Üye olduğum sitelere girişte sorun ! (Çözüldü)

ceryan67
12-08-2009, 15:42   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
527 mesaj

Sitelere girişte, sadece Maxthon tarayıcı ile giriş yapabiliyorken İE ve Firefox ile hiç bişekilde giriş yapamıyorum. Üye olduğum bazı forum siteleri ve kariyer sitelerinde de aynı durum söz konusu. Yorumlarınız neler?

Son Düzenleme: ceryan67 ~ 02 Eylül 2009 11:16
Ahmet Ertuğrul
12-08-2009, 18:42   |  #2  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

IE 8 kullanıyorsanız uyumluluk modunu deneyin belki işe yarayabilir. Siteler belki IE ve Firefox'a uyumlu olmayabilir. Bazı siteler özellikle belirli tarayıcılarda çalışıyor. Girdiğim bir site sadece IE'yle düzgün çalışıyordu ve Microsoft'un sitesi de değildi.

ceryan67
13-08-2009, 16:05   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
IE 8 kullanıyorsanız uyumluluk modunu deneyin belki işe yarayabilir. Siteler belki IE ve Firefox'a uyumlu olmayabilir. Bazı siteler özellikle belirli tarayıcılarda çalışıyor. Girdiğim bir site sadece IE'yle düzgün çalışıyordu ve Microsoft'un sitesi de değildi.

Uyumluluk modunu denedim ama yine giriş yapamadım. Chip Online 'a da giriş yapamıyorum. Sadece şu an kurulu olan Maxthon 2.5.3.80 UNICIDE tarayıcıda giriş yapılabiliyor. Firefox ve IE 8 ile mümkün olmuyor.

Son Düzenleme: ceryan67 ~ 13 Ağustos 2009 16:06
Ahmet Ertuğrul
15-08-2009, 19:36   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Üzgünüm benim yardımım bu kadar. Daha iyi bilen bir arkadaşı bekleyeceksin artık.

Bu arada giriş yapamıyorum diyorsun ya, engel olan şey nedir? Bir hata mesajı alıyor musun? Örneğin giremediğin sitelerden ya da kullandığın tarayıcılardan?

nonpasaran
15-08-2009, 19:53   |  #5  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

çerez ayarlarını kontrol et  çerezler engelleniyorsa üye olduğun siteye giremezsin

ceryan67
17-08-2009, 01:51   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
Üzgünüm benim yardımım bu kadar. Daha iyi bilen bir arkadaşı bekleyeceksin artık.

Bu arada giriş yapamıyorum diyorsun ya, engel olan şey nedir? Bir hata mesajı alıyor musun? Örneğin giremediğin sitelerden ya da kullandığın tarayıcılardan?

:) İlgilendiğin için sağol.

Engel olan herhangi birşey yok. Kullanıcı adı yada parola yanlış uyarısı veriyor IE8 ve Firefox ile giriş yapmayı denediğimde. Bu mesajı başka bir bilgisayardan yazıyorum. Chip foruma girişi Maxthon'u yükleyince yapabildim. IE ve Firefox ile olmadı.

Alıntı: nonpasaran  
çerez ayarlarını kontrol et  çerezler engelleniyorsa üye olduğun siteye

Çerezlerde engelleme yok. Chip, Facebook, Donanımhaber, Gmail aklıma gelenler bunlar, sadece Maxthon ile giriş yapabliyorum. Hatta evde kullandığım kendi bilgisayarımda Maxthon parola kaydediyor mu diye denemek için şuan kullandığım bilgisayra Maxthon yükledim ve ilk defa giriş yapmayı denediğimde olmadı.

ceryan67
22-08-2009, 00:18   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj

Sorunu tesadüfen tespit ettim. Maxthon tarayıcı ile şifre girerken 6 rakamını klavyeden bir kere tuşladığımda 2 kere 6 rakamını arka arkaya yazdığını farkettim. Tabi ki şifreleri değiştikten sonra oldu. Sadece Maxthonda giriş yapabildiğim için. Yani 6 yı tuşladığımda 66 tuşlamış oluyorum. Tabi ki bu da Maxthon harici tarayıcılarda şifre yada kullanıcı adı yanlış hatasını almama neden oluyordu. Şifreyi yazarken şifre  (*) karakteriyle  göründüğünden bunu farketmek zor oldu tabi. :)

Şimdi soru şu; Maxthon ile Numpad de 6 rakamını bir kere tuşladığımda neden 2 kere 6 yazıyor? 
Garip değil mi? Gülümseme

Ahmet Ertuğrul
23-08-2009, 19:14   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Çok ilginç gerçekten. :D

ceryan67
24-08-2009, 13:46   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
Çok ilginç gerçekten. :
Maxthon 'u daha önce de kullanıyordum. Böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Ayarlarını default ayarlara getirdim. Yine aynı. Acaba sürüm yükseltmede böyle bir durum olmuş olabilir mi diye düşünüyorum.

ceryan67
02-09-2009, 11:15   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
Alıntı: ceryan67  
Maxthon 'u daha önce de kullanıyordum. Böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Ayarlarını default ayarlara getirdim. Yine aynı. Acaba sürüm yükseltmede böyle bir durum olmuş olabilir mi diye düşünüyorum.

Maxthon 2.5.5 versiyondan 2.5.2 versiyona sürümü indirerek sorunu çözdüm.