coğrafi konumdan yerimi tespit edebiliyor da modemi hem wireless hem de port üzerinden tek kullanıcı olacak şekilde niye önlem almıyor? engel koymuyor? Mesleğim elektrik teknikerliği. gps cihazlarıyla yeri geldiğinde  sahada elektrik tesisatı için yer  tespiti yapıyoruz. Bu cihazın dışında modemle yer tespiti yapılabilindiğini öğrendiğimde çok şaşırdım. Çünkü meslek icabı; kabloyla bağlı bir elektrik cihazı yer sinyal vericisi yok yer tespiti yapıyor. Yani ben saç kurutma makinası vb. kullanıyım yer tespiti yapacak ha !?

Mehmet bey

Niye göz göre göre yasal boyutuyla kazıklanalım? İnternet sömürüsü adında kullanım ve servis sağlayıcılığı da olamaz.  Servis sağlayıcı için kullanılan altyapı geliştikçe hız imkânları artıyor.  Artan bu hız imkânından yapılan ticaret iyi niyetli ahlâkla  yapılmıyor.

Saygılarımla.