uydunet ve wireless mesafe uzatma

edizeren
26-08-2010, 01:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Arkadaşlar hekese selamlar,
ADSL den uydunet e geçtim ve motorola marka wireless bir modem verdiler. Bu modem ile hem kablolu hem de kablosuz olarak net e bağlanabiliyorum. Fakat bir sorunum var . Laptop um ile üst kattan nete girmek için uydunet motorola modemin mesafesi yetersiz kalıyor. Elimde bir adet Airties AP 302 model wireless access point / repeater / bridge özelliği olan cihaz var . Bu cihazı kullanarak kablosuz ağımın mesafesini artırabilirmiyim? Eğer artırabilirsem ayarları konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz.
Airties cihazının mesh adında bir özelliği ile bunun yapılabileceği cihazın kullanım kılavuzunda yazıyor. Fakat tüm uğraşlarıma rağmen nete bağlanmayı başaramadım.
 
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Saygılar,

Tolstoy
26-08-2010, 01:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
381 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Airties cihazının mesh adında bir özelliği ile yapılması konusunda bir bilgim yok.Ancak sanırım şöyle de olabilir.Usb adaptör alarak mesafeyi uzatabileceğinizi düşünüyorum.Ben usb adaptör kullanıyorum.Bilgisayarım masaüstü olması nedeniyle.PC yi kablosuz sinyali alabilir duruma getiriyor.Ve çok düşük sinyal ile dahi nete girebilirsiniz.

Tuğsan
27-08-2010, 12:53   |  #3  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Access point kullanarak istedigini yapabilirsin , repeater ozelligi senin istedigin sey oluyor. Ayarlari cok zor olmamasi lazim , uzun zaman once bir tane configure etmistim en fazla 5-10 dakikani alir. Hepsinin arayuzu farkli oldugu icin net bir yonlendirme yapamam . Takildigin nokta tam olarak nedir?